Η ΑΕΚ αφήνει πίσω της τη «λευκή» ισοπαλία με τον Ηρακλή και πλέον θα δώσει τα πάντα για την κατάκτηση του Κυπέλλου σε δύο εβδομάδες. Με δύο βαθμούς λιγότερους από τον Παναθηναϊκό μπαίνει στα πλέι οφ η Ενωση, που έπαιξε μπάλα μόνο μετά την είσοδο του Σκόκο.

Οι δύο ομάδες μπήκαν στο γήπεδο επιλέγοντας να παίξουν ανοιχτά, καθώς δεν υπήρχαν σκοπιμότητες. Τόσο ο Μανόλο Χιμένεθ, όσο και ο Γιώργος Παράσχος παρέταξαν ΑΕΚ και Ηρακλή αντίστοιχα, με επιθετικογενείς προσανατολισμούς. Ετσι, οι δύο αντίπαλοι εναλλάσσονταν στην κατοχή της μπάλας και προσπαθούσαν να φτάσουν στο γκολ.

Χωρίς επιτυχία όμως, καθώς τα λάθη ως συνήθως σε ελληνικό αγώνα ήταν πολλά. Η μπάλα λοιπόν πήγαινε πάνω κάτω, αλλά χωρίς αποτέλεσμα, εξαιτίας των πολλών λαθών και από τις δύο ομάδες.

Το 4-4-2 σε ρόμβο δεν λειτούργησε αυτή τη φορά για την ΑΕΚ, που δεν μπορούσε να κρατήσει για πολύ τη μπάλα. Ανάλογη κατάσταση και για τον Ηρακλή. Ετσι, το πρώτο ημίχρονο έληξε χωρίς γκολ, με τον Ηρακλή να δημιουργεί τη μόνη καλή φάση κοντά εικοσάλεπτο, αλλά ο Ηλιάδης (που ήταν εκ των κορυφαίων του αγώνα) νικήθηκε από τον Αραμπατζή.

Το δεύτερο μέρος δεν είχε κάτι μέχρι το 58΄, όταν ο Σκόκο πήρε τη θέση του Μπαχά. Ο Αργεντινός έδωσε πνοή στην ομάδα του και με ωραίες ενέργειες δημιουργούσε ρήγματα στην αντίπαλη άμυνα. Η ΑΕΚ έχασε αρκετές ευκαιρίες, αλλά το γκολ δεν ήρθε. Ούτε από τον Ηρακλή, που με τον Σολτάνι και τον Ηλιάδη απειλούσε σποραδικά, χωρίς όμως να καταφέρει να ανοίξει το σκορ.

Οι όποιες αλλαγές επιχείρησαν οι δύο ομάδες δεν είχαν ουσιαστικό αποτέλεσμα, με την ΑΕΚ ωστόσο να πιέζει και να παρουσιάζει καλύτερη εικόνα σε σχέση με το πρώτο μέρος. Ακόμα όμως και μετά το 60, όταν και ανέβασε την απόδοσή της, η εικόνα που παρουσίασε ήταν προβληματική. Μετά από όλα αυτά, το αποτέλεσμα δεν θα μπορούσε να είναι άλλο από το 0-0.

Ο Ηρακλής σε μία ακόμα δύσκολη χρονιά κατάφερε να παραμείνει στην κατηγορία και τώρα αρχίζει να σκέφτεται και πάλι διοικητικά. Η Ενωση από την άλλη μπαίνει με -2 από τον Παναθηναϊκό στα πλέι οφ και στρέφει την προσοχή της στον τελικό Κυπέλλου, όπου θα πρέπει να δείξει καλύτερη εικόνα για να σηκώσει την «κούπα».

Διαιτητής: Μήτσιος (Ηπείρου)
Βοηθοί: Θ. Κότσιρος (Αρκαδίας), Α. Γρεβένης (Χαλκιδικής)
4ος: Α. Κουτσιαύτης (Άρτας)
Παρατηρητής: Ε. Γιαναδάκης (Λασιθίου)

ΑΕΚ (Χιμένεθ): Αραμπατζής, Καφές, Νασούτι, Ματέος, Γκερέιρο (2η στο 63′), Γιάχιτς, Μίτσελ, Μάκος, Μπλάνκο (87′), Λαγός, Μπαχά (55′)
Στον πάγκο: Σάχα, Λεονάρντο (87′), Νταντόμο, Εντερ (63′), Ντρπιτς, Σκόκο (55′), Κλωναρίδης

Ηρακλής (Παράσχος):
Βιτκόφσκι, Κανακούδης, Σοτ (64′), Ηλιάδης, Μάρα, Χοσέμι, Παπαστεριανός, Πίτου, Ρόμπλες (67′), Σολτάνι, Στάμου
Στον πάγκο: Μπάντης, Χατζηλιάδης, Ρομάν(64′), Τσίτας (67′), Βούτσιας (89′), Στόικος

Κίτρινες: Χοσέμι 76′