Η Μυρτώ Παπαθανασίου, η ολοένα ανερχόμενη διεθνώς ελληνίδα υψίφωνος συμμετέχει στις παραστάσεις της Κρατικής Οπερας της Βιέννης στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών στις 29 και 30 Απριλίου. Θα παρουσιαστεί, σε συναυλιακή μορφή, η δημοφιλής όπερα του Μότσαρτ «Cosi fan tutte» («Ετσι κάνουν όλες»).

Την ορχήστρα του φημισμένου λυρικού θεάτρου διευθύνει ο νεαρός γάλλος μαέστρος Ζερεμί Ρορέρ, τον οποίο, αξίζει να σημειωθεί, θα δούμε και μέσα στο Καλοκαίρι, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Φεστιβάλ Αθηνών, αφού θα διευθύνει την παραγωγή της όπερας «Ιδομενέας, βασιλιάς της Κρήτης» που θα παρουσιαστεί επίσης σε συναυλιακή μορφή. Η Μυρτώ Παπαθανασίου θα ερμηνεύσει τον ρόλο της Φιορντιλίτζι στις 30/4 (την προηγούμενη ημέρα στον ίδιο ρόλο θα εμφανιστεί η Κάρολιν Γουένμπορν), η Στέφανι Χάόυτζεελ είναι η Ντοραμπέλα της παραγωγής ενώ ο επίσης ταχύτατα ανερχόμενος αλβανικής καταγωγής τενόρος Σαϊμίρ Πίργκου θα εμφανιστεί ως Φεράντο. Πέρα από τους υπόλοιπους σολίστες θα συμμετάσχει επίσης και η Χορωδία της Κρατικής Οπερας της Βιέννης.

Το ανέβασμα της εν λόγω όπερας είναι αντιπροσωπευτικό της 20ετούς πορείας του Μεγάρου αφού υπήρξε η πρώτη πλήρως σκηνοθετημένη – από τον Γκρίσα Αζαγκάροφ – όπερα που ανέβηκε εκεί τον Νοέμβριο του 1991. Εκτοτε, ανέβηκε στο Μέγαρο άλλες δύο φορές. Οι επικείμενες παραστάσεις εντάσσονται στο πλαίσιο της σειράς «Η μουσική Βιέννη στην Αθήνα».