Εισαγγελική έρευνα για τις χρηματοδοτήσεις της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ

Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για την υπόθεση των χρηματοδοτήσεων της ΔΕΗ προς τη ΓΕΝΟΠ διέταξε η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών κ. Ελένη Ράικου.Η εισαγγελέας έδωσε εντολή στους εισαγγελείς του οικονομικού τμήματος να διερευνήσουν την υπόθεση με αφορμή το πόρισμα του Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης κ. Λέανδρου Ρακιντζή.

Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για την υπόθεση των χρηματοδοτήσεων της ΔΕΗ προς τη ΓΕΝΟΠ διέταξε η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών κ. Ελένη Ράικου.

Η εισαγγελέας έδωσε εντολή στους εισαγγελείς του οικονομικού τμήματος να διερευνήσουν την υπόθεση με αφορμή το πόρισμα του Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης κ. Λέανδρου Ρακιντζή.

Στο πόρισμα γίνεται αναφορά σε υπέρογκες και παράνομες χρηματοδοτήσεις που έλαβε την τελευταία δεκαετία το συνδικαλιστικό όργανο των εργαζομένων της ΔΕΗ.

Η εντολή της κ. Ράικου είναι να εντοπιστούν τυχόν αξιόποινες πράξεις και οι υπαίτιοι για την διάπραξή τους.

Η ΓΕΝΟΠ υποστηρίζει ότι τα χρήματα αυτά δίνονταν βάσει των συλλογικών συμβάσεων από τους μισθούς των εργαζομένων.

Η χρηματοδότηση της ΓΕΝΟΠ από τη ΔΕΗ γίνεται εδώ και 27 χρόνια και από όλα τα κόμματα που κυβέρνησαν τη χώρα, δήλωσε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Νίκος Φωτόπουλος.

«Δεν μπορώ να δεχθώ ότι όλοι οι υπουργοί Ανάπτυξης όλα αυτά τα χρόνια παρανομούσαν» σημείωσε ο κ. Φωτόπουλος στον ΒΗΜΑ 99,5.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk