Καλλιθέα: Εφαλτήριο κάθαρσης οι καταγγελίες για πλαστά έγγραφα

Την αισιοδοξία του ότι οι καταγγελίες για χρησιμοποίηση πλαστών φορολογικών ενημερώσεων θα αποτελέσουν εφαλτήριο κάθαρσης στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο, εξέφρασε ο πρόεδρος της ΠΑΕ Καλλιθέα κ. Νίκος Σαλευρής ο οποίος έκανε τη σχετική καταγγελία στην ΕΠΟ και τη ΓΓΑ.

Την αισιοδοξία του ότι οι καταγγελίες για χρησιμοποίηση πλαστών φορολογικών ενημερώσεων θα αποτελέσουν εφαλτήριο κάθαρσης στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο, εξέφρασε ο πρόεδρος της ΠΑΕ Καλλιθέα κ. Νίκος Σαλευρής ο οποίος έκανε τη σχετική καταγγελία στην ΕΠΟ και τη ΓΓΑ.

«Οσα συμβαίνουν στο πρωτάθλημα πιστεύουμε ότι συνιστούν ένα μεγάλο σκάνδαλο. Eχω μάθει να λειτουργώ με βάση τους κανόνες της ισονομίας και της ίσης μεταχείρισης. Η Καλλιθέα καλύπτει τις υποχρεώσεις της προς όλους τους φορείς με βαρύ αντίτιμο. Αποδείξαμε με στοιχεία την επιχείρηση πλαστογράφησης του πρωταθλήματος και δεχτήκαμε επιθέσεις γιατί τολμήσαμε να πούμε την αλήθεια» τόνισε ο πρόεδρος της Καλλιθέας σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

Ο κ. Σαλευρής υποστήριξε ότι ομάδες που δεν μπορούσαν σύμφωνα με τον νόμο να αποκτήσουν παίκτες τον Ιανουάριο αναδείχτηκαν πρωταθλήτριες στις μεταγραφές χωρίς επί του παρόντος να έχουν κληθεί σε απολογία. «Ενημέρωσα τα μέλη του ΔΣ της Ένωσης Β΄, Γ΄ Εθνικής ότι υπάρχουν 3-4 ομάδες που έχουν προσκομίσει πλαστά στοιχεία για να αποκτήσουν παίκτες και έτυχα της συμπαράστασης όλων των ομάδων με εξαίρεση ολίγων. Στη συνέχεια καταγγείλαμε ότι ο Εθνικός χρησιμοποίησε παράνομα 10 παίκτες και ο Ιωνικός το ίδιο. Επειτα από μία εβδομάδα συνεδρίασε μια επιτροπή της ΕΠΟ και αποφάσισε να αποσυρθούν τα δελτία 10 παικτών του Εθνικού και 24 του Ιωνικού» υπογράμμισε.
Θλιβερή και κατάπτυστη χαρακτήρισε ο κ. Σαλευρής την ανακοίνωση που εξέδωσε στη συνέχεια ο Ιωνικός λέγοντας ότι για την ταμπακέρα δεν είπε απολύτως τίποτα, ότι δηλαδή «πήραν μια φορολογική ενημερότητα του 2009 (η τελευταία ενημερότητα που είχε ο Ιωνικός ήταν στις 29-5-2009 και έληγε 29-6-2009) πλαστογράφησαν την ημερομηνία αλλά άφησαν τον ίδιο αριθμό πρωτοκόλλου, ενώ το ίδιο έκαναν και με την ενημερότητα από το ΙΚΑ με ημερομηνία 26-8-2009 και με αριθμό 9929, την οποία παραποίησαν με ημερομηνία 17-1-2011 και τον ίδιο αριθμό».

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Καλλιθέα τόνισε ότι περιμένει από τις αρμόδιες αρχές να τιμωρήσουν τις δύο ομάδες από την ημέρα που με δόλια μέσα απέκτησαν ποδοσφαιριστές καταγγέλλοντας ότι ήταν πλαστές και οι ενημερότητες που κατατέθηκαν τον περασμένο Αύγουστο. «Ο κ. Πηρούνιας (Εθνικός) και ο κ. Κανελλάκης (Ιωνικός) επέλεξαν να απουσιάσουν από τη συνεδρίαση του ΔΣ της Ενωσης που συζητήθηκε το θέμα. Θα πρέπει όμως να απαντήσουν γιατί τα δύο τελευταία χρόνια με πλαστά μέσα απέκτησαν 45 παίκτες. Περίμενα από τον κατά τα άλλα συμπαθέστατο κ. Πηρούνια να υποβάλλει την παραίτησή του γιατί δεν μετέχει νόμιμα στο ΔΣ της Ενωσης» υποστήριξε ο κ. Σαλευρής.

Ο πρόεδρος της Καλλιθέας απέδωσε ευθύνες για τις ατασθαλίες και στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού η οποία είναι επιφορτισμένη για τον έλεγχο νομιμότητας των ΠΑΕ εκ μέρους της ΓΓΑ. «Δυστυχώς η ΕΕΑ τον τελευταία καιρό ήταν σε αδράνεια. Η εκτίμησή μου είναι ότι ανοίξαμε τους ασκούς του Αιόλου. Ο γγΑ κ. Πάνος Μπιτσαξής έχει παραπέμψει το φάκελο στον εισαγγελέα από τον οποίο θα κληθούμε όλοι τις προσεχείς ημέρες. Επίσης, το ΙΚΑ έχει αποστείλει τις περιπτώσεις στον εισαγγελέα. Είναι ευκαιρία να γίνει το πρώτο βήμα για να αρχίσει η κάθαρση σε αυτό το άθλημα. Φτάσαμε στο πάτωμα, αλλά ποτέ δεν είναι αργά» υπογράμμισε ο κ. Σαλευρής.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Αθλητισμός
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk