Ακούμπησα την πλάτη μου στην κίτρινη, εκκεντρική πολυθρόνα με τα πολύχρωμα charms των Εμα Φελπς και Μαουρίσιο Βαρλότα.

Μέσα από τα cat eye γυαλιά του Christian Dior παρακολουθούσα προσεκτικά τις κινήσεις των προσκεκλημένων μου. «Αμάν με αυτά τα τζιτζίκια! Με το ενοχλητικό τραγούδι τους διακόπτουν τη μεσημεριανή μας σιέστα εδώ στις πολυτελείς myconian κατοικίες μας» είπα στην Εσθήρ η οποία απολάμβανε ένα ποτήρι παγωμένης γαλλικής σαμπάνιας στη διπλανή σεζλόνγκ. Η παιδική μου φίλη διόρθωσε τις πτυχές του κατάλευκου φορέματός της, δημιούργημα του κορυφαίου σήμερα τούρκου designer Ηakaan.

«Τι τζιτζίκια, τι τζατζίκια, τι γιαούρτια βελουτέ…» κούνησε τη βεντάλια της με μοναδικό στυλ.

«Ολα σε τούτη τη χώρα έχουν καταλήξει σε ένα απέραντο γιαουρτλού» συνέχισε. «Αυτό που ξέρω είναι ότι θα μεταφέρω κάποιες από τις καταθέσεις μου στην τράπεζα Finansbank» υποστήριξε.

Κοίταξα προσεκτικά το φόρεμα που κολλούσε προκλητικά στο άψογο σώμα της Εσθήρ. Σκέφθηκα ότι η ταχύτατα εξελισσόμενη τουρκική βιομηχανία μόδας χαρίζει διεθνείς πόντους στους άσπονδους φίλους μας. Τα ταμεία γεμίζουν με χρήματα ενώ διάσημοι και πανίσχυροι διευθυντές εντύπων όπως η περίφημη Καρίν Ρόιτφελντ της γαλλικής «Vogue» οδηγούνται σε παραιτήσεις. Αποκλειστικά και μόνο γιατί «προώθησαν» μάλλον με άκομψο τρόπο έναν ταλαντούχο μετρ σαν τον Ηakaan. «For his eyes only» ψιθυρίζει το Νο 1 φωτογραφικό δίδυμο Μert and Μarcus το οποίο ετοιμάζεται να αφιχθεί τον ερχόμενο Ιούλιο, σύμφωνα με αποκλειστικές μου πληροφορίες, στη Μύκονο.

«Πρέπει να ετοιμαστώ!» φώναξα. «Ισως να τους καταφέρω να με φωτογραφίσουν» σκούντησα τη φίλη μου. «Οσο για σένα,darling,μπορεί να φοράς μια δημιουργία ενός μετρ από τη γείτονα χώρα, μάλλον όμως δεν γνωρίζεις ότι ελάχιστα μόλις λεπτά έξω από την κοσμοπολίτικη Κωνσταντινούπολη με τις πανάκριβες boutiques Μarni, Βottega Veneta, των χειροποίητων υποδημάτων Βerluti, πάρα πολύς κόσμος ζει σε παράγκες» κούνησα το κεφάλι μου λυπημένη. «Τέλος πάντων…» αναστέναξα. «Θυμάσαι,ελπίζω,το trendy εστιατόριο, με τις τιμές-“ουρανοξύστη”,αδερφάκι του λονδρέζικου “Ζuma”. Λατρεμένο του κροίσου Ραχμί Κοτς και των παιδιών του» τόνισα. «Λες και ο υιός Βεχμπί να καταφθάσει και πάλι στην Υδρα αυτές τις μέρες;» αναρωτήθηκα. «Μάλλον με συνοδευτικό χειροποίητο Riva διότι την τελευταία φορά η υπερπολυτελής θαλαμηγός του δεν… χωρούσε στο ταπεινό λιμάνι του ιστορικού νησιού» χαμογέλασα πονηρά. «Είμαι σίγουρη ότι τα μέλη της οικογένειας Αρη Μανιά,τα οποία συνδέει στενή φιλία με την οικογένεια Κοτς, θα χαρούν και πάλι να τους συναντήσουν» τόνισα.

Η Εσθήρ πέρασε πάνω από το πρόσωπό της ένα στρώμα πούδρας μπρονζέ, ακριβώς όπως η ωραία

Τζούλια, κόρη της άνεργης πλέον κυρίας Ρόιτφελντ, για τις ανάγκες διαφημιστικής εκστρατείας μεγάλου γαλλικού οίκου καλλυντικών.

«Η Τζούλια έχασε τον νεαρό μεγιστάνα Σταύρο Νιάρχο από sexy Βραζιλιάνα μονδέλο κι εμείς… χάσαμε από τα πολύβουα στέκια της Μυκόνου τους έλληνες rich & famous» με κοίταξε με συνωμοτικό ύφος. «Τελικά είχε δίκιο ο Φίφης Δελμούζος-Κασσανδρής ο οποίος υποστήριξε ότι το πολύπαθο, χτυπημένο αλύπητα από το ΣΔΟΕ “Νammos” δεν θα γνωρίσει τις δόξες περασμένων χρόνων» συνέχισε. «Οι κροίσοι- όσοι έχουν απομείνει δηλαδή- βρίσκονται εδώ,οι συναντήσεις… κορυφής όμως πραγματοποιούνται αποκλειστικά και μόνο στις βίλες στον Αϊ-Λάζαρο και στα Χουλάκια. Γύρω από τις πισίνες, με τους Φιλιππινέζους να σερβίρουν μαγειρίτσες και πεντανόστιμα σουβλιστά αρνιά» χαχάνισε.

Ο Σωκράτης, ο Γιώργος, ο Δημήτρης, ο Αlexander

Εριξα ένα ειρωνικό βλέμμα στην Εσθήρ.

Στο δικό μου πασχαλινό κάλεσμα ήταν όλοι εκεί. Με Lanvin και Louboutin. Η «συνάντηση κορυφής» όμως μεταξύ τριών μεγάλων επιχειρηματιών, των κκ.

Γιώργου Μπόμπολα, Σωκράτη Κόκκαλη και Δημήτρη Κοπελούζου, πραγματοποιήθηκε μόλις λίγα εικοσιτετράωρα πριν. Φρέσκια συνάντηση δηλαδή, φρεσκότατη και καυτή όπως τα αρνάκια μου που ψήνονται στα τελευταίας τεχνολογίας design μηχανήματα.

Λίγο μετά τις 9 το βράδυ, σε ιδιαίτερα καλόγουστο σπίτι, σικ δημοφιλούς ζεύγους με εξαιρετικές γνωριμίες. Στην περιοχή του Παλαιού Ψυχικού. Εκεί κοντά, πολύ κοντά στο σχολείο όπου φοίτησα παιδούλα με γαλάζια… haute couture ποδιά!

Το dinner ήταν αποκλειστικά και μόνο για 24 άτομα. Γύρω από τα τραπέζια με το πλούσιο μενού κάθησαν ισχυροί επιχειρηματίες και εφοπλιστές. Η συζήτηση ήταν ευχάριστη, το κλίμα φιλικό και ζεστό και σε αυτό βέβαια βοήθησαν και οι οικοδεσπότες. Με διαφορά μερικών μόλις ωρών και λίγο πιο βόρεια, μεταξύ Πολιτείας και Εκάλης, ο chief operating officer του ομίλου ΑΝΤ1 Αλεξάντερ Χόλαντ υποδεχόταν στο σπίτι του φίλους από τον επιχειρηματικό, εκδοτικό και τηλεοπτικό χώρο. Ο αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΑΝΤ1 Θοδωρής Κυριακού ήταν βέβαια εκεί, όπως και ο γενικός διευθυντής προγράμματος του καναλιού Γιάννης Λάτσιος. Οι εκδότες Αντώνης Λυμπέρης και Θεοχάρης Φιλιππόπουλος έδωσαν επίσης το «παρών». Παρακολουθώντας τον publisher Θεοχάρη, ο οποίος περνά το Πάσχα του στις Μαλδίβες, να συνομιλεί με ζεύγος καλεσμένων, το μυαλό μου πήγε στην ωραιότατη ηθοποιό Νταϊάν Κρούγκερ . Την είχα συναντήσει στο εστιατόριο «Ρasaji» να πίνει ένα ποτήρι λευκό κρασί, καθισμένη με τα χαμηλοτάκουνα Ρrada γοβάκια της πάνω στην ξύλινη εξέδρα. Σαν μικρό κοριτσάκι. Η προσκεκλημένη των ιθυνόντων του Γαλλόφωνου Φεστιβάλ, περιεργαζόταν τη στοά του CityLink σαν να έβλεπε ένα μεγάλο, γυαλιστερό παιχνίδι. Αν και πιστεύω ότι έπρεπε να της έχουν κάνει το τραπέζι σε παραθαλάσσιο εστιατόριο με φρέσκα ψάρια και σαλάτες, δεν μπόρεσα να μην της θυμίσω προηγούμενη επίσκεψή της στην Ελλάδα.

Εκείνη χαμογελούσε γεμάτη ενθουσιασμό. Ηταν για τα 10 χρόνια του «Μadame Figaro».

Η Νταϊάν θα ξανάρθει.

Αυτή τη φορά για διακοπές.

Με έλληνες φίλους, οι οποίοι της υποσχέθηκαν μια βόλτα στη Βουλιαγμένη και dinner στην κοσμοπολίτικη ταβέρνα «Λάμπρος» ή στη δημοφιλή «Ιθάκη» στον Λαιμό. Εκεί χρειάζεται και ένα πιο… χοντρό πορτοφόλι.

Ο stylish Αris, οι 10 σαλάτες του Ρaul και ο sir Αlec

Κάτι γνωρίζει από expensive restos ο βουλευτής της ΝΔ Αρης Σπηλιωτόπουλος, ο οποίος εμφανίστηκε με λεπτεπίλεπτη, αέρινη συνοδό το περασμένο Σάββατο στο «Scala Vinoteca» του Κολωνακίου. Ο κομψότατος μέσα στο γκρι κοστούμι του Αρης κάθησε σε ένα από τα «καλά» τραπέζια του μαγαζιού. Απέναντί του υπήρχε – τυχαία, λέω εγώ- ένας καθρέφτης. Ο Αris έριχνε συχνά-πυκνά ματιές στην κρυστάλλινη επιφάνεια. Στυλιστικά έμοιαζε σαν να είχε ξεπεταχτεί από τις σελίδες του «L΄Uomo Vogue». Εμφανισιακά όμως δεν μπορώ να πω ότι θα μπορούσε κανείς να του δώσει τον τίτλο του «Ωραίου Μπρούμελ» της ΝΔ. Ο γοητευτικός Αρης έχει αδυνατίσει πάρα πολύ. Τον συμβουλεύω να προσθέσει λίγες ακόμη θερμίδες στο μενού του. Τώρα με τους οβελίες είναι μια καλή ευκαιρία.

Πρέπει να σημειώσω πάντως ότι στο ίδιο κεντρικό εστιατόριο όπου πάτησε το κομψό ποδαράκι της η Νταϊάν, γύρω στις 10 το πρωί, πάλι του προηγούμενου Σαββάτου, έκανε την εμφάνισή του ο υπουργός Πολιτισμού Παύλος Γερουλάνος . Με καπέλο τζόκεϊ κατεβασμένο ως τα αφτιά, κασκόλ και γυαλιά. Παρήγγειλε 10(!) σαλάτες και είπε ότι γύρω στη 1 το μεσημέρι θα τις παραλάβουν άνδρες της φρουράς του. Ετσι κι έγινε! Οι σαλάτες αναχώρησαν προς άγνωστη κατεύθυνση.

Πού να ταξίδεψαν άραγε;

Ο cool sir Αlec (πρώην υπουργός Αλέκος Παπαδόπουλος ) πάντως, κλασικός στα spots που επιλέγει για τις εξόδους του (κάτι σαν τις μοβ αγαπημένες γραβάτες του), ανέβηκε στον ημιώροφο του ΝJV Αthens Ρlaza και στο «Εxplorer΄s» bar για ένα κοκτέιλ με φίλους πριν από το τσούγκρισμα των αβγών.

Το «κλειστό» preview και οι διάσημοι Campana

Οh! Jessica, Jessica! Ταλαντούχο, international κορίτσι, που ξέρεις μοναδικά να μαγεύεις το ιδιαίτερα απαιτητικό κοινό των φιλότεχνων τραπεζιτών, επιχειρηματιών και εφοπλιστών. Η Jessica Μorgan, μία από τις γνωστότερες curator του πλανήτη, ήταν το επίκεντρο της προσοχής στο preview που διοργάνωσε η πρόεδρος του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης Σάντρα Μαρινοπούλου με αφορμή τη σημαντική έκθεση «Τhe Last Grand Τour/ Σύγχρονοι περιη γητές στην Ελλάδα». Μια «κλειστή παρουσίαση» για λίγους και εκλεκτούς μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.

Οι προσκεκλημένοι ξεναγήθηκαν στη συλλογή που έχει κερδίσει το διεθνές ενδιαφέρον και έχει στρέψει τους προβολείς σε ένα greek museum. Ηταν εκεί στελέχη της Deutsche Βank, ο Πέτρος Κόκκαλης, ο γκαλερίστας Ζαν-Γκαμπριέλ Μιτεράν ο οποίος έφθασε από το Παρίσι και λίγο μετά το τέλος του preview με τη Μαρίνα Καρέλλα και την γκαλερίστα Μ. Ηλιάδη, η Μαρίνα Βρανοπούλου , η Χαρίκλεια Μουνδρέα και η νεαρή συντροφιά των Αλεξάνδρου, Ισμήνης Παναγιωτίδη, Λώρας Τσουκαλά . Η ωραία Τιτίνα Πατέρα πρέπει να ομολογήσω ότι με εντυπωσίασε για μια ακόμη μία φορά. Τόσο chic παρουσιαστικό, τέτοιες καλλίγραμμες γάμπες για μια low profile γυναίκα που αφιερώνει πλέον μεγάλο μέρος του χρόνου της στις δραστηριότητες του μουσείου.

Μιλώντας για τέχνη σε υψηλά και σίγουρα διεθνή επίπεδα δεν θα μπορούσα παρά να αναφερθώ στο διάσημο σχεδιαστικό δίδυμο των αδερφών Campana. Οι κορυφαίοι του design Campana brothers φθάνουν την ερχόμενη Τρίτη, 26 Απριλίου, στην Αθήνα. Προσκεκλημένοι του επιχειρηματία και συλλέκτη Δάκη Ιωάννου οι Campana brothers έχουν σχεδιάσει το τελευταίο απόκτημα της αλυσίδας των Υes!Ηotels, το «Νew Ηotel» επί της Φιλελλήνων, δίπλα στο Ηard Rock cafe. Ενα παλιό κτίριο που γεμίζει με «ζωή» και εντυπωσιακά έργα τέχνης των συλλογών Ιωάννου. Για το opening του ξενοδοχείου, στο τέλος Μαΐου, φθάνει στην Αθήνα ο Τζεφ Κουνς, όπως επίσης και άλλα μεγάλα ονόματα της παγκόσμιας τέχνης.

Η Χάρις, η Αγνή, η Τζουντ και η logomania

Η ΧάριςΑλεξίου έτρωγε τη σαλάτα της στον εξωτερικό χώρο του «Gaspar» στο Νέο Ψυχικό. Συντροφιά με μια φίλη της. Ευδιάθετη και μακιγιαρισμένη με προσοχή, κάτι που δεν συνηθίζει στη διάρκεια της ημέρας. Σε μεγάλο, εσωτερικό τραπέζι του μαγαζιού και ο προπονητής του Ολυμπιακού Ερνέστο Βαλβέρδε με τη σύζυγο, τα παιδιά αλλά και φίλους του.

Φίλος μού τηλεφωνεί από τα «Starbucks» του Παλαιού Φαλήρου για να με πληροφορήσει ότι ο πρώην πλέον τερματοφύλακας της λατρεμένης μου ομάδας, του Ολυμπιακού, αγοράζει φραπουτσίνο.

Κατηφορίζω στο «Clemente» επί της Βουκουρεστίου. Η Αγνή Μπάλτσα περνά μπροστά μου με μια καμπαρντίνα με εμφανή τα logo του οίκου Louis Vuitton.

Τέτοια logomania… Ούτε η Τζουντ Σισέ να ήταν. Η sexy Τζουντ, σύζυγος του γάλλου άσου του Παναθηναϊκού, είναι Νο 1 πελάτισσα του οίκου. Οπως μου έλεγε άνθρωπος που την ξέρει καλά, η κυρία Σισέ ξοδεύει τεράστια ποσά για αγορές. Σε ρούχα, παπούτσια, τσάντες, μπιζού. Το «LV» υπάρχει έντονα, πολύ έντονα στη ζωή της.

Μα πού να τους προλάβω πλέον όλους αυτούς! Τρέχουν παντού. Από τη Μύκονο, τις Μπαχάμες και τις Μαλδίβες στο πολύβουο κέντρο μιας άσχημης πόλης. Χρειάζομαι την ειδική κάμερα «Λιβελούλα» την οποία χρησιμοποιούν τα διεθνή τηλεοπτικά συνεργεία στη Λίμνη Ντούτου της Αφρικής.

Γάμος στη βίλα στο Κομμένο

Ενώ ο μπαμπάς Δάκης προκαλεί πάντα θόρυβο και συζητήσεις με τις εικαστικές επιλογές του και τη συμμετοχή του στο πολυσυζητημένο Νew Μuseum της Νέας Υόρκης, είναι η ώρα του νεότερου υιού Ιωάννου να απασχολήσει τα media καθώς παντρεύεται. Το καλοκαίρι, στο αγαπημένο νησί της οικογένειας, στην πανέμορφη Κέρκυρα. Ο Στέλιος Ιωάννου νυμφεύεται λοιπόν στις αρχές Ιουλίου την εκλεκτή της καρδιάς του Λήδα Χατζηνικολάου. Ενα πολύ όμορφο κορίτσι το οποίο γνωρίζει αρκετά χρόνια. Οι πληροφορίες του μεγαλοεφοπλιστή Ντίντη Ευπαλίδη αναφέρουν ότι στο νησί των Φαιάκων και στη βίλα της οικογένειας Ιωάννου στην περιοχή Κομμένο θα καταφθάσει όλη η ελληνική high society αλλά και διεθνείς προσωπικότητες. Μεγαλοεπιχειρηματίες, συλλέκτες, curators, γκαλερίστες, διευθυντές μουσείων και βέβαια διάσημοι καλλιτέχνες.

Ανυπομονώ, ανυπομονώ…

Πόσο με γοητεύει η ιδέα να βλέπω δίπλα στο yacht «Guilty» του Δάκη, σχεδιασμένο από τον Τζεφ Κουνς, τις επίσης πολυτελείς θαλαμηγούς, δημιουργήματα των ισχυρών του χρήματος. Τα ωραιότερα και πλέον glamorous σκάφη θα καταπλεύσουν στο νησί. Μόνο που το «Guilty» by Jeff είναι μοναδικό.

Εξαιρετικό! Ισως γιατί να είναι ένα μεγάλο κινητό έργο τέχνης. Νιώθω επίσης περίεργη να ανακαλύψω αν στους γάμους θα εμφανιστεί ο γάλλος μεγαλοεπιχειρηματίας και συλλέκτης Φρανσουά Πινό ή ο «πολύς» κ. Σάατσι. Το γλέντι των γάμων πάντως θα κρατήσει τρεις μέρες! Οπως στις παλιές εποχές.

Και θα είναι τρικούβερτο!

Χρειαζόμουν ένα party σε traditional ρυθμούς μετά την έκθεση με τα δημοφιλή objects της princess Ιρα φον Φύρστενμπεργκ . Στο Μόντε Κάρλο. Η πληθωρική Ιρα θα κατέβει αργότερα στο Πόρτο Χέλι.

Μιλώντας για γάμους, το μυαλό μου πήγε στο εξωτικό Μπάλι, όπου η πρώην playmate Χρυσάνθη Ντάφλα παντρεύτηκε τον επιχειρηματία Αλέξη Λούβαρη, υιό του γνωστού Γεωργίου, ισχυρού επιτελικού στελέχους της ΠΑΕ Ολυμπιακός. Ρas mal.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ