Κατάληψη στον ΧΥΤΑ Φυλής από συμβασιούχους

Ο χώρος Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων δεν αναμένεται να λειτουργήσει για το επόμενο 24ωρο. Οπως όλα δείχνουν οι συμβασιούχοι θα παραμείνουν στο χώρο και αύριο, οπότε θα συζητηθεί στην ολομέλεια του Αρείου Πάγου η υπόθεση των συμβασιούχων καθαριστριών.

Πολύμορφες κινητοποιήσεις των συμβασιούχων, με νέες μηχανοκίνητες πορείες στο κέντρο της Αθήνας αλλά και συμβολική κατάληψη στον ΧΥΤΑ της Φυλής, βρίσκονται σε εξέλιξη από νωρίς σήμερα, Τετάρτη, το πρωί.

Οι εκδηλώσεις διαμαρτυρίας πραγματοποιούνται ενόψει της αυριανής συζήτησης στον Άρειο Πάγο προσφυγής καθαριστριών, συμβασιούχων του ΟΠΑΠ, για μονιμοποίησή τους, με κριτήριο ότι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, αλλά και στο πλαίσιο των απεργιακών κινητοποιήσεων, που έχει προκηρύξει για αύριο η ΠΟΕ- ΟΤΑ.

Οι συμβασιούχοι που εργάζονται στον Ενιαίο Σύνδεσμο Δήμων και Κοινοτήτων Νομού Αττικής (ΕΣΔΚΝΑ) προχώρησαν νωρίς το πρωί σε συμβολική κατάληψη του ΧΥΤΑ Φυλής, απαιτώντας την τακτοποίησή τους.

Ο χώρος Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων δεν αναμένεται να λειτουργήσει για το επόμενο 24ωρο. Οπως όλα δείχνουν οι συμβασιούχοι θα παραμείνουν στο χώρο και αύριο, οπότε θα συζητηθεί στην ολομέλεια του Αρείου Πάγου η υπόθεση των συμβασιούχων καθαριστριών.

Εν τω μεταξύ νέα μηχανοκίνητη πορεία στο κέντρο έχει προγραμματιστεί για σήμερα από τους συμβασιούχους του Δήμου Αθηναίων, που διεκδικούν επίσης τη μονιμοποίησή τους με το επιχείρημα ότι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες των υπηρεσιών καθαριότητας.

Παράλληλα, η ΠΟΕ-ΟΤΑ έχει προκηρύξει για αύριο 24ωρη πανελλαδική απεργία στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης και στις δημοτικές επιχειρήσεις για όσους είναι συμβαιούχοι και 4ωρη πανελλαδική στάση εργασίας, από 7. 30 έως τις 11.30 για τους υπόλοιπους εργαζόμενους (μόνιμοι και αορίστου).

Επίσης, η ΠΟΕ-ΟΤΑ έχει καλέσει τους εργαζομένους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση σε συγκέντρωση στις 8 το πρωί της Πέμπτης έξω από τον Άρειο Πάγο.

Οπως επισημαίνει στο «ΒΗΜΑ online» ο πρώην πρόεδρος των εργαζομένων στον ΕΣΔΚΝΑ κ. Γ. Χάρδας «οι εργαζόμενοι στον ΕΣΔΚΝΑ με συμβάσεις έργου οι οποίοι εργάζονται πάνω από 8 χρόνια στη διαχείριση των απορριμμάτων έχουν καταλάβει το ΧΥΤΑ Φυλής, ζητώντας την τακτοποίησή τους με την μετατροπή των συμβάσεών τους ε αορίστου χρόνου». Και συμπληρώνει: «Εμείς στηρίζουμε τον δίκαιο αγώνα των συναδέλφων μας, δεδομένου ότι εργάζονται χρόνια, έχουν δώσει κομμάτι της ζωής τους και η Πολιτεία πρέπει να ικανοποιήσει το αίτημά τους».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk