Η διοίκηση του ΧΑ «αναβαθμίζει» τις γενικές συνελεύσεις των εισηγμένων

Την παροχή μιας νέας κατηγορίας υπηρεσιών προς τις εισηγμένες εταιρείες, εγκαινιάζει το Χρηματιστήριο Αθηνών στο πλαίσιο της μεγαλύτερης διαφάνειας και των αρχών της εταιρικής διακυβέρνησης.Με αφορμή τη νέα Ευρωπαϊκή Οδηγία που αφορά στα δικαιώματα των μετόχων και τις διαδικασίες των Γενικών Συνελεύσεων, το Χρηματιστήριο Αθηνών, σε συνεργασία με την εταιρεία Sodali, ανακοινώνει την παροχή εξειδικευμένων υπηρεσιών προς όλες τις εισηγμένες εταιρείες του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

Την παροχή μιας νέας κατηγορίας υπηρεσιών προς τις εισηγμένες εταιρείες, εγκαινιάζει το Χρηματιστήριο Αθηνών στο πλαίσιο της μεγαλύτερης διαφάνειας και των αρχών της εταιρικής διακυβέρνησης.

Με αφορμή τη νέα Ευρωπαϊκή Οδηγία που αφορά στα δικαιώματα των μετόχων και τις διαδικασίες των Γενικών Συνελεύσεων, το Χρηματιστήριο Αθηνών, σε συνεργασία με την εταιρεία Sodali, ανακοινώνει την παροχή εξειδικευμένων υπηρεσιών προς όλες τις εισηγμένες εταιρείες του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

Οι νέες υπηρεσίες έχουν σκοπό να επιτρέψουν σε κάθε εισηγμένη εταιρεία, αφενός να αποκτήσει μία σε βάθος κατανόηση της φύσης των μετόχων της, του τρόπου με τον οποίο αυτοί αποφασίζουν και των δεδομένων που σταθμίζουν, προκειμένου να υποστηρίξουν τα θέματα που τίθενται στην ατζέντα των Γενικών Συνελεύσεων και αφετέρου να ευθυγραμμίσει τις προσδοκίες των μετόχων με τις αποφάσεις και τις στρατηγικές της διοίκησης της, αλλά και να αξιολογήσει το μοντέλο εταιρικής διακυβέρνησης που ακολουθεί.

Οι νέες υπηρεσίες θα προσαρμόζονται στις ειδικές απαιτήσεις κάθε εταιρείας για να την υποστηρίξουν κυρίως κατά την προετοιμασία των Γενικών Συνελεύσεων αλλά και σημαντικών εταιρικών γεγονότων συνδυάζοντας έτσι τα πλεονεκτήματα που προσφέρει το Χρηματιστήριο Αθηνών και τη διεθνή εμπειρία της Sodali.

Ο κύριος Σ. Λαζαρίδης, πρόεδρος του Χρηματιστηρίου Αθηνών και διευθύνων σύμβουλος της ΕΧΑΕ δήλωσε με αφορμή τη νέα αυτή συνεργασία: «Το Χρηματιστήριο Αθηνών με τη συνεργασία αυτή, κάνει ένα ακόμη βήμα προς την ενίσχυση της αξιοπιστίας και της διαφάνειας της Ελληνικής αγοράς και εμπλουτίζει τις παρεχόμενες υπηρεσίες του προς τις εκδότριες εταιρείες, ώστε αυτές να μπορέσουν να εφαρμόσουν με ταχύτητα και ευκολία τις νέες δυνατότητες που τους παρέχονται από το θεσμικό πλαίσιο και τις διαμορφούμενες βέλτιστες πρακτικές σε Ευρωπαϊκό Επίπεδο.

Πιστεύω ότι οι καινούργιες αυτές υπηρεσίες θα διευκολύνουν τις εισηγμένες εταιρείες να επιτύχουν μακροπρόθεσμα σημαντικούς στόχους όπως η προσέλκυση διεθνών κεφαλαίων, η βελτίωση του διαλόγου με τους μετόχους τους και μέσω αυτής η μέγιστη δυνατή υποστήριξη στη λήψη των στρατηγικών αποφάσεων».

Ο πρόεδρος της Sodali κ. John Wilcox δήλωσε με αφορμή τη συνεργασία με το Χρηματιστήριο Αθηνών: «Είμαστε πολύ περήφανοι που ενώνουμε τις δυνάμεις μας με το Χρηματιστήριο Αθηνών προκειμένου να προσφέρουμε στις Ελληνικές εταιρίες μια καινούργια γκάμα υπηρεσιών που θα προωθήσουν την ορθή εταιρική διακυβέρνηση και τη δίκαιη μεταχείριση των μετόχων.

Η εμπειρία, μας έχει αποδείξει ότι η ισχυρή εταιρική κουλτούρα και ο αποτελεσματικός διάλογος με τους μετόχους παρέχει αυξημένη στήριξη των στρατηγικών αποφάσεων και επιπλέον προσελκύει μακροπρόθεσμα διεθνείς επενδυτές.

Ελπίζουμε ότι η εξέλιξη των πρακτικών στην ελληνική αγορά θα ενθαρρύνει τις εταιρίες όχι μόνο να ενεργήσουν πέρα από τα νομικά και κανονιστικά τους καθήκοντα αλλά και να αναπτύξουν την επικοινωνία τους με την τοπική και την παγκόσμια επενδυτική κοινότητα. Και είμαστε στην ευχάριστη θέση να υποστηρίξουμε οποιονδήποτε Έλληνα εκδότη στην προσπάθειά του αυτή».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk