Καθορίστηκαν τα ελάχιστα εισοδήματα των αγροτών

Αμετάβλητες διατήρησε το υπουργείο Οικονομικών τις τιμές σχεδόν του συνόλου των αγροτικών προϊόντων που λαμβάνονται υπόψη για τον υπολογισμό του ελάχιστου εισοδήματος των αγροτών. Σύμφωνα με την ετήσια υπουργική απόφαση που δόθηκε στη δημοσιότητα καθορίστηκαν οι πίνακες με τα ποσά του καθαρού γεωργικού εισοδήματος για φυτική και ζωική παραγωγή καθώς και για τα αλιεύματα και των ενοικίων γεωργικής γης.

Αμετάβλητες διατήρησε το υπουργείο Οικονομικών τις τιμές σχεδόν του συνόλου των αγροτικών προϊόντων που λαμβάνονται υπόψη για τον υπολογισμό του ελάχιστου εισοδήματος των αγροτών.

Σύμφωνα με την ετήσια υπουργική απόφαση που δόθηκε στη δημοσιότητα καθορίστηκαν οι πίνακες με τα ποσά του καθαρού γεωργικού εισοδήματος για φυτική και ζωική παραγωγή καθώς και για τα αλιεύματα και των ενοικίων γεωργικής γης.

Από το σύνολο των προϊόντων προκύπτει ότι σε 122 δεν επέρχεται καμία μεταβολή, σε 10 προϊόντα τα ελάχιστα ποσά εισοδήματος αυξάνονται από 1% – 5% (αφορά τον αραβόσιτο, το σιτάρι, το βαμβάκι, την τομάτα, τα ροδάκινα, τις γαλοπούλες και τις στρουθοκαμήλους).

Αντίθετα σε 16 προϊόντα τα τεκμαρτά εισοδήματα μειώνονται έως 5,37% (αφορά καλλιέργειες καπνού, πορτοκάλια, ελιές, τομάτα θερμοκηπίου).

Σε ό,τι αφορά τα ενοίκια γεωργικής γης αυτές παρέμεινα σταθερές για τα εισοδήματα του 2010 σε σύγκριση με το 2009.

Οι αγρότες αλλά και όσοι δεν είναι κατά κύριο επάγγελμα αγρότες αλλά καλλιεργούν κτήματα ή λαμβάνουν επιδοτήσεις θα υποβάλλουν φέτος τις φορολογικές δηλώσεις τους από τη Δευτέρα 18 Απριλίου έως τις 5 Μαίου ανάλογα με το τελευταίο ψηφίο του ΑΦΜ τους. Σε περίπτωση που οι δηλώσεις γίνονται μέσω λογιστή θα πρέπει να υποβληθούν ηλεκτρονικά με την προθεσμία να λήγει στις 5 Μαίου.

Διαβάστε τον πίνακα των τιμών των αγροτικών προϊόντων ανά Νομό

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
  • Μυστικά και ψέματα Οι περισσότεροι θα περάσουν τις ημέρες και νύχτες των Χριστουγέννων στην Αθήνα με παρουσίες σε διακριτικά ιδιωτικά δείπνα αλλά... ΣΙΒΥΛΛΑ |
Helios Kiosk