To Mαρούσι «άλωσε» το «Αλεξάνδρειο», επικράτησε 86-72 του Αρη και έκανε αποφασιστικό βήμα για την πρόκρισή του ημιτελικά του πρωταθλήματος. Κορυφαίοι για την ομάδα του Βαγγέλη Αλεξανδρή οι Ντάλιμπορ Μπάγκαριτς και Γιάννης Γκαγκαλούδης με 20 και 19 πόντους αντίστοιχα.

Ελαφρύ προβάδισμα για Αρη

Το Μαρούσι ήταν αυτό που μπήκε πιο δυνατά στο σκορ και πήρε ένα μικρό προβάδισμα τεσσάρων πόντων (2-6) με καλάθι του Χαριτόπουλου, όμως ο Αρης απάντησε άμεσα. Η ομάδα του Λευτέρη Σούμποτις με ένα επιμέρους σκορ 12-2 πέρασε μπροστά 14-8 στο 4΄ χάρις σε κάρφωμα του Ταπούτου. Ο Ελληνας φόργουορντ οδηγούσε τους κίτρινους στο σκοράρισμα και με τους οκτώ πόντους που πέτυχε βοήθησε ώστε η ομάδα του να κλείσει την πρώτη περίοδο στο +3 (25-22).

Πέρασε μπροστά το Μαρούσι

Στην δεύτερη περίοδο ο Αρης διατηρούσε το μικρό προβάδισμα που είχε με το Μαρούσι στο 13΄ να περνάει μπροστά στο σκορ (27-28) με κάρφωμα του Μπάγκαριτς. Στη συνέχεια οι δύο ομάδες εναλλάσσονταν στο σκορ με το ημίχρονο να βρίσκει την ομάδα του Βαγγέλη Αλεξανδρή μπροστά στο σκορ (40-42) έπειτα από τρίποντο του Γιάννη Γκαγκαλούδη.

Ο Μπάγκαριτς έβαλε στα καλάθια τον Αρη

Στο δεύτερο ημίχρονο το Μαρούσι με μπροστάρηδες τους Μπάγκαριτς και Μπάσντεν ξέφυγε στο σκορ. Με ένα επιμέρους σκορ 9-2 με τους Μπάγκαριτς και Μπάσντεν να πετυχαίνουν πέντε και τέσσερις πόντους αντίστοιχα η ομάδα του Βαγγέλη Αλεξανδρή πέρασε μπροστά 42-49 στο 22΄. Ο Κροάτης σέντερ ήταν ασταμάτητος και με ακόμα τέσσερις πόντους εκτόξευσε τη διαφορά στο +13 για την ομάδα των Βορείων Προαστίων (45-58) στο 25΄. Το μόνο που κατάφερε η ομάδα του Λευτέρη Σούμποτιτς είναι να μειώσει τη διαφορά κάτω από τους δέκα πόντους και να κλείσει το δεκάλεπτο στο -9 (55-64).

Μίλησε ο Γκαγκαλούδης στο τέλος

Στην τελευταία περίοδο τη σκυτάλη από τον Μπάγκαριτς πήρε ο Γιάννης Γκαγκαλούδης που με εννέα πόντους σφράγισε το μεγάλο διπλό του Αμαρουσίου. Για τους Κίτρινους ο Κώστας Σλούκας με 11 πόντους στο 4ο δεκάλεπτο πάλευε μόνος του για τους Θεσσαλονικείς, χωρίς τελικά να βρεθεί κάποιος συμπαραστάτης για να πραγματοποιηθεί η ανατροπή.

Αρης (Λευτέρης Σούμποτιτς): Μπράουν 10, Ουίντερς 3, Ταπούτος 12, Κινγκ, Τσαϊρέλης 2, Χατζηβρέττας 9, Χαραλαμπίδης 7, Κασίροφ 2, Κουμπούρας, Μπάβτσιτς 9, Σλούκας 18, Βεργίνης

Μαρούσι (Βαγγέλης Αλεξανδρής): Σούμπτερ 8, Νοέας, Μπάγκαριτς 20, Ακεψιμιάδης, Μπάσντεν 13, Χαριτόπουλος 11, Γκαγκαλούδης 19, Βαβάτσικος, Κογιαντίνοβιτς 15, Σιαμανδούρας