Το παλαιότερο ναυάγιο στην περιοχή της Καραϊβικής πιστεύεται ότι ανακαλύφθηκε στα ανοιχτά της Δομηνικανής Δημοκρατίας. Η ανακάλυψη έγινε τυχαία από δύτες της ομάδας Deep Blue Marine οι οποίοι ανέσυραν θησαυρούς τεράστιας αξίας.

Στην τελευταία καταμέτρηση που πραγματοποίησαν ο καπετάνιος Μπίλι Ρόσον και τα πλήρωμά του διαπιστώθηκε ότι είχαν ανακαλύψει 700 ασημένια νομίσματα σημερινής αξίας πολλών εκατομμυρίων ευρώ, αγαλματίδια από νεφρίτη ηλικίας 1.000 ετών και μια πέτρα γυαλισμένη σαν καθρέφτη η οποία πιθανότατα χρησιμοποιούνταν σε σαμανιστικές τελετές.

Ολα τα κτερίσματα βρέθηκαν σε αρκετά καλή κατάσταση, παρά το γεγονός ότι χρονολογούνται γύρω στο 1500.
«Ξεκινήσαμε τις καταδύσεις στο συγκεκριμένο σημείο μόλις το περασμένο φθινόπωρο και μέσα στον χειμώνα σημειώσαμε ελάχιστη πρόοδο. Μόλις που έχουμε ξύσει την επιφάνεια. Ο, τι έχουμε βρει μέχρι στιγμής προέρχεται από πρόχειρο ψάξιμο γύρω από το ναυάγιο» είπε ο Ράντι Τσάμπιον, αντιπρόεδρος της εταιρείας καταδύσεων.
 
Αν και η ομάδα καταδύσεων ακόμη δεν έχει επιβεβαιώσει επισήμως σε ποιο πλοίο ανήκει το ναυάγιο, ο Τσάμπιον υπονοεί ότι πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό εύρημα.

«Αν το πλοίο είναι αυτό που νομίζουμε, τότε βούλιαξε εν μέσω τυφώνα. Εχουμε ελέγξει τα θαλάσσια ρεύματα και τις διευθύνσεις του ανέμου που επικρατούν στην περιοχή» ανέφερε ο ίδιος.

Η καταδυτική ομάδα πιστεύει ότι το πλοίο επέστρεφε στην Ισπανία από τον Νέο Κόσμο φορτωμένο με φρεσκοκομμένα νομίσματα. Θα πρέπει να ήταν σχετικά μικρό, μήκους περίπου 17-20 μέτρων, με 25 ως 45 άτομα πλήρωμα. Είναι σχεδόν βέβαιο ότι μεταξύ αυτών υπήρχαν ανώτεροι αξιωματούχοι όπως και ότι μετέφεραν χιλιάδες νομίσματα.