Η κατάκτηση της πρώτης θέσης στα πλέι οφ αποτελεί τον μοναδικό εναπομείναντα στόχο του Παναθηναϊκού. Οι Πράσινοι μετά την παταγώδη αποτυχία τους σε όλους τους εγχώριους και ευρωπαϊκούς στόχους που είχαν θέσει από το ξεκίνημα της σεζόν, απέμειναν εν τέλει να κυνηγούν την έσχατη και καθόλου τιμητική διάκριση της δεύτερης θέσης που όμως θα αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο για συμμετοχή στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ την επόμενη σεζόν.

Ιδίως στην παρούσα δύσκολη οικονομική θέση που βρίσκεται η ΠΑΕ Παναθηναϊκός, ενδεχόμενη συμμετοχή των Πρασίνων στους «χρυσοφόρους» ομίλους, προφανώς θα αποτελέσει μια σημαντική ένεση στο ταμείο του συλλόγου, το οποίο δύσκολα θα γεμίσει με ρευστό καθώς (επί του παρόντος) οι μέτοχοι δεν φέρονται διατεθειμένοι να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη. Είναι ενδεικτικό ότι ακόμη δεν έχει μπει ούτε ευρώ (!) στον λογαριασμό που άνοιξε για την επικείμενη αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου ύψους 15 εκατ. ευρώ .

Δεδομένης πάντως (και) της κάκιστης αγωνιστικής εικόνας που παρουσίασε το Τριφύλλι κατά τις τελευταίες αγωνιστικές της κανονικής περιόδου, όπως επίσης και της διακοπής του πρωταθλήματος λόγω των εορτών του Πάσχα και του τελικού Κυπέλλου, αποτελεί βασικό ζητούμενο στην Παιανία η κατάσταση στην οποία θα παρουσιαστούν οι Πράσινοι κατά την κυριακάτικη πρεμιέρα των πλέι οφ εναντίον του ΠΑΟΚ στην Τούμπα.

Ο τεχνικός της ομάδας κ. Ζεσουάλδο Φερέιρα προσπαθεί καθημερινά να κρατά σε εγρήγορση τους ποδοσφαιριστές του προκειμένου να παρουσιαστούν έτοιμοι στο μίνι πρωτάθλημα των πλέι οφ, ενώ ανάλογα πράττει και ο προεδρεύων αντιπρόεδρος της ΠΑΕ κ. Δημήτρης Γόντικας, ο οποίος αύξησε αφενός τις επισκέψεις του στο προπονητικό κέντρο του Τριφυλλιού, αφετέρου τις ομιλίες του προς τους Πράσινους μέσω των οποίων προσπαθεί να δώσει επιπλέον κίνητρο.

Ως προς το αγωνιστικό σκέλος της προετοιμασίας για την αναμέτρηση με τον ΠΑΟΚ είναι θετικό ότι ο γάλλος σέντερ φορ και πρώτος σκόρερ της ομάδας Τζιμπρίλ Σισέ (ο οποίος εσχάτως βρίσκεται στο μεταγραφικό στόχαστρο και της πρώην ομάδας του, γαλλικής Μαρσέιγ) ξεπερνά το πρόβλημα τραυματισμού που αντιμετώπιζε και θα βρίσκεται στη διάθεση του κόουτς Φερέιρα.

Ο Σισέ κατά τη βράβευσή του (σε εκδήλωση της Nova) με τον τίτλο του πρώτου σκόρερ της Σούπερ Λίγκας είπε: «Θα προτιμούσα να είχε πετύχει τους στόχους του ο Παναθηναϊκός παρά να παίρνω εγώ βραβεία», ενώ αναφορικά με την μάχη των πλέι οφ σχολίασε: «Είμαστε σε καλή κατάσταση, δουλεύουμε καθημερινά πολύ σκληρά και είναι υποχρέωση μας να πάρουμε τη δεύτερη θέση και να διεκδικήσουμε την είσοδο μας στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ».