Ο ΠΑΟΚ χρειαζόταν τουλάχιστον τον βαθμό της ισοπαλίας στην τελευταία αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ για να «σφραγίσει» την εισοδό του στα πλέι οφ και τελικά πήρε τη νίκη με 2-0 κόντρα στην Κέρκυρα στην άδεια -λόγω τιμωρίας- Τούμπα, αποτέλεσμα που τον διατήρησε στην 4η θέση της βαθμολογίας. Σκόρερ για τον Δικέφαλο του Βορρά οι Ίβιτς (9’) και Αθανασιάδης (76’), ενώ στο 12’ ο Λίνο έχασε πέναλτι. Άστοχος για άλλη μια φορά ο ΠΑΟΚ που έχασε πολλές ευκαιρίες για να «τελειώσει» το ματς από το πρώτο ημίχρονο. Μάλιστα, το χαμένο πέναλτι, είναι ένα σκηνικό που είχε επαναληφθεί και στο ματς με τον Ατρόμητο, όταν τότε είχε αστοχήσει ο Βιεϊρίνια και είχε σκοράρει στην επαναφορά ο Λίνο.

Στα αξιοσημείωτα του αγώνα και το γεγονός ότι ο νεαρός Αθανασιάδης έπιασε τον Σαλπιγγίδη στην πρώτη θέση των σκόρερ του ΠΑΟΚ με έξι γκολ με σχεδόν τα μισά παιχνίδια στα πόδια του και φυσικά με πολύ λιγότερα αγωνιστικά λεπτά συμμετοχής.

Γρήγορο γκολ, χαμένο πέναλτι

Ο ΠΑΟΚ έχοντας μοναδικό προωθημένο τον Σαλπιγγίδη, αλλά με το γνωστό του στυλ με ανάπτυξη από τα πλάγια και επιθετικές βοήθειες από τον Βιεϊρίνια πήρε γρήγορα τον έλεγχο του αγώνα απέναντι σε μία ελλιπή Κέρκυρα που δεν είχε κανένα βαθμολογικό κίνητρο. Μόλις στο 9’ ο Έτο έβγαλε ωραία σέντρα από δεξιά, ο Ίβιτς έκανε το σουτ στην κίνηση μέσα από την περιοχή και η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα.

Το ψυχολογικό αβαντάζ ήταν πια γεγονός και στο 12′ ο Βιερίνια δέχτηκε ωραία κάθετη μπαλιά από τον Ίβιτς, μπήκε στην αντίπαλη περιοχή, ανατράπηκε από τον τελευταίο αμυντικό, Παρασκευαΐδη και ο διαιτητής έδειξε πέναλτι (χωρίς όμως να τιμωρήσει τον παίκτη με αποβολή, αφού ο Πορτογάλος ήταν σε προφανή θέση για γκολ). Ο Λίνο ανέλαβε να εκτελέσει την εσχάτη των ποινών, αλλά ο Βραζιλιάνος μπακ σημάδεψε άουτ! Ο ΠΑΟΚ είχε καλές στιγμές στο 19’, το 23’ και το 26’ με τους Ελ Ζαρ, Βιεϊρίνια και Σαλπιγγίδη, αντίστοιχα, όμως για άλλη μια φορά απέδειξε ότι το γκολ του είναι… δύσκολο.

Έχασε το 2-0, σώθηκε από το 1-1

Και ενώ η Κέρκυρα πλην μια φοράς δεν είχε απειλήσει στο παιχνίδι, έφτασε μια ανάσα από την ισοφάριση. Μέσα σε ένα δίλεπτο (42-43) το παιχνίδι θα μπορούσε να είχε γίνει πρώτα 2-0, αλλά και… 1-1. Αρχικά, ο Λίνο έβγαλε τη σέντρα από αριστερά και ο Σαλπιγγίδης αστόχησε δύο φορές εξ επαφής! Στην κόντρα, η Κέρκυτα έχασε μοναδική διπλή ευκαιρία. Η σέντρα βγήκε από τα αριστερά, ο Ιωάννου άφησε τη μπάλα να περάσει κάτω από τα πόδια του, ο Φλαβίνιο βγήκε τετ-α-τετ με το άδειο από τον Χαλκιά τέρμα, αλλά την πρώτη φορά σούταρε πάνω στον Βιεϊρίνια και την δεύτερη πάνω στον Τσιρίλο.

Έπεσε ο ρυθμός, αλλά προειδοποίησε…

Στο δεύτερο ημίχρονο οι δύο ομάδες μπήκαν αρκετά νωχελικά και η πρώτη ευκαιρία καταγράφηκε μόλις στο 65’, όταν ο Κωνσταντόπουλος έδιωξε δύσκολα σε σουτ του Ελ Ζαρ μέσα από την περιοχή της Κέρκυρας. Τρία λεπτά αργότερα, ο ΠΑΟΚ απείλησε ξανά, με τον Έτο από δεξιά να βγάζει συρτά στον Ίβιτς, αυτός στριφογύρισε μέσα στην αντίπαλη περιοχή, έβγαλε δεξιά του στον αμαρκάριστο Βιεϊρίνια, αλλά αυτός σημάδεψε πολύ ψηλά άουτ! Χαμένη ευκαιρία ακολούθησε και στο 75′ με τον Ελ Ζαρ να κάνει ένα καλό σουτ έξω από την περιοχή της Κέρκυρας και ο Κωνσταντόπουλος να διώχνει δύσκολα σε κόρνερ.

Τη λύση ο Αθανασιάδης…

Ό,τι δεν κατάφεραν νωρίτερα οι συμπαίκτες του το πέτυχε τελικά ο Αθανασιάδης που στο 68’ πήρε τη θέση του άσφαιρου Σαλπιγγίδη. Έτσι, στο 76’ ο

μετά από εκτέλεση κόρνερ του Γκαρσία από δεξιά, η μπάλα έφτασε στην καρδιά της άμυνας της Κέρκυρας και από εκεί ο αφύλαχτος Αθανασιάδης το μόνο που χρειάστηκε να κάνει ήταν να σπρώξει τη μπάλα στα δίχτυα με το στήθος.

Το παιχνίδι ουσιαστικά τελείωσε εκεί, αφού μέχρι και τις καθυστερήσεις δεν ακολούθησε κάποια σημαντική ευκαιρία με αποτέλεσμα ο ΠΑΟΚ απλά να σφραγίσει την είσοδό του στα πλέι οφ και τους λιγοστούς φίλους του που κατάφεραν να πάρουν πρόσκληση, να πανηγυρίζουν περισσότερο την αποτυχία του Άρη να πάρει θέση στην πεντάδα.

Διαιτητής: Παμπορίδης (Κιλκίς)

Κίτρινες: Μονιάκης, Παρασκευαϊδης

ΠΑΟΚ (Μάκης Χάβος): Χαλκιάς, Γκαρσία, Ελ Ζαρ, Τσιρίλο, Σαλπιγγίδης (68΄ Αθανασιάδης), Μαλεζάς (82΄ Μπαλάφας), Λίνο, Βιερίνια, Ίβιτς (81΄ Βιτόλο), Τσουκαλάς, Έτο.

ΚΕΡΚΥΡΑ (Μπόζινταρ Μπάντοβιτς): Κωνσταντόπουλος, Μίχος, Φλαβίνιο (77΄ Βιόπουλος), Γιάντσης (83΄ Μάμαλος), Λαμπρόπουλος, Παρασκευαϊδης, Ρίκα, Χαμπλ, Μονιάκης, Μακρηδημήτρης, Ιωάννου (63΄ Δεινόπαπας).