Αναδιάρθρωση ή ανάσταση;

Μετά τα spreads, τα ομόλογα, το ΔΝΤ και το μνημόνιο η αναδιάρθρωση είναι η καινούργια λέξη που βρίσκεται στα χείλη όλων. Πρέπει να γίνει ή όχι; Ποιους συμφέρει και πότε; Αυτά είναι τα ερωτήματα για τα οποία έχουν ήδη χυθεί τόνοι μελάνης. Πολλές φορές όμως αυτός ο όγκος πληροφοριών, δημοσιευμάτων και αντικρουόμενων απόψεων συσκοτίζει μάλλον παρά διαφωτίζει. Οι πολίτες όμως που υφίστανται τις συνέπειες της κρίσης δικαιούνται να γνωρίζουν τι σημαίνει αναδιάρθρωση και τι επιπτώσεις μπορεί να έχει.

Αναδιάρθρωση ή ανάσταση; | tovima.gr

Μετά τα spreads, τα ομόλογα, το ΔΝΤ και το μνημόνιο η αναδιάρθρωση είναι η καινούργια λέξη που βρίσκεται στα χείλη όλων. Πρέπει να γίνει ή όχι; Ποιους συμφέρει και πότε; Αυτά είναι τα ερωτήματα για τα οποία έχουν ήδη χυθεί τόνοι μελάνης.

Πολλές φορές όμως αυτός ο όγκος πληροφοριών, δημοσιευμάτων και αντικρουόμενων απόψεων συσκοτίζει μάλλον παρά διαφωτίζει. Οι πολίτες όμως που υφίστανται τις συνέπειες της κρίσης δικαιούνται να γνωρίζουν τι σημαίνει αναδιάρθρωση και τι επιπτώσεις μπορεί να έχει. Είτε μας αρέσει είτε όχι, τα οικονομικά δεδομένα που διαμορφώνονται δείχνουν ότι η προσπάθεια εξόδου από το τούνελ έχει τεράστιες δυσκολίες. Καλύτερα λοιπόν να τις γνωρίζουμε και να είμαστε προετοιμασμένοι για να μπορέσουμε να τις αντιμετωπίσουμε με ψυχραιμία και να μην τρέχουμε πανικόβλητοι κάθε φορά που κάποιος θεωρεί σκόπιμο να παίζει με τα νεύρα μας ή με τις αντοχές μας.


ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γνώμες
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk