«Δεν ζητήσαμε ούτε αναδιάρθρωση, ούτε ρύθμιση χρέους»

Η κυβέρνηση δεν έχει ζητήσει από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και την Ευρωπαϊκή Ένωση την έναρξη συζητήσεων για την αναδιάρθρωση του χρέους, δήλωσε στο Reuters αξιωματούχος του υπουργείου Οικονομικών. Αναφερόμενος σε σχετικό δημοσίευμα ότι ήδη υποβλήθηκε αίτημα προκειμένου να εξεταστεί συνολική ρύθμιη για το σύνολο του δημοσίου χρέους τόνισε: -«Δεν είναι αλήθεια. Ο υπουργός το κάλυψε πλήρως το θέμα χθες», τόνισε ο αξιωματούχος αναφερόμενος στις δηλώσεις του Γιώργου Παπακωνσταντίνου μέσα στο σαββατοκύριακο.

Η κυβέρνηση δεν έχει ζητήσει από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και την Ευρωπαϊκή Ένωση την έναρξη συζητήσεων για την αναδιάρθρωση του χρέους, δήλωσε στο Reuters αξιωματούχος του υπουργείου Οικονομικών.

Αναφερόμενος σε σχετικό δημοσίευμα ότι ήδη υποβλήθηκε αίτημα προκειμένου να εξεταστεί συνολική ρύθμιη για το σύνολο του δημοσίου χρέους τόνισε:

Δεν είναι αλήθεια. Ο υπουργός το κάλυψε πλήρως το θέμα χθες», τόνισε ο αξιωματούχος αναφερόμενος στις δηλώσεις του Γιώργου Παπακωνσταντίνου μέσα στο σαββατοκύριακο.

Το σχετικό δημοσίευμά υποστηρίζει ότι η ελληνική κυβέρνηση ζήτησε από το ΔΝΤ και την ΕΕ την επιμήκυνση του συνολικού δημόσιου χρέους και σημειώνει ότι η διαδικασία θα αρχίσει να συζητείται τον προσεχή Ιούνιο, με στόχο να υλοποιηθεί μέσα στο 2012.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, το σχετικό αίτημα διαβίβασε ο υπουργός Οικονομικών στην άτυπη σύνοδο του Ecofin στην Ουγγαρία και κατά την επίσκεψη της τρόικας στην Αθήνα στις αρχές Απριλίου.

Σε δηλώσεις που έκανε χθες από την Ουάσινγκτον, μετά τη συνάντησή του με τον επικεφαλής του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος-Καν, ο κ. Παπακωνσταντίνου ξεκαθάρισε για μια ακόμη φορά ότι δεν τίθεται θέμα αναδιάρθρωσης χρέους και διέψευσε ότι η κυβέρνηση έχει ζητήσει επιμήκυνση του συνόλου του χρέους.

Σύμφωνα με τον ΥΠΟΙΚ, ο κ. Στρος-Καν του μετέφερε στην κατ’ ιδίαν συνάντηση που είχαν την πεποίθησή του ότι η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους δεν θα βοηθήσει, διότι το κόστος είναι μεγαλύτερο από το όποιο όφελος.
Και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν βαν Ρόμπεϊ απέκλεισε όμως το ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους, τονίζοντας ότι οι επιπτώσεις θα ήταν «καταστροφικές».

«Το αποτέλεσμα της αναδιάρθρωσης θα ήταν πραγματικά καταστροφικό», δήλωσε σε γαλλικό τηλεοπτικό κανάλι, σημειώνοντας ότι οι αρνητικές επιπτώσεις θα ήταν πολύ μεγαλύτερες σε σχέση με τις θετικές. «Δεν έχει τεθεί στο τραπέζι η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους», πρόσθεσε.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk