Ο Ολυμπιακός έκανε το πρώτο βήμα για την πρόκρισή του στους τελικούς του πρωταθλήματος πόλο της Α1 γυναικών, τρόμαξε όμως με τον τραυματισμό της Μαρίας Τσουρή. Οι Ερυθρόλευκες νίκησαν 14-9 τον Εθνικό στον πρώτο ημιτελικό των πλέι οφ αλλά η Τσουρή τραυματίστηκε σε δάχτυλο του δεξιού της χεριού και η αγωνία ήταν μεγάλη, καθώς την Παρασκευή (22/04) ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει την Οριζόντε Κατάνια στον ημιτελικό του φάιναλ φορ του Τσάμπιονς Καπ.

Τελικά η διεθνής πολίστρια θα είναι παρούσα στο φάιναλ φορ του Τσάμπιονς Καπ, καθώς η ακτινογραφία, στην οποία υπεβλήθη, έδειξε ότι δεν υπάρχει σπάσιμο. Η Τσουρή αισθάνεται έντονους πόνους, αλλά από τη στιγμή που απέφυγε το κάταγμα και θα ταξιδέψει στο Σαμπαντέλ και θα σφίξει τα δόντια προκειμένου να αγωνιστεί στο φάιναλ φορ.

Την Τετάρτη (20/04), θα υποβληθεί και σε μαγνητική προκειμένου να διαπιστωθεί με ακρίβεια ο τραυματισμός της.

Τα οκτάλεπτα:
4-3, 5-2, 2-2, 3-2.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Χάρης Παυλίδης): Φαν Μπέλκουμ 5, Ψούνη 2, Μανωλιουδάκη 2, Αβραμίδου 2, Αντωνάκου 2, Μπαλωμενάκη 1.

ΕΘΝΙΚΟΣ (Αννα Χατζηγεωργάκη): Μπίσμπα 3, Χέικο 3, Οικονομοπούλου 1, Καραλόγου 1, Κουλιεράκη 1.

Εκανε το 1-0 η Βουλιαγμένη

Χωρίς την Αλεξία Καμμένου στον πάγκο, η οποία ήταν τιμωρημένη, η Βουλιαγμένη έκανε το 1-0 στις νίκες στη σειρά των ημιτελικών των πλέι οφ του πρωταθλήματος πόλο της Α1 γυναικών.

Τα κορίτσια της Βουλιαγμένης επικράτησαν 10-5 του Ηρακλή στον πρώτο αγώνα στο κολυμβητήριο του Λαιμού και ελπίζουν ότι στο δεύτερο ματς στις 27 Απριλίου θα κάνουν το 2-0 και θα πάρουν το εισιτήριο για τον τελικό.

Τα οκτάλεπτα: 4-0, 4-3, 2-0, 0-2.

ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ (Τζίνα Ρούπακα): Μελιδώνη 2, Ασημάκη 2, Ρουμπέση 1, Κόνουκ 1, Λιόση 1, Τσουκαλά 1, Γερόλυμου 1, Κουτέλη 1.

ΗΡΑΚΛΗΣ (Γιώτης Ιωακειμίδης): Μ. Πλευρίτου 1, Ζάντου 1, Χρ. Φλώρου 1, Τζίμα 1, Ελ. Πλευρίτου 1.

Εκδικάστηκε η ένσταση της Βουλιαγμένης

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται η απόφαση του αθλητικού δικαστή αναφορικά με τις ενστάσεις που είχε καταθέσει η Βουλιαγμένη στο ντέρμπι της Α1 πόλο γυναικών με τον Ολυμπιακό για τις δύο αλλοδαπές πολίστριες.

Η υπόθεση εκδικάστηκε τη Δευτέρα (18/04), θα εξεταστεί από τον αθλητικό δικαστή και το επόμενο διάστημα θα ανακοινωθεί η απόφαση. Υπενθυμίζεται ότι η Βουλιαγμένη είχε καταθέσει μία ένσταση πριν την έναρξη της αναμέτρησης για αναγραφή στο φύλλο αγώνα δύο αλλοδαπών, κατά παράβαση του κανονισμού της ΚΟΕ, ενώ μετά τη λήξη κατέθεσε ακόμη μία ένσταση για χρησιμοποίηση δύο αλλοδαπών, ενάντια στους κανονισμούς.

Ο Ολυμπιακός είχε ισχυριστεί ότι το έκανε για μπορέσει η ομάδα να παίξει πλήρης ένα δυνατό ματς πριν το φάιναλ φορ του Τσάμπιονς Καπ, όπου έχει δικαίωμα να χρησιμοποιήσει τόσο την Ολλανδέζα Ιφκε Φαν Μπέλκουμ, όσο και την Αμερικανίδα Κάμι Κρεγκ.

Ο αθλητικός δικαστής αναμένεται να εκδώσει την Τρίτη (19/04) την απόφασή του σχετικά με την κόκκινη κάρτα που είχε δει η προπονήτρια της Βουλιαγμένης, Αλεξία Καμμένου στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, για αντεγκλήσεις της με οπαδούς των Ερυθρολεύκων.