Η μεγάλη αύξηση του επιτοκίου των ελληνικών ομολόγων παραπέμπει σε αναδιάρθρωση

Ρεπορτάζ του Heinz-Roger Dohms στην εφημερίδα Financial Times Deutschland, με τίτλο «Οι εκκλήσεις των Ελλήνων χάνονται στην αγορά», αναφέρει ότι:

Ακόμα κι αν οι πολιτικοί και οι κεντρικοί τραπεζίτες εξασκούνται σε συνθήματα περί αντοχής των Ελλήνων, οι περισσότεροι επενδυτές δεν τρέφουν πλέον ελπίδες για την Αθήνα. Η απόδοση, που απαιτούν οι επενδυτές προκειμένου να αγοράσουν διετή ελληνικά ομόλογα, ανήλθε χθες σε επίπεδα άνω του 25%. Μ’ αυτά τα τρομακτικά επιτόκια η αρχικά προγραμματισμένη για τις αρχές του 2012 επιστροφή της Ελλάδας στις κεφαλαιαγορές καθίσταται αδιανόητη προσεχώς. «Δεν υπάρχει πλέον ζήτηση ελληνικών κρατικών τίτλων», δήλωσε απερίφραστα ο αναλυτής της Societe Generale Kit Juckes. Ούτε πάλι βοήθησε η διάψευση των εικασιών περί επικείμενης αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους τόσο από τον Επίτροπο Όλι Ρεν όσο και από το μέλος του Συμβουλίου της ΕΚΤ Αθ. Ορφανίδη. Η αγορά περιμένει με σιγουριά την αναδιάρθρωση, με όποια συγκεκριμένη μορφή ήθελε λάβει.

Οι επενδυτές θεωρούν συναρπαστικότερο και εξίσου σημαντικό το ζήτημα του αν η μεγαλύτερη από τις χώρες PIIGS, δηλαδή η Ισπανία, θα μπορέσει τελικά να γλιτώσει από το βούρκο της κρίσης χρέους…

– Άλλα δημοσιεύματα για τη μεγάλη αύξηση του επιτοκίου των ελληνικών κρατικών ομολόγων:

– Hannoversche Allgemeine: «Αποδόσεις-ρεκόρ για τα ελληνικά ομόλογα»

– Spiegel-Online: «Η απόδοση των ελληνικών ομολόγων αυξάνεται στο 25%»: Χαρακτηριστικό απόσπασμα: «Η κατάσταση στην Ελλάδα γίνεται όλο και πιο καταστροφική: Πρώτα η χώρα ανακοινώνει ένα μέγα-έλλειμμα και τώρα οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων σκαρφαλώνουν πάνω από το 25%. Κάτι τέτοιο δεν ξανάγινε στην ιστορία του ευρώ»

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk