Σύμφωνα με διαβαθμισμένα έγγραφα τα οποία ήρθαν πρόσφατα στο φως της δημοσιότητας, πολλοι διάσημοι μουσικοί, αλλά και η ίδια η Πριγκίπισσα Νταϊάνα, βρίσκονταν για πολλά χρόνια στο στόχαστρο του Ομοσπονδιακού Γραφείου Ερευνών των ΗΠΑ, του γνωστού FBI.

Η έρευνα για την Νταϊάνα ξεκίνησε με αφορμή ένα τηλεφώνημα που έλαβε το γραφείο από μια ανώνυμη γυναίκα από το Μέριλαντ, η οποία κατήγγειλε ότι άκουσε κάποιον να λέει «έχω στείλει στο παλάτι του Μπάκιγχαμ ένα δέμα που περιείχε μέσα βόμβα». Η έρευνα διακόπηκε όταν αποδείχτηκε πως ο συγκεκριμένος άνθρωπος έκανε απλώς πλάκα σε έναν φίλο του. Μέχρι τότε όλες οι επισκέψεις της λαίδης Ντι περνούσαν από το «κόσκινο» του FBI.

Ωστόσο δεν συνέβη το ίδιο με περιπτώσεις όπως οι Beatles και ο Φρανκ Σινάτρα. Και αυτό λόγω των ιδεολογικών πεποιθήσεων των Σκαθαριών και τις σχέσεις του δεύτερου με το οργανωμένο έγκλημα.

Ο Τζον Λένον περιγράφεται ως «ένα ριζικά προσανατολισμένο πρεζόνι που υποστηρίζει στόχους της Αριστεράς», ενώ οργή (και συντηρητισμός) επικράτησε σε πολλές εκθέσεις του FBI εναντίον του ίδιου και της συζύγου του Γιόκο Ονο την εποχή που πόζαραν γυμνοί στο εξώφυλλο του άλμπουμ «Two Virgins», το 1968.

Αναφορές γίνονται στη σχέση του Σινάτρα με τη Μαφία και γίνεται μάλιστα λόγος για μία «νεανική κλίση του προς στον κομουνισμό», ενώ στο μικροσκόπιο του FBI μπήκε μέχρι και ο αμερικανός κιθαρίστας Τζίμι Χέντριξ σχετικά με τη σχέση του με τα ναρκωτικά, καθώς κι επειδή ήταν συνδρομητής του χίπικου περιοδικού «The Chicago Kaleidoscope».