Ο Σπύρος Θεοδωρόπουλος στο Δ.Σ. της Εθνικής Τράπεζας

Την εκλογή του κ. Σπύρου Θεοδωρόπουλου, διευθύνοντα συμβούλου της Chipita, στο διοικητικό της συμβούλιο ανακοίνωσε η Εθνική Τράπεζα.Ο κ. Θεοδωρόπουλος ξεκίνησε νωρίς την επιχειρηματική του δραστηριότητα, το 1976, με μια μικρή οικογενειακή εταιρεία παραγωγής γαλακτοκομικών προϊόντων, την Recor Α. Ε.

Την εκλογή του κ. Σπύρου Θεοδωρόπουλου, διευθύνοντα συμβούλου της Chipita, στο διοικητικό της συμβούλιο ανακοίνωσε η Εθνική Τράπεζα.

Ο κ. Θεοδωρόπουλος ξεκίνησε νωρίς την επιχειρηματική του δραστηριότητα, το 1976, με μια μικρή οικογενειακή εταιρεία παραγωγής γαλακτοκομικών προϊόντων, την Recor Α. Ε.

Το 1981 αναλαμβάνει την Γενική Διεύθυνση της ALIGEL, μιας εισαγωγικής εταιρείας Ζαχαρωδών προϊόντων και παγωτών. Το 1986, αναλαμβάνει Διευθύνων Σύμβουλος της INTERIA, εταιρεία παραγωγής και εμπορίας πραλίνας φουντουκιού, με σοβαρή εξαγωγική δραστηριότητα.

Την ίδια χρονιά, εξαγοράζει το 50% των μετοχών της CHIPITA τότε εταιρεία παραγωγής snacks (γαριδάκια) και το 1989 εξαγοράζει και το υπόλοιπο 50%.

Το 1990 εισέρχονται επενδυτικά κεφάλαια στην Chipita μέσω του Eurohellenic fund (Olayan, De Benedetti, Alpha Finance και ΤΙΤΑΝ) και αρχίζει η παραγωγή κρουασάν. Το 1994 η εταιρεία εισάγεται στο Ελληνικό Χρηματιστήριο.

Τα επόμενα 16 έτη η εταιρεία αναπτύσσει πολλά νέα προϊόντα και διεθνοποιείται με εξαγωγές σε πολλές χώρες. Κυρίως όμως με εργοστάσια σε Βουλγαρία, Ρουμανία, Πολωνία, Ρωσία, ΗΠΑ και Νιγηρία, καθώς και με συνεργασίες σε Αίγυπτο, Σαουδική Αραβία και Μεξικό.

Το 2006 η CHIPITA συγχωνεύεται με τη ΔΕΛΤΑ, δημιουργώντας τη VIVARTIA και το 2007 η VIVARTIA εξαγοράζεται από τη MIG. Από την 01/09/06 έως τις 15/04/2010 διετέλεσε Διευθύνων Σύμβουλος της VIVARTIA ΑΒΕΕ. Το καλοκαίρι του 2010 ο κ. Σπύρος Θεοδωρόπουλος μαζί με τον όμιλο Olayan, αλλά και με άλλους Έλληνες επιχειρηματίες εξαγοράζει εκ νέου την Chipita.

Ο κ. Σπύρος Θεοδωρόπουλος είναι, επίσης, μέλος του Δ. Σ. της ΤΙΤΑΝ ΑΕ και του ΣΕΒΤ. Κατά το παρελθόν έχει διατελέσει Πρόεδρος της Ένωσης Εισηγμένων Εταιρειών, Αντιπρόεδρος του Δ. Σ. του ΣΕΒ και Αντιπρόεδρος της ΕΧΑΕ.

Είναι απόφοιτος της ΑΣΟΕΕ και μιλά Αγγλικά και Ιταλικά. Είναι 53 ετών, παντρεμένος με την κ. Λούσυ Τσώλου και έχουν 4 αγόρια.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk