Η Siemens καλείται να δώσει εξηγήσεις στη ελληνική Δικαιοσύνη

Εγγραφο προς την εταιρεία Siemens έστειλε το μεσημέρι της Μ.Δευτέρας ο υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Χάρης Καστανίδης. Η εταιρεία καλείται να δώσει εξηγήσεις εν΄όψει της διερευνώμενης επιβολής διοικητικών προστίμων σε βάρος της, όπως ορίζει ο νόμος.

Εγγραφο προς την εταιρεία Siemens έστειλε το μεσημέρι της Μ.Δευτέρας ο υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Χάρης Καστανίδης.

Η εταιρεία καλείται να δώσει εξηγήσεις εν΄όψει της διερευνώμενης επιβολής διοικητικών προστίμων σε βάρος της, όπως ορίζει ο νόμος.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου η παροχή εξηγήσεων – που είχε ανακοινωθεί στη Βουλή την περασμένη Πέμπτη – αφορά παραβάσεις που αποδίδονται στη Siemens ΑΕ με αποφάσεις της γερμανικής δικαιοσύνης και για τις οποίες έχουν ασκηθεί ποινικές διώξεις από τις Εισαγγελικές Αρχές της χώρας μας.

Η κλήση επιδόθηκε με δικαστικό επιμελητή και τάσσεται από το υπουργείο σύντομη προθεσμία για την παροχή εξηγήσεων ενώπιον των γενικών γραμματεών Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Γιάννη Ιωαννίδη και Εμπορίου κ. Στέφανου Κομνηνού.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk