Το πρώτο εμπορικό jetpack έτοιμο να βγει στην αγορά

Από τις ταινίες και τα κόμικς επιστημονικής φαντασίας, στη διάθεση των καταναλωτών στην… πραγματική ζωή. Ο λόγος για το πρώτο εμπορικό «jetpack», μιάς ατομικής πτητικης συσκευής- τεχνολογικού θαύματος, που έπειτα από 40 χρόνια ερευνών και μία επιτυχημένη δοκιμαστική πτήση που διήρκεσε επτά λεπτά, σε μερικούς μήνες θα κυκλοφορήσει στην αγορά, κάνοντας το όνειρο αμέτρητων ανθρώπων πραγματικότητα.

Από τις ταινίες και τα κόμικς επιστημονικής φαντασίας, στην… πραγματική ζωή. Ο λόγος για το πρώτο εμπορικό «jetpack», μιας ατομικής πτητικής συσκευής, που χαρακτηρίζεται τεχνολογικό θαύμα, αφού έπειτα από 40 χρόνια ερευνών και μία επιτυχημένη δοκιμαστική πτήση που διήρκεσε επτά λεπτά, θα κυκλοφορήσει σε μερικούς μήνες στην αγορά, κάνοντας πραγματικότητα το όνειρο αμέτρητων ανθρώπων .

Σχεδιασμένο με τα υψηλότερα δυνατά πρότυπα ασφαλείας και έχοντας τη δυνατότητα να πετάξει με ταχύτητα 100 χιλιομέτρων την ώρα μέχρι και 30 μέτρα πάνω από την επιφάνεια του εδάφους, το Martin Jetpack έχει αυτονομία 50 χιλιομέτρων στη μέγιστη ταχύτητά του, πράγμα που αναλογεί σε 30 λεπτά πτήσης, σύμφωνα με τους κατασκευαστές,.

Στην πρώτη της δοκιμή σε αεροπορικές επιδείξεις στις Ηνωμένες Πολιτείες, η συσκευή δεν κατάφερε να πετάξει για παραπάνω από 45 δευτερόλεπτα και σε ύψος μόλις δύο μέτρων. Δεδομένης της τελευταίας επιτυχημένης δοκιμαστικής πτήσης, εκτιμάται ότι το Martin Jetpack θα είναι διαθέσιμο στην αγορά μέχρι το τέλος του χρόνου στην «τσουχτερή» τιμή των 56.000 ευρώ.

Αν σε αυτή συνυπολογίσει κανείς και τον όγκο των καυσίμων που θα καταναλώνει η δίλιτρη 200 ίππων μηχανή του jetpack, η αγορά για πολλούς μάλλον θα καθυστερήσει.

Δείτε το σχετικό βιντεάκι στο YouTube

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κόσμος
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk