Την περαιτέρω συνεργασία Ελλάδας και Κίνας στον τουριστικό τομέα συζήτησαν κατά τη σημερινή τους συνάντηση ο υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Γ. Νικητιάδης με τον πρόεδρο του ΕλληνοΚινεζικού Επιμελητηρίου κ. Κ. Γιαννίδη.

Στη συνάντηση, η οποία έγινε με αφορμή την πρώτη πτήση της AirChina προς την Ελλάδα στις 11 Μαΐου, εξετάστηκαν οι προοπτικές για την ανάπτυξη κοινών δράσεων μεταξύ των δύο χωρών, ενώ συμφωνήθηκε η κατάρτιση ενός πλαισίου στοχευμένων πρωτοβουλιών.

Ο κ. Νικητιάδης σημείωσε ότι θα συνδράμει στη διευκόλυνση της δραστηριοποίησης της αεροπορική εταιρίας, εκφράζοντας παράλληλα την εκτίμηση ότι η αεροπορική σύνδεση Ελλάδας και Κίνας μπορεί να διευρυνθεί σύντομα σε απευθείας και σε καθημερινή βάση, αντί για δύο πτήσεις την εβδομάδα μέσω Μονάχου. «Αυτό αποτελεί στόχο μας ο οποίος μπορεί να επιτευχθεί» τόνισε και πρόσθεσε ότι η Ελλάδα προσβλέπει στη συνεργασία με την Κίνα στον τουριστικό τομέα, επιθυμώντας την αύξηση της τουριστικής κίνησης, η οποία θα αποδώσει οφέλη και στις δύο πλευρές.