Η πρόσκληση ήταν για να μπει ένα χεράκι. Και μπήκαν πολλά… Μικρά, τρυφερά χεράκια όπως αυτά των παιδιών που τα βούτηξαν στη μπογιά και στη συνέχεια τοποθέτησαν το χρωματιστό αποτύπωμα της παλάμης τους σε ειδικά διαμορφωμένους καμβάδες.

Ο λόγος για τα μικρά παιδιά που πήραν μέρος στη νέα εκστρατεία της Ελληνικής Εταιρείας Αποκατάστασης Αναπήρων Παίδων σε συνεργασία με το πολυκατάστημα Attica με σήμα – κατατεθέν «βάλε κι εσύ ένα χεράκι». Ο στόχος ήταν να μαζευτούν όσο το δυνατόν περισσότερα χεράκια, κάτι που έγινε πραγματικότητα.

Ο αξιοσημείωτος αριθμός αποτυπωμάτων που συγκεντρώθηκε οδήγησε στη συγκέντρωση ενός χρηματικού ποσού που δόθηκε ως δωρεά από το Attica στην ΕΛΕΠΑΠ.

Η εκστρατεία είχε και δεύτερο μέρος. Το επόμενο ραντεβού ορίστηκε στο κέντρο της ΕΛΕΠΑΠ όπου φίλοι και μέλη-μαμάδες έσπευσαν με τα παιδιά τους να φιλοτεχνήσουν πίνακες ζωγραφικής μαζί με τα παιδιά του προγράμματος Πρώιμης Εκπαιδευτικής και Θεραπευτικής Παρέμβασης.

Εικαστικοί, συγγραφείς, καλλιτέχνες, δημοσιογράφοι, μαμάδες με παιδιά, όλοι φίλοι του Attica και της ΕΛΕΠΑΠ, ήταν εκεί για να προσφέρουν τα πιο ζωντανά αποτυπώματα αγάπης και να δημιουργήσουν ξεχωριστά έργα τέχνης, που θα δημοπρατηθούν σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί τον Ιούνιο.

Φωτογραφίες: Studio Panoulis