Την τελευταία αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Κόπα Λιμπερταδόρες, του Τσάμπιονς Λιγκ της λατινικής Αμερικής, οι οπαδοί της Πενιαρόλ του Μοντεβίδεο πανηγύρισαν την μαθηματικά βέβαιη πρόκριση της ομάδας τους σπάζοντας το παγκόσμιο ρεκόρ για το μεγαλύτερο πανό του κόσμου!

Τόσο πριν την έναρξη της αναμέτρησης με την Ιντεπεντιέντε της Αργεντινής (0-1), όσο και στην έναρξη του β’ ημιχρόνου οι φίλοι της Πενιαρόλ ξεδίπλωσαν στο «Σεντενάριο» το κιτρινόμαυρο πανό μήκους 309 μέτρων και πλάτους 46 μέτρων που κάλυψε εμβαδό 14.152 τετραγωνικών μέτρων!

Το πανό ζύγιζε σχεδόν δύο τόνους (1.880 κιλά) και όπως έγινε γνωστό η κατασκευή του ξεκίνησε πριν από τέσσερις μήνες και κόστισε 35.000 δολάρια, έξοδα που πληρώθηκαν από την πώληση διαφημιστικών T-shirt και κερδοφόρων λαχνών.

Ο υπεύθυνος του εγχειρήματος κ. Αλέξις Σπινέλι σημείωσε ότι «για την μεταφορά του κινητοποιήθηκαν 350 άτομα» χωρίς να υπολογίζονται οι αστυνομικοί που κλήθηκαν να το ψάξουν κατά την είσοδό του στο γήπεδο. Το προηγούμενο ρεκόρ στη σχετική κατηγορία του βιβλίου Γκίνες ανήκε στους φίλους της Ρασίνγκ, οι οποίοι πέρυσι δαπάνησνα 20.000 δολάρια για ένα πανό μήκους 250 μέτρων και πλάτους 20 μέτρων.