Αποκάλυψη ΣΔΟΕ: «Μαϊμού» προϊόντα σε «επώνυμα» καταστήματα

Προϊόντα «μαϊμού» τα οποία πωλούνται σε γνωστά καταστήματα της Αθήνας ως αυθεντικά έναντι εκατοντάδων ευρώ εντόπισε το ΣΔΟΕ. Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών, το Σώμα Διώξης Οικονομικού Εγκλήματος (ΣΔΟΕ), στο πλαίσιο της εντατικοποίησης των ελέγχων, διενήργησε έρευνες σε καταστήματα στην οδό Ερμού, με σκοπό τον εντοπισμό παραποιημένων προϊόντων.

Προϊόντα «μαϊμού» τα οποία πωλούνται σε γνωστά καταστήματα της Αθήνας ως αυθεντικά έναντι εκατοντάδων ευρώ εντόπισε το ΣΔΟΕ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών, το Σώμα Διώξης Οικονομικού Εγκλήματος (ΣΔΟΕ), στο πλαίσιο της εντατικοποίησης των ελέγχων, διενήργησε έρευνες σε καταστήματα στην οδό Ερμού, με σκοπό τον εντοπισμό παραποιημένων προϊόντων.

Κατά την έρευνα διαπιστώθηκε η ύπαρξη εργαστηρίου κατασκευής δερματίνων ειδών (τσάντες, ζώνες κλπ), τα οποία είναι προϊόντα απομίμησης γνωστών μεγάλων οίκων του εξωτερικού, τα οποία διατίθενταν σε καταστήματα λιανικής πώλησης έναντι εκατοντάδων ευρώ ανά τεμάχιο. Κατασχέθηκαν περίπου 250 τεμάχια δερματίνων ειδών, τόσο από το εργαστήριο όσο και από το κατάστημα λιανικής και διαπιστώθηκε πλήθος σοβαρών φορολογικών παραβάσεων.

Παράλληλα, υπάλληλοι του ΣΔΟΕ που εκτελούσαν διατεταγμένη υπηρεσία στην περιοχή του Αλίμου διενήργησαν έλεγχο σε υπόγειο και ισόγειο χώρο πολυτελούς οικίας, στον οποίο λειτουργούσε βιοτεχνία παραγωγής ενδυμάτων, στα οποία τοποθετούνταν σήματα επώνυμων οίκων και στη συνεχεία διατίθενταν ως δήθεν αυθεντικά.

Δύο εκ των καταστημάτων λιανικής πώλησης που εφοδίαζε με τα ενδύματα ανήκουν σε συγγενικά του πρόσωπα. Όλα τα αντικείμενα κατασχέθηκαν, ενώ ο ιδιοκτήτης της βιοτεχνίας αναζητείται. Παράλληλα ελέγχονται τα περιουσιακά στοιχεία του προαναφερθέντος ιδιοκτήτη.

Τέλος, το ΣΔΟΕ διενήργησε έρευνα στο κέντρο των Αθηνών σε αποθηκευτικούς χώρους και συγκεκριμένα επί της οδού Ευριπίδου, όπου και βρέθηκαν 4.000 ζεύγη προϊόντων απομίμησης γνωστής αθλητικής εταιρείας, ενώ βρέθηκε και το τελωνειακό παραστατικό εισαγωγής τους, σύμφωνα με το οποίο εισήχθησαν σε εμπορευματοκιβώτιο συνολικής ποσότητα 10.000 ζευγών.

Τα προϊόντα κατασχέθηκαν και συνεχίζονται οι έρευνες τόσο για τον εντοπισμό της υπόλοιπης ποσότητας, όσο και των άμεσα εμπλεκομένων στην υπόθεση.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk