Εφημερίδες τοπικής και πολιτειακής κυκλοφορίας όπως και ένας ανεξάρτητος online δημοσιογραφικός οργανισμός κέρδισαν τα περισσότερα από τα δημοσιογραφικά βραβεία Πούλιτζερ για το 2010, αν και οι μεγάλες, εθνικής εμβέλειας εφημερίδες εξακολουθούν να βρίσκονται στη λίστα των νικητών.

Η έρευνα του ανεξάρτητου οργανισμού ProPublica για τους τραπεζίτες της Γουόλ Στριτ και το πώς οι ενέργειες τους προκάλεσαν και επιδείνωσαν την κρίση απέσπασε το βραβείο ρεπορτάζ για αμερικανικά θέματα. Συντάκτες της έρευνας ήταν ο Τζέσε Άισινγκερ και ο Τζέικ Μπερνστάιν.

Οι συντάκτες του ProPublica είχαν κερδίσει βραβείο και το 2010 σε έρευνα από κοινού με τους New York Times.

Σημειώνεται ότι φέτος οι όροι του βραβείου άλλαξαν επιτρέποντας συμμετοχές όχι μόνο από το γραπτό Τύπο αλλά και συμμετοχές που αξιοποιούν «κάθε διαθέσιμο δημοσιογραφικό εργαλείο», όπως βίντεο εικόνες, βάσεις δεδομένων και άλλα.

Οι Los Angeles Times κέρδισαν βραβείο του ρεπορτάζ που προσέφερε υπηρεσία στο κοινό για την υπόθεση των παχυλότατων μισθών τους οποίους εισέπρατταν οι Αρχές στην πόλη Μπελ στη Καλιφόρνια.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι παράγοντες της Μπελ όχι μόνο αύξαναν τους φόρους την ώρα που πολλοί συμπολίτες τους υπέφεραν από την οικονομική κρίση αλλά έβαλαν χέρι και στα οικονομικά του δήμου για να καλύπτουν τους μισθούς τους. Μετά τις αποκαλύψεις αρκετοί από τους εμπλεκόμενους αναγκάστηκαν να απαιτηθούν ενώ υπήρξαν και συλλήψεις.

Οι δημοσιογράφοι των New York Times κέρδισαν δύο Πούλιτζερ, για τα διεθνή θέματα και το σχολιασμό.

Βραβεία απέσπασαν ακόμη η Sarasota Herald-Tribune (ερευνητικό ρεπορτάζ), η Chicago Sun-Times (τοπικό ρεπορτάζ), η Star-Ledger (για τα feature), η Milwaukee Journal Sentinel (για ρεπορτάζ που εξηγεί ένα σημαντικό ζήτημα) και η Boston Globe (κριτική).

Ακόμη, ο Μάικλ Κίφι της Denver Post κέρδισε το Πούλιτζερ σκιτσογράφου.

Για την κάλυψη των έκτακτων γεγονότων δεν δόθηκε βραβείο ενώ για τις φωτογραφίες τους βραβείο πήραν οι φωτορεπόρτερ της Washington Post.