Η καταδίκη του κ. Π. Ψωμιάδη από το Εφετείο, επειδή μείωσε από 94.000 ευρώ σε 1.000 ευρώ το πρόστιμο που είχε επιβληθεί σε πρατηριούχο υγρών καυσίμων, είναι πολύ πιθανό να οδηγήσει τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας σε αναγκαστική αργία. Στην περίπτωση αυτή έχει ήδη ανακοινώσει ότι θα τον διαδεχθεί ο αδελφός του Διονύσης, αδιαφορώντας αν αυτό εξοργίζει το επιτελείο του κ. Αντ. Σαμαρά .

Επειδή μάλιστα ο κ. Π. Ψωμιάδης έχει πάρει προ πολλού τις αποφάσεις του και ετοιμάζει ήδη το δικό του κόμμα, αξιοποίησε πρόσφατα μια συνάντηση με την κυρία Ντόρα Μπακογιάννη για να δηλώσει ότι «πιο εύκολα μπορεί να συνεννοηθεί με την Ντόρα παρά με ορισμένους της Πολιτικής Ανοιξης». Αμέσως μετά φρόντισε να έχει μια ιδιαίτερα θερμή συνάντηση με τον κ. Γ. Καρατζαφέρη δείχνοντας καθαρά με ποιους θα συμπορευθεί και ποιους θα πριμοδοτήσει, εφόσον στις προσεχείς εθνικές εκλογές δεν αποφασίσει να κατεβάσει δικούς τους αυτόνομους εκλογικούς συνδυασμούς με το κόμμα του, το οποίο ήδη αποκαλεί «Λίγκα του Βορρά».

Η προίκα του 10%

Από τον Νοέμβριο του 2009, όταν ο κ. Π. Ψωμιάδης κατακτούσε ένα αξιοσέβαστο 10% στην κούρσα διαδοχής του κ. Κ. Καραμανλή, ήταν σαφές ότι η όρεξή του για κάτι μεγαλύτερο από τον θώκο του περιφερειάρχη θα άνοιγε. Και όταν κατόρθωσε να εκλεγεί περιφερειάρχης απέναντι στον κ. Μ.Μπόλαρη , με τη ΝΔ να μη δίνει δεκάρα για την έκβαση αυτής της εκλογικής μάχης, έγινε βέβαιο ότι αυτή θα ήταν η τελευταία μάχη που έδινε με τη σημαία της ΝΔ.

Παρά τη φαινομενικά ανέφελη συνάντηση που είχε προχθές με τον κ. Σαμαρά στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης, ο κ. Ψωμιάδης συνομιλεί τακτικότερα με το ΠαΣοΚ και ιδιαίτερα με τον Γενικό Γραμματέα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας κ. Ευθ.Σώκο, τον οποίο προσπαθεί να πείσει να καθυστερήσει την έκδοση της απόφασης με την οποία θα τίθεται σε αργία. Εφόσον αυτή η απόφαση εκδοθεί, τότε ο κ. Δ. Ψωμιάδης θα αναλάβει τη διακυβέρνηση της περιφέρειας και ο εκλεγμένος περιφερει άρχης θα αναλάβει τις παρασκηνιακές διαβουλεύσεις για τις πολιτικές του συμμαχίες.

Δ. Ψωμιάδης: και ΠΑΟΚ και ΠαΣοΚ

Ο κ. Δ. Ψωμιάδης δήλωνε ως το 2002 ΠαΣοΚ και ΠΑΟΚ. Από τότε εκλέγεται πάντοτε στον συνδυασμό του αδελφού του, είτε ως νομαρχιακός είτε ως περιφερειακός σύμβουλος, με βασικό του αντικείμενο τη νεολαία και τον αθλητισμό και την ευθύνη ανάθεσης των δημοσίων έργων για αυτούς τους τομείς.

Επίσης, είναι επί χρόνια ο βασιλιάς των παρασκηνίων στην Ενωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Μακεδονίας, θέτοντας και πάλι υποψηφιότητα στις προσεχείς αρχαιρεσίες, αλλά ως σύμβουλος για να μην υπάρξει ασυμβίβαστο με το αξίωμα του περιφερειάρχη. Θεωρείται ο εγκέφαλος της «φάμπρικας με τα 45άρια», για τα οποία διεξάγεται έρευνα από την Εισαγγελία Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για μια διαδικασία πολυτεμαχισμού εκατοντάδων έργων, έτσι ώστε να ανατίθενται απευθείας σε μια μικρή ομάδα «ημετέρων» και έμπιστων εργολάβων.

Σχετικές καταγγελίες έχει διατυπώσει και ο επικεφαλής του συνδυασμού των Οικολόγων Πρασίνων κ. Μ. Τρεμόπουλος , για να αναγκάσει τον κ. Δ. Ψωμιάδη να του πει σε μια συνεδρίαση συμβουλίου. «Είσαι τυχερός που δεν σε έχω πετύχει σε καμιά γωνία, φιλαράκο»!

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ