Τα υπέροχα νυφικά της Βέρα Γουάνγκ είναι το όνειρο κάθε γυναίκας που ετοιμάζεται να ανέβει τα σκαλιά της εκκλησίας. Αναμφισβήτητα ξέρει να ρίχνει την μαγική της χρυσόσκονη και να δημιουργεί την παραμυθένια ατμόσφαιρα στην πιο σημαντική μέρα κάθε γυναίκας. Είναι αυτή που γνωρίζει πώς να κάνει -ή μάλλον να ντύνει- την νύφη έτσι ώστε να αισθάνεται μοναδική.

Εν όψει, λοιπόν, του πολυσυζητημένου γάμου του Πρίγκιπα Γουίλιαμ και της Κέιτ Μίντλετον, η γνωστή σχεδιάστρια αποκαλύπτει στην ιστοσελίδα wwd fashion δέκα συμβουλές για να απολαύσει κάθε ενδιαφερόμενη ένα παραμυθένιο βασιλικό γάμο.

1.

Η αίσθηση άνεσης είναι απίστευτα σημαντική. Αν αισθάνεστε όμορφα με την εμφάνισή σας, τότε σίγουρα θα ακτινοβολείτε όλη αυτή την αυτοπεποίθηση και τη σιγουριά.

2.

Καθορίστε –ή μάλλον ξεκαθαρίστε μέσα σας- το είδος του γάμου που ονειρεύεστε. Να θυμάστε ότι η γραμμή και το ύφος του νυφικού πρέπει να ταιριάζει με τον χώρο που θα κάνετε το γάμο, την ώρα της ημέρα, την εποχή… Δεν πρέπει να σας ενδιαφέρει μόνο πως δείχνει επάνω σας το νυφικό, αλλά και να ταιριάζει με όλο το σκηνικό.

3.

Είναι σημαντικό να φανταστείτε ολόκληρο το λουκ: το φόρεμα, το χτένισμα και τα αξεσουάρ των μαλλιών, την ανθοδέσμη, τα παπούτσια και φυσικά το μακιγιάζ.

4.

Μην υπερβάλετε με την ανθοδέσμη. Τα μεγάλα μπουκέτα αποσπούν την προσοχή από το φόρεμα.

5.

Το μήκος του νυφικού είναι πολύ σημαντικό. Θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι σκεπάζει τα παπούτσια, αλλά ταυτόχρονα δεν θα πρέπει να το πατάτε, για ευνόητους λόγους.

6.

Το μακιγιάζ είναι επίσης, πολύ σημαντικό γι’ αυτή τη μέρα. Η αλήθεια είναι πως δεν τρελαίνομαι για το έντονο κόκκινο κραγιόν με το λευκό φόρεμα. Επίσης, αν δεν φοράτε ποτέ μπλε ή μοβ σκιά γιατί πρέπει να την χρησιμοποιήσετε την ημέρα του γάμου σας. Θα πρέπει να αποφύγετε οτιδήποτε σας κάνει να δείχνετε και κυρίως να αισθάνεστε μια άλλη. Αυτό είναι τεράστιο λάθος. Το ίδιο ισχύει και για τα μαλλιά. Προσοχή, γιατί πολλές φορές οι κομμωτές και οι μακιγιέρ το παρακάνουν με τα περίτεχνα μαλλιά και το υπερβολικό μακιγιάζ.

7.

Όσον αφορά στα παπούτσια προτιμώ τα λιτά σχέδια –και όχι απαραίτητα τα πολύ μοδάτα. Επίσης, δεν θα πρότεινα ποτέ παπούτσια υπερβολικά στολισμένα με κρύσταλλα και παγιέτες. Θεωρώ ότι είναι ένα στοιχείο του λουκ που δεν πρέπει να τραβά την προσοχή. Ένα μικρό τακούνι είναι ιδανικό αν δεν υπολείπεστε σε ύψος από τον καλό σας. Διαφορετικά επιλέξτε μια κομψή πλατφόρμα ή μια κλασική γόβα.

8.

Είναι σημαντικό να ζητήσετε από τον φωτογράφο να σας τυπώσει και έγχρωμες και ασπρόμαυρες φωτογραφίες. Οι τελευταίες είναι πάντα πιο διαχρονικές.

9.

Είτε το φόρεμά σας είναι αέρινο, είτε εφαρμοστό ποτέ μην το φοράτε από πάνω –όπως τις μπλούζες. Δεν υπάρχει πιο μεγάλη ατυχία από το να το λερώσετε με το κραγιόν σας. Επίσης, από την στιγμή που θα το φορέσετε κρατήστε μακριά φίλους και γνωστούς με ποτά ή σνακ στα χέρια.

10.

Χαλαρώστε και απολαύστε τον γάμο σας. Υπάρχει μια τάση όταν τελειώνει η λειτουργία το ζευγάρι να προχωρά γρήγορα στον διάδρομο της εκκλησίας. Λάθος. Έχετε κάνει τόση ετοιμασία και τόσα έξοδα γι’ αυτό το φόρεμα. Θυμηνθείτε ότι την ώρα που εσείς προχωράτε προς την έξοδο όλοι χαζεύουν το φόρεμά σας. Αφήστε τους να το θαυμάσουν.