Από την τσέπη τους συνεχίζουν να πληρώνουν οι λιμενικοί σε όλη τη χώρα τα φάρμακα τους, καθώς το σύνολο των Φαρμακευτικών Συλλόγων, λόγω χρεών του ασφαλιστικού τους φορέα προς τους φαρμακοποιούς, δεν τους χορηγεί φάρμακα επί πιστώσει.

Αυτό καταγγέλλουν συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι των λιμενικών συμπληρώνοντας ότι «μετά τους Φαρμακευτικούς Συλλόγους, σειρά παίρνουν και οι Ιατρικοί Σύλλογοι με πρώτο τον Ιατρικό Σύλλογο Χίου να μην δέχονται πλέον τα βιβλιάρια των στελεχών Λ.Σ., στην προσπάθειά τους να αναγκάσουν την κυβέρνηση για την καταβολή των οφειλομένων προς αυτούς χρημάτων».

Οπως αναφέρουν τα χρέη που έχουν συσσωρευτεί για πάνω από τρία χρόνια αγγίζουν τα έξι εκατομμύρια ευρώ και αφορούν όλες τις δαπάνες υγείας του προσωπικού.

Μιλώντας στην ηλεκτρονική έκδοση του «Βήματος» ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Προσωπικού Λιμενικού Σώματος κ. Γιώργος Δριβάκος σημείωσε ότι «το να αγοράσει ένα κουτί ασπιρίνη ένας συνάδελφος δεν είναι ζήτημα. Αλλά υπάρχουν λιμενικοί που μέλη των οικογενειών τους αντιμετωπίζουν χρόνια νοσήματα και βάζουν βαθιά το χέρι στη τσέπη κάθε μήνα για την αγορά των φαρμάκων. Κάποιοι άλλοι σταμάτησαν θεραπείες που έκαναν τα παιδιά τους γιατί δεν μπορούσαν να δίνουν τα χρήματα που χρειάζονταν κάθε μήνα».

Ο κ. Δριβάκος πρόσθεσε πως εντός των προσεχών ημερών θα επιδιωχθεί συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του Λιμενικού Σώματος προκειμένου να βρεθεί μια λύση και να ξεμπλοκαριστούν οι γραφειοκρατικές διαδικασίες ώστε να δοθούν τα χρήματα προς τους φαρμακευτικούς συλλόγους. «Πρέπει να δοθεί άμεσα λύση. Είναι θέμα επιβίωσης πλέον. Δεν ζητάμε αυξήσεις. Απλά να μας δώσουν το δικαίωμα στην Υγεία», σημείωσε χαρακτηριστικά.