Ελευθεροπλοΐα μέχρι τις 7 Μαΐου στο «Cristal»

Ελευθεροπλοΐα μέχρι τις 7 Μαΐου χορήγησε σήμερα το Ναυτικό Απομαχικό Ταμείο (ΝΑΤ) στο υπό ελληνική σημαία κρουαζιερόπλοιο Cristal της Louis Cruise Lines. Η απόφαση του ΝΑΤ ελήφθη ύστερα από ενημέρωση της γνωμοδότησης του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους που είχε ζητήσει για το θέμα αυτό ο υπουργός Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας κ. Ι. Διαμαντίδης, η οποία αν και δεν έχει γνωστοποιηθεί ακόμα υπηρεσιακά, εκτιμάται ότι είναι θετική προς την εταιρία.

Ελευθεροπλοΐα μέχρι τις 7 Μαΐου χορήγησε σήμερα το Ναυτικό Απομαχικό Ταμείο (ΝΑΤ) στο υπό ελληνική σημαία κρουαζιερόπλοιο Cristal της Louis Cruise Lines.

Η απόφαση του ΝΑΤ ελήφθη ύστερα από ενημέρωση της γνωμοδότησης του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους που είχε ζητήσει για το θέμα αυτό ο υπουργός Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας κ. Ι. Διαμαντίδης, η οποία αν και δεν έχει γνωστοποιηθεί ακόμα υπηρεσιακά, εκτιμάται ότι είναι θετική προς την εταιρία.

Η ελευθεροπλοΐα του πλοίου έληγε τα μεσάνυχτα της Παρασκευής 15 Απριλίου καθώς το ΝΑΤ ζητεί από την εταιρία Louis να καταβάλλει εγγυητικές επιστολές ύψους 2,5 εκατ. δολαρίων που αφορούν στις ασφαλιστικές εισφορές ναυτικών από το 2007 έως σήμερα.

Το Cristal που πραγματοποιεί κρουαζιέρα στα ελληνικά νησιά, προσέγγισε στις 3.30 μ.μ. το μεσημέρι της Μ. Δευτέρας ξανά ελληνικό λιμάνι (Μύκονο) ύστερα από δύο στάσεις στην Κωνσταντινούπολη και τη Σμύρνη το σαββατοκύριακο.

Σύμφωνα με κύκλους του ΥΘΥΝΑΛ το θέμα αυτό θα απασχολήσει και την αυριανή σύσκεψη του Πρωθυπουργού κ. Γ. Παπανδρέου με τον υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Π. Γερουλάνο και τον κ. Διαμαντίδη, ενώ μέσα στο επόμενο 20ήμερο πρόκειται να συζητηθούν οι «ατέλειες» του νόμου 3409/2005 (επί υπουργίας Μ. Κεφαλογιάννη), για επιδότηση των ασφαλιστικών εισφορών στα πλοία με ελληνική σημαία, με στόχο να διαμορφωθεί μια νέα «διορθωτική» νομοθετική ρύθμιση

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk