Μόλις μία ημέρα απομένει για την τέλεση του πριγκιπικού γάμου μεταξύ του πρίγκιπα Γουίλιαμ και της αγαπημένης του Κέιτ Μίνλτον. Ενόσω εκατομμύρια Βρετανοί και μη αναμένουν με ανυπομονησία την μεγάλη ώρα περίπου 8.000 δημοσιογράφοι, έχουν συγκεντρωθεί στη βρετανική πρωτεύουσα για να καλύψουν το ευτυχές γεγονός, που θα τελεστεί στις 11.00 στο Αββαείο του Ουέστμινστερ.

Από τους πρώτους θα φτάσουν στην εκκλησία, ο πρίγκιπας Γουίλιαμ και ο κουμπάρος του ζεύγους, ο αδερφός του πρίγκιπας Χάρι. Τα παρανυφάκια θα φτάσουν στην εκκλησία αργότερα, ενώ παρά την βρετανική παράδοση που τα θέλει να είναι παιδάκια, μεταξύ αυτών θα συγκαταλέγεται και η 27χρο η αδερφή της Κέιτ, Φιλίπα.

Η νύφη, η ακριβής ώρα προσέλευσης της οποίας γίνεται αντικείμενο «χοντρών» στοιχημάτων στο Λονδίνο θα καταφτάσει συνοδευόμενη από τον πατέρα της Μάικλ Μίντλτον, φορώντας ένα νυφικό ο σχεδιαστής του οποίου παραμένει επτασφράγιστο μυστικό. Μάλιστα για να μην υπάρξουν διαρροές στον Τύπο, το φόρεμα ράβεται μέσα στο παλάτι του Μπάκινχαμ και αναμένεται να κοστίσει περισσότερα από 300.000 ευρώ.

Σύμφωνα με έγκυρες βασιλικές πηγές, τον σχεδιασμό του φορέματος της έχει κάνει η ίδια η μέλλουσα πριγκίπισσα. Το νυφικό αναμένεται να είναι φτιαγμένο από σατέν και δαντέλα ιβουάρ χρώματος με μαργαριταρένια κουμπιά, ενώ η «απαραίτητη» ουρά θα έχει μήκος τρία μέτρα. Η Κέιτ θα αφήσει λυτά τα μαλλιά της και θα φοράει μία τιάρα που ανήκει στα κοσμήματα του βρετανικού στέμματος.

Ο στολισμός της εκκλησίας, ο οποίος θα κοστίσει περίπου 550.000 ευρώ αναμένεται να είναι υπερπολυτελής, ενώ μεταξύ των εκατοντάδων χιλιάδων λουλουδιών συγκαταλέγονται και οκτώ μεγάλα δέντρα ύψους 16 μέτρων τα οποία έχουν ήδη μεταφερθεί μέσα στον ναό.

Μεταξύ άλλων ένα από τα στοιχεία του γάμου που έχουν προκαλέσει μεγάλο σχολιασμό αποτελεί η μακροσκελής λίστα των καλεσμένων που τελικά θα απαρτίζεται από 1.900 υψηλούς προσκεκλημένους. Πέραν των γαλαζοαίματων, συγγενών και μη, το ζευγάρι έχει καλέσει 250 φίλους του μεταξύ των οποίων φιγουράρουν τρεις πρώην αγαπημένες του Γουίλιαμ και δύο της Κέιτ. Φυσικά από τον κατάλογο δεν θα μπορούσαν να λείπουν και διασημότητες, όπως ο Έλτον Τζον, το ζεύγος Ντέιβιντ και Βικτόρια Μπέκαμ και ο Ρόουαν Άτκινσον. Έκπληξη έχει προκαλέσει το γεγονός ότι ενώ προσεκλήθη η πρώην πρωθυπουργός Μάργκαρετ Θάτσερ, η οποία δεν θα παραστεί για λόγους υγείας, οι πρώην πρωθυπουργοί των Εργατικών Γκόρντον Μπράουν και Τόνι Μπλερ έμειναν εκτός του πριγκιπικού γάμου.

Μετά την τέλεση του μυστηρίου θα ακολουθήσει η παραδοσιακή παρέλαση των νεόνυμφων με άμαξα που θα τους πάει στο Μπάκινχαμ, όπου σύσσωμη η βασιλική οικογένεια θα πραγματοποιήσει χαιρετισμό όπως ορίζει η βρετανική παράδοση.

Στην δεξίωση που θα ακολουθήσει, ο ακριβής κατάλογος των εδεσμάτων δεν έχει δωθεί στη δημοσιότητα όμως οι σεφ του παλατιού υπό τον επικεφαλής τους Μαρκ Φλάναγκαν εργάζονται πυρετωδώς εδώ και αρκετές ημέρες ώστε όλα να είναι άψογα για την μεγάλη ημέρα. Χιλιάδες φιάλες σαμπάνιας Bollinger θα ανοιχτούν εις υγείαν του ζεύγους, ενώ θα σερβιριστεί και βρετανικό κρασί.

Όσο για τη γαμήλια τούρτα, η εταιρεία που έχει αναλάβει την προετοιμασία της αναφέρει ότι ο στολισμός θα γίνει με συμβολικά λουλούδια, χαρακτηριστικό της Βικτωριανής εποχής. Η τούρτα θα είναι παραδοσιακά πολυεπίπεδη και όλες οι στρώσεις θα έχουν διαφορετικό θέμα, καθώς το πριγκιπικό ζευγάρι επέλεξε να στολίσει την τούρτα μεταξύ άλλων και με γαμήλια ρόδα, που συμβολίζουν την ευτυχία και βελανίδια, που συμβολίζουν τη δύναμη και την αντοχή. Παράλληλα, θα υπάρχει και μια δεύτερη τούρτα που αποτελεί το αγαπημένο γλυκό του Γουίλιαμ και είναι φτιαγμένη από μαύρη σοκολάτα και μπισκότα.

Παρόλη την πολυτέλεια την οποία διακρίνει κάθε λεπτομέρεια του γάμου, την μερίδα του λέοντος συνολικά 22.5 εκατομμυρίων ευρώ που θα δαπανηθούν για την μεγάλη ημέρα θα αφιερωθεί στην ασφάλεια της βασιλικής οικογένειας και των εκλεκτών προσκεκλημένων της. Το πλάνο των αστυνομικών αρχών θα περιλαμβάνει ελεύθερους σκοπευτές, αστυνομικούς με πολιτικά, εκπαιδευμένα σκυλιά και όλα αυτά με την απαραίτητη διακριτικότητα για να μην προξενήσουν άγχος στον κόσμο. Όμως παρά την επιθυμία των υπευθύνων να μην είναι ιδιαιτέρως αισθητή η αστυνομική παρουσία στους χώρους όπου θα βρίσκονται συγκεντρωμένοι χιλιάδες Βρετανοί και ξένοι πολίτες για να παρακολουθήσουν τους γαμήλιους εορτασμούς, χτες, οι βρετανικές αρχές προέβησαν σε προληπτικές συλλήψεις ακτιβιστών ώστε να προλάβουν μια ενέργεια που θα σκιάζε την λαμπρότητα και την εύρυθμη λειτουργία του βασιλικού προγράμματος.