Μείζον θέμα συζήτησης αποτελεί στην Ιταλία η συνέντευξη που έδωσε η κόρη του πρώην πρωθυπουργού Μπετίνο Κράξι, Στεφανία, καλώντας τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι «να κάνει ένα βήμα πίσω». Η υφυπουργός Εξωτερικών του Καβαλιέρε λέει ότι ο Μπερλουσκόνι πρέπει να εγκαταλείψει την πολιτική σκηνή με το σωστό τρόπο, ώστε ο κόσμος να τον θυμάται για τις πεφωτισμένες επιλογές του. Να μην πέσει θύμα της γελοιότητας, να σταματήσει να αφηγείται τολμηρά ανέκδοτα, να σώσει τη χώρα από το γήρας με νέα πρόσωπα και νέες ιδέες…

Σε συνέντευξη της στο εβδομαδιαίο περιοδικό «Α», η Στεφανία Κράξι λέει ότι «ο Σίλβιο σφράγισε την ιστορία της χώρας μας, και τις καλές της φάσεις». Προσθέτει, όμως, πως «τώρα πρέπει να εγκαταλείψει την σκηνή με τον σωστό τρόπο, ώστε ο κόσμος να τον θυμάται για τις πεφωτισμένες επιλογές του».

Η Ιταλίδα υφυπουργός Εξωτερικών τονίζει ότι «ο Καβαλιέρε δεν πρέπει να πέσει θύμα της γελοιότητας. Πρέπει να σταματήσει να αφηγείται τολμηρά ανέκδοτα, διότι δεν τον τιμούν και δεν μας κάνουν να γελάμε. Είμαι μητέρα και έχω την υποχρέωση να του υπενθυμίσω ότι η πολιτική ιθύνουσα τάξη πρέπει να δίδει το παράδειγμα».

Σύμφωνα με την κόρη του Ιταλού πρώην πρωθυπουργού, «ο Μπερλουσκόνι πρέπει να κερδίσει την μάχη του για την αναμόρφωση της Δικαιοσύνης και στην συνέχεια να σώσει την χώρα από το γήρας: με νέα πρόσωπα, νέες ιδέες και τρόπους επικοινωνίας».

Σε ό,τι αφορά τον ιδιωτικό βίο του Μπερλουσκόνι, η Κράξι τονίζει ότι «η πρώην σύζυγός του Σίλβιο, Βερόνικα Λάριο, τον λάτρεψε και συνεχίζει να τον αγαπά. Τώρα, όμως, δεν μπορεί να κάνει, πια, τίποτε άλλο».

Η συνέντευξη της Ιταλίδας υφυπουργού Εξωτερικών σχολιάστηκε εκτενώς από τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, τα οποία σε πολλές περιπτώσεις σημείωσαν ότι οι δηλώσεις της χαρακτηρίστηκαν από ασυνήθιστη πολιτική ειλικρίνεια -σε σύγκριση, τουλάχιστον, με τη γλώσσα που χρησιμοποιεί συνήθως ο άμεσος κύκλος συνεργατών του Ιταλού πρωθυπουργού.

Ο δε γιος του Μπετίνο Κράξι, Βιτόριο (που είχε επίσης χρηματίσει υφυπουργός Εξωτερικών στην κεντροαριστερή κυβέρνηση του Ρομάνο Πρόντι), ζήτησε από την αδελφή του Στεφάνια να κάνει η ίδια ένα ακόμη βήμα: «μετά από τις δημόσιες αυτές τοποθετήσεις της να αποφασίσει, για λόγους προσωπικής συνέπειας, να εγκαταλείψει την κυβέρνηση του Ιταλού πρωθυπουργού».