Αστυνόμος Α’, η οποία υπηρετεί σε Αστυνομικό Τμήμα της Αθήνας, τέθηκε σε διαθεσιμότητα κατηγορούμενη για υπεξαίρεση ενώ σε βάρος της σχηματίστηκε δικογραφία από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας.

Από εσωτερική έρευνα που έγινε στη συγκεκριμένη αστυνομική υπηρεσία προέκυψε ότι σε δυο περιπτώσεις δικογραφιών που χειριζόταν η συγκεκριμένη αξιωματικούς και αφορούσαν αιφνίδιους θανάτους ατόμων, τα χρήματα, τα πολύτιμα αντικείμενα και τα βιβλιάρια καταθέσεων που είχαν κατασχεθεί δεν είχαν κατατεθεί στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, αν και είχαν συνταχθεί σχετικές εκθέσεις.

Οπως διαπιστώθηκε στη μια περίπτωση, στις 18 Μαρτίου, είχε κατασχεθεί σε σπίτι ποσό ύψους 1.737 ευρώ και δύο τραπεζικά βιβλιάρια καταθέσεων με συνολικό ποσό 185.023,26 ευρώ. Στη δεύτερη περίπτωση, στις 28 Μαρτίου, είχαν κατασχεθεί 380 ευρώ, ένα βιβλιάριο μισθοδοτικού λογαριασμού με μηδενικό υπόλοιπο, ένα βιβλιάριο καταθέσεων με 15.507,70 ευρώ, τρία ασημένια δαχτυλίδια, δύο ασημένιες αλυσίδες χειρός, ένα ζευγάρι ασημένια σκουλαρίκια, μία ασημένια αλυσίδα λαιμού και ένα ασημένιο ρολόι.

Τα στοιχεία της έρευνας γνωστοποιήθηκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα Εφετών που εποπτεύει τις έρευνες της Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων, ο οποίος παρήγγειλε τη διενέργεια Προκαταρκτικής Εξέτασης.

Οπως προέκυψε η Αστυνόμος Α΄ είχε κρατήσει παράνομα τα κατασχεθέντα, τα οποία επέστρεψε την Τρίτη στον διοικητή της υπηρεσίας της. Η προκαταρκτική εξέταση συνεχίζεται και το πόρισμα της θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.