Ο τραγουδιστής των Aerosmith και πρόσφατα κριτής του πολύ επιτυχημένου μουσικού talent show, «American Idol», έδωσε όχι μία, αλλά δύο εκ βαθέων συνεντεύξεις στα περιοδικά «PEOPLE» και «Rolling Stone».

Ο 63χρονος σταρ μίλησε για το ανανεωμένο του λουκ -που σύμφωνα με τα λεγόμενά του το οφείλει στο «American Idol»- αλλά και για την μεγάλη προσπάθεια που έκανε να απεξαρτηθεί από τις ναρκωτικές ουσίες.

«Είμαι στην κορυφή του κόσμου. Είμαι ο αγαπημένος του Χόλιγουντ» δήλωσε ο Τάιλερ στο «Rolling Stone». Επίσης, ομολόγησε ότι δέχτηκε να είναι κριτής στο μουσικό σόου -γεγονός που αποδείχθηκε έξυπνη κίνηση καριέρας- ως απάντηση στα μέλη των Aerosmith που ήθελαν να τον ξεφορτωθούν.

«Δεν θέλω να είμαι όμηρος κανενός πια. Θέλω να είμαι όμηρος του εαυτού μου. Η μπάντα μου δεν μπορεί να με πετάξει έξω» ανέφερε δείχνοντας την δυσαρέσκειά του, αλλά και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει με τα άλλα μέλη του μυθικού συγκροτήματος.

Στην ίδια συνέντευξη ο τραγουδιστής μίλησε αρκετά και για την σχέση του με τα ναρκωτικά. Έκανε ένα φλας μπακ στο 2008 τότε που μαζί με έναν άλλο γερόλυκο της ροκ, τον Τζο Πέρι προσπαθούσαν να ηχογραφήσουν ένα δίσκο των Aerosmith, υπό την επήρεια της κοκαΐνης.

«Ο Τζο ήταν «φτιαγμένος» και δεν μπορούσε να παίξει. Εγώ πάλι δεν μπορούσα να τραγουδήσω, καθώς τότε σνίφαρα ότι υπήρχε μπροστά μου, γεγονός που μου κατέστρεφε το λαιμό».

Ο Τάιλερ που έχει μακρά ιστορία στα hard core πάρτι, δήλωσε ότι είναι νηφάλιος τον τελευταίο ενάμιση χρόνο, αφού πρώτα μπήκε και βγήκε οκτώ φορές σε κέντρα αποτοξίνωσης.

«Είμαι πολύ τυχερός που ζω. Θα έπρεπε να είχα πεθάνει πολλές φορές, με όλα αυτά που έπινα και σνίφαρα».

Σε ερώτηση αν «φτιάχνεται» με κάτι αυτόν τον καιρό, απάντησε ότι αυτό που τον ανεβάζει είναι ο ενθουσιασμός του για το μουσικό σόου όπου συμμετέχει και στο οποίο έχει κερδίσει τις εντυπώσεις ως κριτής.

Τα απομνημονεύματα του Στίβεν Τάιλερ «Does the Noise in My Head Bother You?» (Μήπως ο θόρυβος μέσα στο κεφάλι μου σας ενοχλεί;) θα κυκλοφορήσουν στις 3 Μαϊου.