Σύσκεψη στη Βουλή για τον τουρισμό

Η απλοποίηση των διαδικασιών στις τουριστικές επενδύσεις, καθώς και η δραστική μείωση των πιστοποιητικών που απαιτούνται, τέθηκαν στο επίκεντρο της σύσκεψης για τον τουρισμό που πραγματοποιήθηκε στη Βουλή υπό την προεδρία του πρωθυπουργού κ. Γ. Παπανδρέου, με τη συμμετοχή των υπουργών Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κυρίας Τίνας Μπιρμπίλη, Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου, Επικρατείας κ. Χ. Παμπούκη, Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Π. Γερουλάνου, Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ. Μ. Χρυσοχοΐδη, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Δ. Ρέππα και Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας κ. Ι. Διαμαντίδη.

Η σύσκεψη είναι η πρώτη από μια σειρά που θα ακολουθήσει για την προετοιμασία των ανακοινώσεων του πρωθυπουργού ενόψει της 19ης Τακτικής Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), η οποία αναμένεται να συνέλθει στις 4 Μαΐου. Όπως αναμένεται στη Γενική Συνέλευση του ΣΕΤΕ ο πρωθυπουργός θα προβεί σε απολογισμό των πεπραγμένων στον τουρισμό το 2010, ενώ θα ανακοινώσει και τον προγραμματισμό της κυβέρνησης στον τομέα που έχει χαρακτηριστεί ο πλέον αναπτυξιακός στην ελληνική οικονομία.

Μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν ήταν τα νομοσχέδια του υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού για την τουριστική κατοικία και την απλοποίηση των διαδικασιών για τις τουριστικές επενδύσεις, η πορεία του ΕΣΠΑ τουρισμού, αλλά και οι υποδομές στα λιμάνια και αεροδρόμια της χώρας. Σύμφωνα με πληροφορίες ιδιαίτερο ήταν το ενδιαφέρον του κ. Παπανδρέου για τα προγράμματα τουρισμού πόλεων (Athens Every Week, Θεσσαλονίκη: Σταυροδρόμι Πολιτισμών), ενώ τέθηκε επίσης σειρά προτάσεων, οι οποίες θα εξεταστούν και σε διμερείς ανά υπουργείο συνεργασίες.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
  • Ο γρίφος της Μποτσουάνα Οι αγορές είναι προεξοφλητικοί μηχανισμοί, στην περίπτωση της νέας μετάλλαξης , προεξόφλησαν ξανά το χειρότερο, δηλαδή νέους περιορισμούς στις... ΒΗΜΑτοδότης |
Σίβυλλα
Helios Kiosk