Ερασιτέχνης ΠΑΟ: Την παραίτησή του υπέβαλλε ο πρόεδρος Ρισβάς

Την παραίτησή του από τον προεδρικό θώκο του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού υπέβαλε για λόγους ευθιξίας, μετά την αποτυχημένη συναυλία της Αννας Βίσση στο ΟΑΚΑ, ο Νίκος Ρισβάς στο Δ.Σ του Τριφυλλιού. Ο κ. Ρισβάς ξεκαθάρισε πως ο Ερασιτέχνης δεν «μπήκε» μέσα μετά το φιάσκο της εκδήλωσης, καθώς από τα ταμεία του Α.Ο δεν «βγήκε» ούτε ένα λεπτό, ενώ μάλιστα αποκάλυψε πως όλα τα έξοδα πληρώθηκαν από τον ίδιο και τον κ. Κρέζια. Την παραίτηση του κ. Ρισβά ακολούθησε σύσσωμο το Δ.Σ και πλέον ο Α.Ο οδηγείται σε εκλογές.

Την παραίτησή του από τον προεδρικό θώκο του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού υπέβαλε για λόγους ευθιξίας, μετά την αποτυχημένη συναυλία της Αννας Βίσση στο ΟΑΚΑ, ο Νίκος Ρισβάς στο Δ.Σ του Τριφυλλιού. Ο κ. Ρισβάς ξεκαθάρισε πως ο Ερασιτέχνης δεν «μπήκε» μέσα μετά το φιάσκο της εκδήλωσης, καθώς από τα ταμεία του Α.Ο δεν «βγήκε» ούτε ένα λεπτό, ενώ μάλιστα αποκάλυψε πως όλα τα έξοδα πληρώθηκαν από τον ίδιο και τον κ. Κρέζια. Την παραίτηση του κ. Ρισβά ακολούθησε σύσσωμο το Δ.Σ και πλέον ο Α.Ο οδηγείται σε εκλογές.

«Οραμα μας ήταν η δημιουργία ανεξάρτητου Παναθηναϊκού και χωρίς συμπλέγματα. Ανοίξαμε διάπλατα το σύλλογο με την εγγραφή μέλους που κοστίζει 50 ευρώ. Μάλιστα κάναμε εμείς όλες τις κινήσεις με την υπογραφή μιας μόνο εξουσιοδότησης. Κάναμε πράξη το σύνθημα ο ΠΑΟ ανήκει στο λαό του», ήταν αρχικά τα λόγια του κ. Ρισβά που συμπλήρωσε:

«Τα sms κοστίζουν δύο ευρώ και μέχρι σήμερα έχουν σταλθεί από τον Οκτώβριο 22.000 sms. Ο σύλλογος δεν μπήκε μέσα, αφού δεν έφυγε από τα ταμεία του, ούτε ένα σεντ. Αυτά που γράφονται είναι ντροπή και αίσχος. Ολα τα έξοδα είναι βάσει συμβάσεων και τιμολογίων. Το Δ.Σ. έβαλε σε λίγους μήνες 350.000! Ο Ερασιτέχνης δεν ζημιώθηκε ούτε ευρώ από τη συναυλία, εγώ και ο Κρέζιας τα πληρώσαμε όλα». Μάλιστα την στιγμή που ανακοίνωνε την παραίτησή του δάκρυσε…

Σε ερώτηση που έγινε για τα εισιτήρια και αν δόθηκαν σε συνδέσμους ο κ. Ρισβάς απάντησε πως διατέθηκαν περίπου 1.000 εισιτήρια.


Ο έφορος του Παναθηναϊκού, Νίκος Πλυτάς πήρε σειρά και απευθυνόμενος στον Ρισβά είπε: «Ο κόσμος σε στηρίζει και πρέπει να μείνεις. Μην επηρεάζεσαι από την κριτική που σου ασκούν κάποιοι». Επίσης, τα μέλη του Συμβουλίου προσπάθησαν να μεταπείσουν τον κ. Ρισβά να αλλάξει την απόφασή του, τονίζοντας του ότι αν τελικά το πράξει, θα κάνουν και εκείνοι το ίδιο. Ο Ηλίας Μιχαλαριάς υποστήριξε: «Εκτιμάμε όλοι το έργο σας και έχετε μία πρωτοφανή στήριξη. Δεν πρέπει να αποχωρήσετε γιατί έχουμε έργο να επιτελέσουμε».

Σειρά για να μεταπείσει τον Νίκο Ρισβά πήρε ο Ηλίας Μιχαλαριάς (έφορος μπάσκετ γυναικών), λέγοντας: «Δεν πρέπει να παραιτηθείτε προσφέρατε πολλά. Η ανακοίνωση που έβγαλε ο Φορέας δεν έχει ξανά βγει ποτέ για κανέναν πρόεδρο. Εγιναν λάθη πρέπει να τα βάλουμε κάτω και να μην επαναληφθούν στο μέλλον. Εκτιμάμε όλοι το έργο σας και έχετε μία πρωτοφανή στήριξη. Δεν πρέπει να αποχωρήσετε γιατί έχουμε έργο να επιτελέσουμε. Είναι έντιμο από μέρος σας που είπατε το χρέος της συναυλίας. Υπάρχουν και άλλες εκδηλώσεις που έγιναν και πρέπει να γίνουν».

Ωστόσο, ο κ. Ρισβάς δήλωσε αμετανόητος και είπε: «Δεν είμαι καρεκλοκένταυρος και αυτό το έχω πει από την πρώτη στιγμή. Αν έχω κάνει καλό έργο και έχει εκτιμηθεί, ας βοηθήσουν και οι άλλοι. Ελπίζω με την παραίτησή του θα έρθουν στις εκλογές νέες δυνάμεις, άτομα φιλόδοξα και εύρωστα οικονομικά για να βοηθήσουν. Παραιτήθηκα για λόγους ευθιξίας και όχι για τις επικρίσεις στο πρόσωπό του. Από τις εκλογές να έρθουν νέοι άνθρωποι στο σύλλογο. Αναλαμβάνω τις ευθύνες και παραιτούμε. Τιμή που γράφτηκε μόνο ένα πράγμα εναντίον μου».

Στη συνέχεια αρνήθηκε πως του έγινε πόλεμος από τον Ενιαίο Φορέα: «Θέλω να πω σε μερίδα του Τύπου, ότι γράψανε ότι κάναμε σαμποτάζ στον Ρισβά και τον Κρεζία επειδή η γιορτή ήταν του Δημήτρη Γιαννακόπουλου. Φυσικά κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Ειχαμε κάνει συναντήσεις και με τους δύο. Δεν ήταν η γιορτή κανενός Γιαννακόπουλου, αλλά του Ερασιτέχνη, του Ρισβά και του Κρεζία».

Επίσης μίλησε για το μοντέλο της ερασιτεχνικής ΑΕΚ: «Αλίμονο να έχουμε την ματαιοδοξία να γίνουμε σαν τον Χατζηχρήστο. Αυτό θα είναι το τέλος. Ο κόσμος θα είναι κοντά όχι για να διοικεί αλλά για να βοηθάει». Είπε στους δημοσιογράφους πως κανένας από τους μεγάλους δεν έχει βοηθήσει και ότι οι δημοσιογράφοι «φούσκωσαν» τις δηλώσεις της Μυλωνά.
Στο Δ.Σ. παραβρέθηκαν και εκπρόσωποι του «Φορέα», οι οποίοι εξέφρασαν την στήριξή τους στον πρόεδρο και τα υπόλοιπα μέλη και ξεκαθάρισαν πως δεν έχουν βλέψεις για τις καρέκλες.

«Η θέση μας είναι στην εξέδρα, να βοηθάμε την ομάδα κι όχι να παίρνουμε αποφάσεις, όπως γίνεται στην ΑΕΚ», τόνισαν χαρακτηριστικά, ενώ ο Ρισβάς «κάλυψε» τους οργανωμένους, λέγοντας πως μέχρι και την τελευταία στιγμή ήταν κο΄ντά στην προσπάθεια.

Από την πλευρά του, στην ομιλία προς τα μέλη του Δ.Σ. και τους οπαδούς, ο Νίκος Ρισβάς τόνισε πως «δεν πέτυχα στην προσπάθεια που έκανα, επομένως δεν μπορώ να πω… πάμε γι άλλα… Δεν κατάφερα να φέρω χρήματα στο ταμείο του συλλόγου, πέραν της δικής μου τσέπης, επομένως απέτυχα. Ποτέ δεν έκανα πολιτική με τον κόσμο και ουδέποτε οι οπαδοί έκαναν σαμποτάζ, όπως γράφτηκε στον Τύπο», τόνισε.

Πριν καλά – καλά ολοκληρωθεί το Δ.Σ. ο Ερασιτέχνης Παναθηναϊκός επισημοποίησε την παραίτηση του Νίκου Ρισβά, ο οποίος με δήλωσή του ανέλυσε το θέμα της συναυλίας.

Αναλυτικά:
«Ανέλαβα τη Διοίκηση του Σωματείου, ύστερα από Εκλογές που έγιναν στα τέλη Δεκεμβρίου 2010. Η θητεία του Δ.Σ. ήταν ευθύς εξ αρχής καθορισμένη και περιορισμένη έως τα τέλη Ιουνίου 2011 και ο ρόλος μας σαφής και ξεκάθαρος: να κρατήσουμε σταθερά το τιμόνι του Συλλόγου με τα 14 τμήματα και τους 1.500 αθλουμένους, λύνοντας όσα περισσότερα από τα χρονίζοντα προβλήματα, ρυθμίζοντας, έστω, μέρος του συνόλου των συσσωρευμένων οφειλών, πληρώνοντας μισθούς παικτών-παικτριών κλπ., σύμφωνα με τα BUDGET που παραλάβαμε διαμορφωμένα από την προηγούμενη Διοίκηση.

Αυτές ήταν οι υποχρεώσεις μας.

Εγώ, όμως, και οι συνεργάτες μου θέσαμε και ένα ΟΡΑΜΑ: να εργαστούμε σκληρά στην προοπτική της δημιουργίας ενός ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ, απαλλαγμένου από συμπλέγματα και δεσμεύσεις.

Στα πλαίσια αυτά:

1)Ανοίξαμε διάπλατα το Σύλλογο στους φιλάθλους μας, κατεβάζοντας τη συνδρομή εγγραφής μέλους στα €50 μόλις, με ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΤΥΠΙΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ (ποινικά Μητρώα κλπ) να διεκπεραιώνονται από τον Σύλλογο, με την υπογραφή μίας (1) μόνο εξουσιοδότησης.

2)Κάναμε πραγματικότητα το σύνθημα: «Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ανήκει στο λαό του», καλώντας κοντά μας τους οπαδούς, οργανωμένους και μη, συζητώντας μαζί τους, ζητώντας τη γνώμη τους, δίνοντάς τους χώρο και δικαίωμα συμμετοχής στα Δ.Σ.

3)Προσδιορίσαμε άμεσα τις πρωτοβουλίες που θα έβγαζαν το Σύλλογο από το τέλμα των συσσωρευμένων χρεών του:

α) Το SMS PAO στο 54242 με κέρδος €2,00 για κάθε μήνυμα. Την αναβίωση του SMS με συνέντευξη τύπου (το κόστος της οποίας καλύφθηκε εξ ιδίων, χωρίς χρέωση του Συλλόγου) με αθλητές του Π.Α.Ο και έκτοτε έχουν σταλεί περίπου 12.000 SMS.

β) Την προετοιμασία μιας μεγάλης συναυλίας στο ΚΛΕΙΣΤΟ του Ο.Α.Κ.Α.

γ) Την διοργάνωση ενός φιλικού ποδοσφαιρικού αγώνα στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας, στα πλαίσια του εορτασμού των 40 χρόνων από το WEMBLEY, σε συνεργασία μάλιστα με την Ουγγρική Πρεσβεία στην Αθήνα, για την τοποθέτηση ενός αγάλματος του αειμνήστου FERENΖ POUSKAS μπροστά στο γήπεδο.

Παράλληλα, ετοιμάσαμε σχέδια για τη σε βάθος ανάπλαση των Ακαδημιών Κολύμβησης στους χώρους του Ο.Α.Κ.Α., την ανάπτυξη του ΒΑΒΥ SWIMMING κλπ. Με πρότυπο αυτή την ανάπτυξη θα επεκτεινόταν και στις υπόλοιπες Ακαδημίες από το καλοκαίρι.

δ) Σχεδιάσαμε την επάνοδο του VOLLEY Γυναικών στον Τάφο του Ινδού, με την πραγματοποίηση των απαραίτητων εργασιών ανακαίνισης-διαμόρφωσης του αγωνιστικού χώρου σύμφωνα με τα ζητούμενα της Ομοσπονδίας. Όλα αυτά με επιβάρυνση, φυσικά, δική μου και του κ. Μ. Κρεζία.

ε) Ο α΄ αντιπρόεδρος κ. Αχιλλέας Μακρόπουλος ζήτησε και ανέλαβε να κατασκευάσει – ανακαινίσει με δικά του έξοδα την αίθουσα ξιφασκίας και είχε επίσης εκφράσει την επιθυμία να ανακαινίσει και άλλες αίθουσες της Λεωφόρου.

στ) Διώξαμε απ’ την πισίνα της Λεωφόρου οριστικά και αμετάκλητα τον κ. Ξηντάρα, ο οποίος χρωστάει πάνω από 100.000 ευρώ στον Παναθηναϊκό και ετοιμάζουμε διαγωνισμό για την πλήρη ανακαίνιση και επαναλειτουργία του Κολυμβητηρίου προς όφελος, φυσικά, του Συλλόγου.

ζ) Υποβάλαμε αίτηση για την επαναλειτουργία του τμήματος της Ενόργανης Γυμναστικής και κ. Νίκος Τσίλης είναι έτοιμος για την επαναλειτουργία του τμήματος Σκάκι.

η) Παράλληλα φροντίσαμε για τις άμεσες αγωνιστικές υποχρεώσεις των τμημάτων:

-VOLLEY Γυναικών: με προσωπική μου οικονομική επιβάρυνση επανήλθε στην αγωνιστική δράση η Ελευθερία Χατζηνίκου, της οποίας το Συμβόλαιο πληρώνω εγώ χωρίς να χρεώνω ούτε 1€ το Σύλλογο, ρυθμίζοντας μάλιστα και την προϋπάρχουσα οφειλή του Σωματείου προς την παίκτρια, για την οποία είχε ήδη ασκηθεί προσφυγή. Η παίκτρια αγωνίστηκε και προσέφερε στην κατάκτηση του τίτλου.

-VOLLEY Ανδρών: Με εισήγηση του τότε προπονητή κ. Καζάζη πήραμε τον Βραζιλιάνο αθλητή SAKKI από την Κηφισιά. Το συμβόλαιό του πληρώνεται αποκλειστικά από εμένα. Πάλι με εισήγηση του προπονητή, ρυθμίσαμε τα της δικαστικής δικαίωσης του Χριστοφιδέλη, ενώ ετοιμάσαμε προς κατάθεση το Συμβόλαιο του παίκτη με το Σύλλογο, την οικονομική επιβάρυνση για την πληρωμή του οποίου ανέλαβα πάλι εγώ.

ΠΟΛΟ Ανδρών: Μέλος του Δ.Σ πλήρωσε την αμοιβή για τον ξένο πολίστα Σάριτς. -Με προσωπικά μου έξοδα τακτοποιήθηκαν οφειλές προς τα Τμήματα Στίβου-Πυγμαχίας, στα πλαίσια πάντα της σφιχτής οικονομικής πολιτικής και της παντελούς ανυπαρξίας πόρων.

Επίσης, δόθηκε ένα ποσό στην ποδηλασία από μέλος του Δ.Σ.

Αξίζει, εδώ, να σημειωθεί ότι, εξαιτίας των γνωστών τιμωριών της έδρας και της αγωνιστικής πορείας της Ποδοσφαιρικής Ομάδας, τα φετινά μας έσοδα από τα εισιτήρια της ΠΑΕ είναι – σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά – μειωμένα κατά € 300.000,00.

θ) Τέλος, αντιμετωπίσαμε δικαστικά δεκάδες προσφυγών που άσκησαν εναντίον του Συλλόγου πρώην αθλητές, προπονητές, managers κλπ. και πληθώρα αγωγών από πιστωτές μας, που διεκδικούν εκατοντάδες χιλιάδων Ευρώ από μισθώματα, προμήθειες υλικού, ταξίδια, μετακινήσεις κ.α. (Στο σημείο αυτό πρέπει να εξάρω την αμέριστη βοήθεια του συναδέλφου μου Δικηγόρου – πρώην μέλους της προηγούμενης Διοίκησης κ. Βασίλη Παυλόπουλου, ο οποίος ανέλαβε την υπεράσπιση των θέσεων του Συλλόγου σε δεκάδες περιπτώσεων, αμισθί).

Στους τέσσερις (4) σχεδόν μήνες της Διοίκησής μας, το Δ.Σ έβαλε από συνεισφορές των μελών του πάνω από τριακόσιες πενήντα χιλιάδες ευρώ (€ 350.000,00) χωρίς να υπολογίζονται σ’ αυτά τα έξοδα της Συναυλίας, για τα οποία θα αναφερθώ παρακάτω.

Προκειμένου, λοιπόν, να υλοποιήσουμε τους στόχους μας, τις πρωτοβουλίες μας, ενημερώσαμε τον Ενιαίο Φορέα Συνδέσμων Θ13 (βλέπετε σχετική ανακοίνωση 7/4/2011) ενώ ήμασταν σε συνεχή επαφή με την ηγεσία τους, πράγμα που και τα ίδια τα παιδιά μπορούν να επιβεβαιώσουν. Παραμονές της συναυλίας κάλεσα σε σύσκεψη τα παιδιά του Ενιαίου Φορέα.

Προσωπικά, με όλη τη δύναμη της ψυχής μου, τόνισα παθιασμένα και προς κάθε κατεύθυνση, ότι πέρα από την Οικονομική επιτυχία (που είναι πάντα το ζητούμενο, αφού από τα κέρδη της Εκδήλωσης θα καταβάλλονταν οφειλές κυρίως προς αθλητές-τριες κλπ) με ενδιέφερε κύρια η ΠΑΡΟΥΣΙΑ του ΚΟΣΜΟΥ μας, σαν μια μορφή ΕΙΡΗΝΙΚΗΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗΣ, σαν ένα ΜΗΝΥΜΑ προς ΟΛΟΥΣ, ότι ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ, ότι ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ… «ΠΤΩΧΕΥΣΕΙ», ότι ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ δεν είναι απαξιωμένος, ότι ο λαός του στηρίζει το αγνό κομμάτι που λέγεται ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ.

Στην κατεύθυνση αυτή, εγώ και ο κ. Κρεζίας αγοράσαμε ΠΑΚΕΤΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ και τα προσφέραμε για να δοθούν ΔΩΡΕΑΝ σε φιλάθλους μας που δεν είχαν την δυνατότητα να αγοράσουν. Πήραμε, μάλιστα, την πρωτοβουλία να προωθήσουμε ακόμα περισσότερο την προπώληση, δίνοντας δωρεάν ένα επιπλεόν εισιτήριο με την αγορά ενός, έτσι ώστε αυτός που δίνει χρήματα, 15 ευρώ για ν’ αγοράσει ένα, να παίρνει δωρεάν ακόμα 1 εισιτήριο των 15 ευρώ, για να έρθει με τον φίλο του, τη φίλη του, την παρέα του.

ΘΕΛΑΜΕ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΓΕΜΑΤΟ. ΕΝΑ ΓΗΠΕΔΟ ΠΟΥ ΝΑ ΔΟΝΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ ΠΑΛΜΟ!!

Εργάστηκα σκληρά για την επιτυχία της εκδήλωσης: Κάλυψα από δικά μου χρήματα παραπάνω από το ½ των δαπανών (διέθεσα 99.200 ευρώ) που έπρεπε να προκαταβληθούν για να γίνει η συναυλία. Το υπόλοιπο μέρος κατέβαλε εξ ιδίων πάλι χρημάτων, ο εκλεκτός κ. Μάνος Κρεζίας, ο μοναδικός, ίσως (μαζί με τον κ. Αλέξανδρο Λέανδρο και τον κ. Ιω. Παπαδάτο) που πίστεψε μαζί μου στο Σκοπό!

Διέθεσα σε φίλους μου εισιτήρια της τάξεως των 18.000 ευρώ, ποσό που απέδωσα στο Ταμείο του Συλλόγου.

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΕΝ ΧΡΕΩΘΗΚΕ ΟΥΤΕ ΕΝΑ (1) CENT! ΟΛΑ ΤΑ ΕΞΟΔΑ ΠΡΟΚΑΤΑΒΛΗΘΗΚΑΝ – ΒΑΣΕΙ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΙΜΟΛΟΓΙΩΝ – ΑΠΟ ΕΜΕΝΑ ΚΑΙ ΤΟΝ κ. ΜΑΝΟ ΚΡΕΖΙΑ. (ΤΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΤΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΟΛΩΝ ΠΡΟΣ ΕΛΕΓΧΟ). ΣΥΝΕΠΩΣ, είναι ΝΤΡΟΠΗ και ΑΙΣΧΟΣ να γράφεται ότι τάχα… «Ο ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ ΜΠΗΚΕ ΜΕΣΑ!». ΔΥΟ ΑΝΘΡΩΠΟΙ «ΜΠΗΚΑΝ ΜΕΣΑ». Αυτοί που πλήρωσαν τα ΠΑΝΤΑ για να γίνει η εκδήλωση! Αντίθετα, Ο ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ, ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΗΛΑΔΗ, ΔΕΝ «ΜΠΗΚΕ ΜΕΣΑ» διότι ΔΕΝ ΕΦΥΓΕ ΑΠΟ ΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΤΟΥ ΟΥΤΕ ΕΝΑ (1) CENT!! ΑΠΟ ΠΟΥ ΝΑ ΒΡΕΙ ΓΙΑ ΝΑ… ΠΛΗΡΩΣΕΙ;;;

ΑΡΑ, ΔΕΝ ΖΗΜΙΩΘΗΚΕ Ο ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ! ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΔΥΟ ΖΗΜΙΩΘΗΚΑΜΕ: ΡΙΣΒΑΣ – ΚΡΕΖΙΑΣ.

Η αλήθεια είναι ότι Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΧΑΣΕ ΠΡΟΣΔΟΚΩΜΕΝΑ ΕΣΟΔΑ ΔΙΟΤΙ, ΑΠΛΟΥΣΤΑΤΑ, ο ΚΟΣΜΟΣ ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ!!!

Η συναυλία, εν τέλει, πραγματοποιήθηκε. Οργανωτικά πήραμε από όλους ΑΡΙΣΤΑ! Αποδείχθηκε, δηλαδή, ότι όταν υπάρχει υγιής πρωτοβουλία και θέληση, όταν υπάρχει ΠΙΣΤΗ στο ΣΚΟΠΟ, τότε μπορούν να γίνουν ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΑ ΕΡΓΑ! Από οικονομικής, όμως πλευράς και κυρίως από πλευράς συμμετοχής του ΚΟΣΜΟΥ ΜΑΣ, υπήρξε ΠΑΤΑΓΩΔΗΣ ΑΠΟΤΥΧΙΑ.

Γιατί;;; Όλοι τώρα ξέρετε!

Είναι κρίμα, διότι ο Σύλλογος θα μπορούσε να ωφεληθεί πολλά αν κάποιοι (εκτός από εμάς) πίστευαν στην Ιδέα και τον Σκοπό. Ας είναι καλά!!

– ΔΕΝ ΖΗΤΩ από κανέναν ευθύνες! Τις αναλαμβάνω όλες εγώ.

– ΔΕΝ ΚΑΤΗΓΟΡΩ κανέναν! Το εύκολο είναι να κατηγορείς και να στοχοποιείς! Δεν θα το κάνω!

– ΔΕΝ ΨΑΧΝΩ για δικαιολογίες! Ο καθένας κρίνεται από τις πράξεις του και λογοδοτεί πρώτα στον εαυτό του.

Ας κάνουν ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΑΥΤΟΚΡΙΤΙΚΗ τους απέναντι σ’ αυτό που λέγεται ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ.

Παραιτούμαι από Πρόεδρος και μέλος του Δ.Σ του Α.Ο.

Φεύγω με το κεφάλι ψηλά, περήφανος γιατί:

δεν ικέτεψα,

δεν διαίρεσα τον Κόσμο μας,

δεν έκανα «Πολιτική» με τους οπαδούς,

δεν αδιαφόρησα. Πληγώθηκα, όμως, από την αδιαφορία.

Ήμουν έτοιμος και για άλλες θυσίες, είχαμε σχεδιάσει δράσεις, πρωτοβουλίες και έργα πνοής, που θα έβγαζαν τον Σύλλογο απ’ τη μιζέρια του. Για όλα αυτά η ηγεσία του Ενιαίου Φορέα είναι ενήμερη.

Ευτυχώς, όμως, είναι Ιστορικά αποδεδειγμένο, ότι ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (κι’ αυτό είναι το μεγαλείο του) βρίσκεται πάνω από ανθρώπους, πάνω από ηγέτες, πάνω από μικρότητες.

Δεν έχει ανάγκη από κανέναν μας και κανένας δεν επιτρέπεται να εμφανίζεται ως ΜΕΣΣΙΑΣ ή ΣΩΤΗΡΑΣ του.

Γι’ αυτό είμαι βέβαιος ότι κάποιος άλλος, πιο άξιος από εμένα, θα αναλάβει και θα προχωρήσει τον Σύλλογο στο πεπρωμένο του. Θα βρεθώ σύμμαχος και αρωγός στη προσπάθειά του. Τέλος, θέλω να Σας ευχαριστήσω όλους διότι με εμπιστευτήκατε και με στηρίξατε. Παραμένω φίλος, φίλαθλος και οπαδός του ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ της καρδιάς μου, του ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ των παιδιών μου, της ζωής μου ολόκληρης».

Εκλογές στον Ερασιτέχνη!
Βέβαια, μετά την παραίτηση Ρισβά όλο το Δ.Σ του Τριφυλλιού παραιτήθηκε, ακολουθώντας τον άνθρωπο που εμπιστεύτηκαν πριν ένα τετράμηνο και προκηρύχτηκαν εκλογές (16/5 και 23/5).
Για το λόγο αυτό εκλέχτηκε μία τετραμελής επιτροπή η οποία αποτελείται από τους Αχιλλέα Μακρόπουλο, Μανώλη Κρεζία, Ιωάννη Παπαδάτο και Νίκο Πλυτά. Οι εκλογές αποφασίστηκε να διεξαχθούν στις 16 Μαΐου και επαναληπτικές -αν χρειασθούν- στις 23 του ιδίου μήνα.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Αθλητισμός
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk