Μανικιούρ, πεντικιούρ και άγριος ξυλοδαρμός

– «Μου ζήτησε ένας αστυνομικός, ρε φίλε, να κάνουμε μανικιούρ – πεντικιούρ, μπότοξ και πλαστική πωπού στον γαμπρό του. Πόσο θα τον χρεώσουμε». – «Δέκα χιλιάρικα γιατί είναι μπάτσος». Ο διάλογος δεν γίνεται μεταξύ πλαστικών χειρουργών και κωμμωτών, στους οποίους παραπέμπει η ορολογία. Συνομιλητές είναι δύο κατηγορούμενοι για την υπόθεση των 217 νονών της νύχτας, σε ένα από τα τηλεφωνήματα που φέρνει στο φως της δημοσιότητας η ηλεκτρονική σελίδα του Βήματος.

– «Μου ζήτησε ένας αστυνομικός, ρε φίλε, να κάνουμε μανικιούρ – πεντικιούρ, μπότοξ και πλαστική πωπού στον γαμπρό του. Πόσο θα τον χρεώσουμε».

– «Δέκα χιλιάρικα γιατί είναι μπάτσος».

Ο διάλογος δεν γίνεται μεταξύ πλαστικών χειρουργών και κωμμωτών, στους οποίους παραπέμπει η ορολογία. Συνομιλητές είναι δύο κατηγορούμενοι για την υπόθεση των 217 νονών της νύχτας, σε ένα από τα τηλεφωνήματα που φέρνει στο φως της δημοσιότητας η ηλεκτρονική σελίδα του Βήματος.

Δύο από τους εμπλεκόμενους ποινικούς κανονίζουν με συνθηματική, υποτίθεται, γλώσσα τον άγριο ξυλοδαρμό συγγενούς ενός αστυνομικού από την Μονεμβασιά, ο οποίος απευθύνθηκε στους μπράβους της Αθήνας για να εκδικηθεί τον συγγενή του.

Το «μενού» της επίθεσης περιλαμβάνει μανικιούρ, πεντικιούρ και διαφόρων τύπων πλαστικές επεμβάσεις. Οι μπράβοι κάνουν και πλάκα χαρακτηρίζοντας τα χτυπήματα στα πόδια του άτυχου θύματός τους ως «αγγειοπλαστική» και «θεραπεία φλεβίτη»!

Στη συζήτηση των δύο εμπλεκομένων στην υπόθεση των νονών της νύχτας επιχειρείται να ορισθεί…αντίτιμο για την εγκληματική επίθεση, το οποίο αναζητείται στον σχετικό «τιμοκατάλογος Delivery» της συμμορίας.

Η τιμή για την επίθεση στον συγγενή του αστυνομικού αλλάζει ανάλογα με το είδος και το μέρος του σώματος του θύματος που θα «στοχεύσουν» οι κακοποιοί.

Αξιωματικοί της Ασφάλειας Αττικής μιλούν για «πρωτοφανή συζήτηση μεταξύ κακοποιών, ενδεικτική του τρόπου και του…μακάβριου «χιούμορ», με τα οποία αντιμετωπίζουν αυτού του τύπου τις εγκληματικές επιθέσεις».

Συμπλήρωναν δε ότι «γνωρίζουμε την ταυτότητα του αστυνομικού από την Μονεμβασιά που αναφέρεται στην συγκεκριμένη συζήτηση να παραγγέλνει την επίθεση στον γαμπρό του. Έχουμε στείλει όλα τα σχετικά στοιχεία στην Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛΑΣ για να προχωρήσει στις ανάλογες ενέργειες».

Ο διάλογος φέρεται να έχει πραγματοποιηθεί στις 10 Μαίου 2010 μεταξύ ενός 41χρονου αρχηγού συμμορίας, ο οποίος διαφεύγει την σύλληψη και ενός 46χρονου συνεργάτη – συγκατηγορούμενού του, που συνελήφθη, αλλά αφέθηκε ελεύθερος μετά την απολογία του.

Το πλήρες κείμενο της συζήτησης – περιλαμβάνεται στο DVD 64, με αύξοντα αριθμό 1793 της δικογραφίας – μεταξύ των δύο ποινικών έχει ως εξής:

ΜΠΡΑΒΟΣ: Α, να σου πω. Εχει τιμοκατάλογο DELIVERY να σε ρωτήσω κάτι, χαχαχαχα…
ΑΡΧΗΓΟΣ: χαχαχα…Για πες
ΜΠΡΑΒΟΣ: Με πήρε ένας φίλος μπάτσος, είναι κάτω εκεί στη Μονεμβασιά και θέλει να περιποιηθώ ένα…τον γαμπρό του να πούμε, ε, να του κάνω τα νύχια…μπότοξ και τέτοια. Τα χρεώνουνε ρε μ….;
ΑΡΧΗΓΟΣ: Τώρα για μια πλαστική ρε φίλε…
ΜΠΡΑΒΟΣ: Οχι κοίταξε, για… θέλει… να κοντύνει τα δάκτυλα, τα πόδια, να κόψει τα νύχια… και τέτοια, κατάλαβες;
ΑΡΧΗΓΟΣ: Ναι ρε φίλε. Μανικιουρ – πεντικιούρ – πλαστική.
ΜΠΡΑΒΟΣ: Ναι
ΑΡΧΗΓΟΣ: Εεε….κι αγγειοπλαστική…
ΜΠΡΑΒΟΣ: Ναι….
ΑΡΧΗΓΟΣ: Εεεε…να σου πω…θέλει…αγγειοπλαστική..στα πόδια;
ΜΠΡΑΒΟΣ: Ναι, ναι κανονικά. Ναι. Θέλει κανονικό…
ΑΡΧΗΓΟΣ: Από μακριά ή από κοντά;
ΜΠΡΑΒΟΣ: Οχι, από κοντά, από κοντά./ Από μακριά στα πόδια γιατί φοβάται μην μπλέξει… Γιατί του πα.Του πα «εκεί θα με καλύψεις, θα με καλύψεις εσύ «.Του λέω «άμα θες». Αλλιώς…
ΑΡΧΗΓΟΣ: Ρε φίλε, εντάξει…παρ του κάνα…πες στο γιατρό…πες του κάνα τριάρι…
ΜΠΡΑΒΟΣ: Αυτό σκεφτόμουνα κι εγώ. Τρία – τέσσερα χιλιάρικα να του πω, να πούμε…
ΑΡΧΗΓΟΣ: Ναι, ναι
ΜΠΡΑΒΟΣ: «Αλλιώς» του λέω «βάζεις» να…να του λεγα «Βάζεις δύο τρία χιλιάρικα από μακριά να τελειώνουμε να πούμε…»
ΑΡΧΗΓΟΣ: Εσύ;
ΜΠΡΑΒΟΣ: Ναι, ρε
ΑΡΧΗΓΟΣ: Παραπάνω… Παραπάνω…
ΜΠΡΑΒΟΣ: Ναι, παραπάνω ας είναι. Κάνα εξι – εφτα χιλιάρικα από μακριά να τελειώνουμε να πούμε… Να μην έχω κάτι…
ΑΡΧΗΓΟΣ: Να σου πω κάτι; Οταν γίνει… η επέμβαση πωπού για να ανεβάσει κώλο…
ΜΠΡΑΒΟΣ: Ναι;
ΑΡΧΗΓΟΣ : Θα πάρουμε κάνα δεκάρικο…
ΜΠΡΑΒΟΣ: Α, θα πάρουμε, ε;
ΑΡΧΗΓΟΣ: Ναι, ναι!
ΜΠΡΑΒΟΣ: Α! Α!
ΑΡΧΗΓΟΣ : Ναι και τέτοια πάει…
ΜΠΡΑΒΟΣ: Αυτός θέλει τα άκρα…τα άκρα…τα άκρα θέλει αυτός.
ΑΡΧΗΓΟΣ: Α, εντάξει ρε φίλε. Είναι η αγγειοπλαστική στα πόδια… είναι για φλεβίτη ε; Ναι εντάξει…
ΜΠΡΑΒΟΣ: Χαχαχαχα. Ρε μ….τι κάνουμε στα σαρανταπέντε, τι ακούμε; Ε, θα του την κάνω την χάρη γιατί είναι μπάτσος και μου έχει κάνει καμμιά – δύο καλές εκεί κάτω ο μ… να πούμε.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk