To κίνητρο της συμμετοχής των πλέι οφ ήταν πολύ μεγάλο για τον Ολυμπιακό Βόλου του οποίου οι παίκτες μπήκαν στο γήπεδο με το μάτι τους να γυαλίζει. Οχι ότι οι παίκτες του Παναθηναϊκού δεν είχαν πάθος, ωστόσο οι Θεσσαλοί είχαν και καλύτερη παρουσία τακτικά. Κόντρα σε μία άμυνα που έμπαζε συνεχώς νερά και παρά την απώλεια του τραυματία Ούμπιντες ο Ολυμπιακός γέμισε το γήπεδο, οι παίκτες του έπεφταν με περισσότερη αποφασιστικότητα στην μπάλα και δημιουργούσαν προϋποθέσεις για γκολ. Αυτό ήρθε με το εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Μαρτίν (24’) και το Πανθεσσαλικό πήρε φωτιά…

O Παναθηναϊκός προσπάθησε να αντιδράσει, οι Λέτο και Χριστοδουλόπουλος ήταν κινητικοί αλλά οι Πράσινοι αδυνατούσαν χαρακτηριστικά να μπουν στην περιοχή του Μαρούλη (ενδεικτικό είναι πως η πρώτη φορά που το Τριφύλλι έφτασε με αξιώσεις στην εστία του Μαρούλη, ήταν στο 44’). Αντιθέτως, ο Ολυμπιακός συνέχισε να απειλεί ενώ από το 42′ έπαιζε με παίκτη παραπάνω λόγω της αποβολής του Καντέ.

Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε ιδανικά για τον Ολυμπιακό Βόλου! Το φθηνό αμυντικό λάθος του Σαριέγκι έδωσε τη δυνατότητα στον Μπρέσκα να πετύχει (με υπέροχο τρόπο είναι η αλήθεια) το 2-0 και κάπου εκεί όλοι πίστεψαν ότι το παιχνίδι τελείωσε. Θα είχε το κουράγιο ο Παναθηναϊκός των 10 παικτών να αντεπιτεθεί;

Ωστόσο η μείωση του σκορ ήρθε αμέσως (56′) με τον Κατσουράνη (γκολ-«δώρο» από τον άπειρο Μαρούλη) και ο Παναθηναϊκός πίεσε για να φτάσει στην ισοφάριση, κάτι που κατάφερε στο 66′ με τον Σισέ (αδράνεια του τερματοφύλακα του Βόλου).

Η ψυχολογία είχε αλλάξει και ο Παναθηναϊκός άγγιξε την ολική ανατροπή (69′) αλλά ο Μαρούλης είπε «όχι» στον Χριστοδουλόπουλο. Οι Βολιώτες ήταν «παγωμένοι», η φάση του Ντολεζάι (74′) σαν να τους ξύπνησε και η αποβολή του Μπουμσόνγκ στο 78′ για χέρι-πέναλτι έφερε την αλλαγή.

Μπορεί ο Τζόρβας να απέκρουσε την εκτέλεση του Σολάκη, αλλά οι Ερυθρόλευκοι, με δύο παίκτες επιπλέον (11 εναντίον 9), πίεσαν ασφυκτικά για το γκολ, το πλησίασαν (83’) με τον Αλβάρες και το πέτυχαν (85′) με τον Μαρτίν, παίρνοντας το προβάδισμα με 3-2.

Στις 5λεπτες καθυστερήσεις οι (εξτρά) μπάλες έπεφταν «βροχή» στον αγωνιστικό χώρο, ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να φτάσει στην ισοφάριση αλλά δεν τα κατάφερε και οι Βολιώτες πανηγύρισαν τη νίκη με τον Αχιλλέα Μπέο να πανηγυρίζει σαν μικρό παιδί στον αγωνιστικό χώρο. Το τελευταίο σφύριγμα του Μάνταλου, ήταν η απαρχή για ξέφρενους πανηγυρισμούς των οπαδών του Βόλου και βέβαια προπονητών, παικτών και παραγόντων.

Διαιτητής: Μάνταλος (Αθηνών)
Κόκκινες: 42′ Καντέ, 78′ Μπουμσόνγκ
Κίτρινες: 9′ Σολάκης, 45′ Ακόστα, 59′ Ντολεζάι, 86′ Μαρτίν – 23′ Μπουμσόνγκ, 29′ Κατσουράνης, 39′ Λέτο, 82′ Γκαρσία

Ολυμπιακός Βόλου (Μάκης Κατσαβάκης): Μαρούλης, Σέλεζι, Ντολεζάι, Τομάς, Μητρόπουλος (84′ Νέμεθ), Ακόστα, Ούμπιντες (13′ Αλβάρες), Μπρέσκα, Σολάκης (90′ Ψυχογιός), Μαρτίν.

Παναθηναϊκός (Ζεσουάλδο Φερέιρα): Τζόρβας, Βύντρα, Καντέ, Σαριέγκι, Μπουμσόνγκ, Κατσουράνης (57′ Σιμάο), Ζιλμπέρτο, Καραγκούνης (73′ Κλέιτον), Χριστοδουλόπουλος, Λέτο (57′ Γκαρσία), Σισέ.