Μειώθηκαν 2,2% οι ιαπωνικές εξαγωγές το Μάρτιο

Μεγαλύτερη από την αναμενόμενη πτώση σημείωσαν οι ιαπωνικές εξαγωγές το Μάρτιο, εξ αιτίας του καταστροφικού σεισμού της 11ης του μηνός, του τσουνάμι και του πυρηνικού δυστυχήματος της Φουκουσίμα που ακολούθησε.Πρόκειται για την πρώτη μηνιαία κάμψη των ιαπωνικών εξαγωγών που καταγράφεται έπειτα από 16 συναπτούς μήνες προόδου του εξαγωγικού τομέα της χώρας.

Μεγαλύτερη από την αναμενόμενη πτώση σημείωσαν οι ιαπωνικές εξαγωγές το Μάρτιο, εξ αιτίας του καταστροφικού σεισμού της 11ης του μηνός, του τσουνάμι και του πυρηνικού δυστυχήματος της Φουκουσίμα που ακολούθησε.

Πρόκειται για την πρώτη μηνιαία κάμψη των ιαπωνικών εξαγωγών που καταγράφεται έπειτα από 16 συναπτούς μήνες προόδου του εξαγωγικού τομέα της χώρας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ιαπωνικού υπουργείου Οικονομικών, οι εξαγωγές τον περασμένο μήνα μειώθηκαν κατά 2,2% συγκριτικά με τις εξαγωγές του Μαρτίου 2010. Πολλοί αναλυτές προέβλεπαν μείωση περίπου 1,5%.

Οι εξαγωγές αυτοκινήτων επλήγησαν περισσότερο από τη θεομηνία και το πυρηνικό δυστύχημα, καθώς μειώθηκαν κατά 28%. Οι εξαγωγές ημιαγωγών μειώθηκαν κατά 6,9%.

Οι εξαγωγές προς τις ΗΠΑ μειώθηκαν κατά 3,4% και οι εξαγωγές προς την Κίνα μειώθηκαν κατά 3,8% το Μάρτιο. ΗΠΑ και Κίνα είναι οι δύο μεγαλύτεροι πελάτες των ιαπωνικών επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk