Ο πρώην πρόεδρος της Αιγύπτου Χόσνι Μουμπάρακ και οι δύο γιοι του πρόκειται να παρουσιαστούν σε δικαστήριο του Καΐρου την Τρίτη 19 Απριλίου για ανάκριση, ανέφερε η κρατική τηλεόραση.

Νωρίτερα μέσα στην ημέρα, ο Μουμπάρακ και οι γιοι του Γκαμάλ και Αλαά τέθηκαν με απόφαση των δικαστικών Αρχών σε κράτηση διάρκειας 15 ημερών.

Ο γενικός εισαγγελέας ζήτησε ακόμη την κλήτευσή τους για τις κατηγορίες του θανάτου αντικαθεστωτικών διαδηλωτών, της κατασπατάλησης δημόσιου χρήματος και της κατάχρησης εξουσίας.

Την Τρίτη κατά τη διάρκεια ανάκρισης ο Χόσνι Μουμπάρακ παρουσίασε καρδιολογικά προβλήματα με αποτέλεσμα την εσπευσμένη μεταφορά του στο νοσοκομείο του Σαρμ-ελ-Σέιχ όπου διαμένει μετά την παραίτηση του από την προεδρία της χώρας στις 11 Φεβρουαρίου.

Οι πληροφορίες για την κατάσταση της υγείας του παρέμειναν συγκεχυμένες, καθώς μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι υπέστη καρδιακή προσβολή και ότι βρίσκεται στην εντατική. Άλλες πληροφορίες ανέφεραν πάντως ότι είναι σε αρκετά καλή κατάσταση ώστε να μπορεί να απαντήσει στις ερωτήσεις των ανακριτών.

Οι στρατιωτικοί που έχουν αναλάβει την εξουσία στη Αίγυπτο, μετά την παραίτηση του Μουμπάρακ, πιέζονται από την κοινή γνώμη (ιδιαίτερα από τους διαδηλωτές στην πλατεία Ταχρίρ του Καΐρου) να προχωρήσουν στην προσαγωγή σε δίκη του έκπτωτου προέδρου και των στελεχών του καθεστώτος του.