Σε αρκετές συνταγές χρειάζεται να λιώσω τη σοκολάτα αλλά δεν αναφέρεται ο τρόπος για να το κάνω. Τι είναι καλύτερο; Να την λιώνω σε μπεν-μαρί, ή να προτιμήσω το φούρνο μικροκυμάτων; Επίσης, γιατί δυσκολεύομαι να λιώσω τα «τσιπς» σοκολάτας;
Ασφαλώς τα μικροκύματα είναι το πιο γρήγορο μέσο. Αν δεν τον προτείνει η συνταγή σας είναι γιατί δεν έχουν όλα τα σπίτια μικροκύματα.
Οσο για τα τσιπς σοκολάτας, οφείλω να πω ότι προορίζονται να κρατήσουν το σχήμα τους ενόσω θα ψήνονται πιθανά μέσα σε κάποιο παντεσπάνι ή σε κάποιο κέικ και για αυτό δεν λιώνουν τόσο εύκολα.
Οπότε, το καλύτερο είναι να χρησιμοποιείτε πλάκες κουβερτούρας, αφού πρώτα τις σπάσετε σε μικρότερα κομμάτια.
Στείλτε τις απορίες σας στο vimagourmet@tovima.gr