Ως ευκαιρία να σταλεί μήνυμα ενότητας στην κεντροδεξιά, Εν μέσω των σεναρίων για τις σχέσεις των κκ. Αντ. Σαμαρά και Κ. Καραμανλή, αντιλαμβάνονται κορυφαία στελέχη της Ν.Δ. το σημερινό ετήσιο μνημόσυνο του ιδρυτή του κόμματος Κωνσταντίνου Καραμανλή.

Η αναμενόμενη συνάντηση του προέδρου της Ν.Δ. και του τέως Πρωθυπουργού, στο Ίδρυμα Κωνσταντίνος Καραμανλής στη Φιλοθέη, αποτελεί ένα καλό «επικοινωνιακό» όπλο, στα χέρια της νέας ηγεσίας.

Παρά την αυτοκριτική για το κυβερνητικό παρελθόν της Ν.Δ. που συνεχίζει να κάνει ο κ. Σαμαράς, το επικοινωνιακό επιτελείο, αναμένει τη σημερινή παρουσία τους στο μνημόσυνο, ώστε να επιχειρηματολογήσει υπέρ των άριστων σχέσεων και της καλής διαπροσωπικής επαφής των δυο πολιτικών.

Υποψήφιος ξανά ο Καραμανλής
Εν μέσω φημών και σεναρίων για επιχείρηση «οικειοθελούς» αποχώρησης στελεχών κυρίως της «καραμανλικής» πτέρυγας, η ηγετική ομάδα διαψεύδει σχετική συζήτηση. Ειδικά, για τον τέως Πρωθυπουργό κ. Κ. Καραμανλή, δεν έχει τεθεί θέμα, παρά το κλίμα που ορισμένοι εσκεμμένα δημιουργούν, λέγεται από ηγετικά στελέχη της Ν.Δ.

Ο κ. Καραμανλή θα είναι υποψήφιος όπου επιθυμεί, εκτός και εάν αποφασίσει τελικά να μην πολιτευθεί. Σε κανονικές συνθήκες, αναμένεται να είναι υποψήφιος στην Α΄ Θεσσαλονίκης, , περιφέρεια που εκλέγεται από το 1989.

Ο κ. Μιχελάκης, πάντως, όταν ρωτήθηκε εάν ο κ. Καραμανλής θα περάσει από κάποια διαδικασία αξιολόγησης, είπε κανένα σχόλιο. Όταν του έγινε διευκρινιστική ερώτηση, γιατί αποφεύγει να πει ότι ο κ. Καραμανλής θα είναι υποψήφιος έτσι κι αλλιώς σαν τέως Πρωθυπουργός, απάντησε «άλλη ερώτηση».

«Ο Καραμανλής είναι βουλευτής της Θεσσαλονίκης από το 1989 και ξέρετε ότι την εμπιστοσύνη που του δείχνουν οι θεσσαλονικείς από την πρώτη ημέρα την τιμά. Και θα εξακολουθήσει να την τιμά» διεμήνυσε προ καιρού, ο βουλευτής –και τακτικός συνομιλητής του Κώστα Καραμανλή- κ. Ευ. Αντώναρος, απαντώντας εμμέσως στις πληροφορίες που επιμένουν για αποστρατεία του πρώην πολιτικού αρχηγού.