Κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών διαψεύδουν τα συμπεράσματα των δημοσιογράφων της εφημερίδας Financial Times, της κυρίας Κέριν Χόουπ και του κ. Ραλφ Ατκινς, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι ο Υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου παραδέχεται ότι η Ελλάδα ίσως δεν καταφέρει να βγει στις αγορές.

Οι δυο δημοσιογράφοι υπογράφουν την Πέμπτη συνέντευξη του κ. Παπακωνσταντίνου στους Financial Times υπό τον τίτλο «Αμφισβητείται ο στόχος της επιστροφής της Ελλάδας στις αγορές». Σε αυτή σημειώνουν ευθέως ότι ο ίδιος «ο κ. Παπακωνσταντίνου υποστηρίζει ότι ο στόχος παραμένει υπό αμφισβήτηση»!

Κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών σημειώνουν ότι η συγκεκριμένη πρόταση αποτελεί κρίση και συμπέρασμα των δημοσιογράφων και όχι φράση του υπουργού Οικονομικών.

Οι κύκλοι του υπουργείου προσθέτουν: «Ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου στη συνέντευξη προς τους δημοσιογράφους των Financial Times, για μία ακόμα φορά, μίλησε για την πρόθεση να βγει η Ελλάδα στις αγορές το συντομότερο δυνατό, ακόμα και στο τέλος του 2011, ενώ δήλωσε ότι η χώρα παραμένει ασφαλής ακόμα κι αν δεν βγούμε στις αγορές τότε, καθώς υπάρχει η δυνατότητα αγοράς ομολόγων από την πρωτογενή αγορά, μέσα από τον μηχανισμό που δημιουργήθηκε στην τελευταία Σύνοδο Κορυφής».