Υπόλογος για το αδίκημα της απόπειρας εκβίασης είναι από την Πέμπτη (14/04) ο Αχιλλέας Μπέος, καθώς η εισαγγελία Πρωτοδικών άσκησε δίωξη για όσα φέρεται να είπε στον διαιτητή Γιώργο Δαλούκα.

Στο μεταξύ μετά το Πάσχα θα απολογηθεί στην Πειθαρχική Επιτροπή της Superleague ο Αχιλλέας Μπέος. Ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου ήταν προγραμματισμένο για την Πέμπτη (14/04) να απολογηθεί στην διοργανώτρια αρχή, με την κατηγορία της φραστικής επίθεσης στον Τάσο Κάκο (διαιτητή της αναμέτρησης με τον Αρη, για την 29η αγωνιστική) και τις ύβρεις που φέρεται να είχε εξαπολύσει κατά του προέδρου της ΕΠΟ, Σοφοκλή Πιλάβιου.

Αιτίες της αναβολής της απολογίας ήταν το κώλυμα που δήλωσε ο δικηγόρος του Αχιλλέα Μπέου, Χάρης Γρηγορίου και οικογενειακό πρόβλημα του κ. Μπέου.

Το απόγευμα της Πέμπτης ο κ. Μπέος τοποθετήθηκε με δήλωσή του στην επίσημη ιστοσελίδα του Ολυμπιακού Βόλου, όπου τονίζει πως ο σχεδιασμός της στοχοποίησής του ολοκληρώθηκε με την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του.

«Πληροφορήθηκα από τα ΜΜΕ ότι ασκήθηκε σε βάρος μου ποινική δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος. Πρόκειται για ποινική δίωξη σκοπιμότητας που ολοκληρώνει το σχεδιασμό στοχοποίησής μου, από αυτούς που έσπευσαν με τη διαρροή και δημοσιοποίηση προϊόντων υποκλοπής και πλαστογραφίας, να με εκθέσουν στην κοινή γνώμη. Το τεκμήριο αθωότητας, στην Ελλάδα του «φαίνεσθαι», προφανώς δεν ισχύει. Εγώ οφείλω, όπως και θα πράξω, να αποδείξω την αθωότητά μου. Από τη μεριά τους, η ελληνική έννομη τάξη και τα θεσμοθετημένα όργανα της οφείλουν να αποδείξουν ότι δεν ανέχονται η παραβίαση θεμελιωδών συνταγματικών δικαιωμάτων, να νομιμοποιεί την ποινική δίωξη ενός ανθρώπου» αναφέρει στην ανακοίνωση.