Η νομοθετική ρύθμιση για τη διπλή ανάπλαση Βοτανικού – Λεωφόρου Αλεξάνδρας έχει ήδη συμπεριληφθεί ως διάταξη στο πρώτο προς ψήφιση νομοσχέδιο του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής, το οποίο θα ψηφισθεί στη Βουλή εντός του μηνός Μαΐου, αναφέρει σε ανακοίνωσή του προς το ΧΑ η εταιρεία Μπάμπης Βωβός, που αναμένει το πράσινο φως για να ανεγείρει εμπορικό κέντρο στην περιοχή, του Βοτανικού.

Παράλληλα, η εταιρεία ενημέρωσε ότι πραγματοποιήθηκε ενδελεχής έλεγχος, από τον διεθνή οίκο Cushman & Wakefield, της έκθεσης αποτίμησης της αξίας του χαρτοφυλακίου των επενδυτικών ακινήτων του ομίλου, που συμπεριελήφθη στις ετήσιες οικονομικές καταστάσεις για το έτος 2010.

Με γνώμονα την προστασία των μετόχων, αλλά και την καλύτερη ενημέρωση του επενδυτικού κοινού, η διοίκηση προχωρά σε επανεκτίμηση του συνόλου του χαρτοφυλακίου της εταιρίας, προκειμένου να συμπεριληφθεί στις οικονομικές καταστάσεις του Α’ τριμήνου του 2011. Σημειώνεται ότι η αξία των επενδυτικών ακινήτων του ομίλου το 2010 διαμορφώθηκαν στα 829,5 εκατ. ευρώ από 1.128,3 εκατ. ευρώ και παρουσίασαν μείωση κατά 26,5% σε σύγκριση με τη χρήση 2009. Η μείωση αυτή οφείλεται κατά κύριο λόγο στην αναπροσαρμογή του χαρτοφυλακίου ακινήτων με βάση τις τρέχουσες συνθήκες αγοράς.