«Οχι» της ΟΤΟΕ στους τραπεζίτες για μειώσεις μισθών

Απέρριψε η ΟΤΟΕ την πρόταση των τραπεζιτών για μείωση των βασικών αποδοχών των τραπεζοϋπαλλήλων κατά περίπου 10%. Το Γενικό της Συμβούλιο της ΟΤΕΟ που συνεδρίασε την Τετάρτη, επικύρωσε την απάντηση που έδωσε στους τραπεζίτες η διαπραγματευτική ομάδα στη συνάντηση των δύο πλευρών την 1η Απριλίου.

Απέρριψε η ΟΤΟΕ την πρόταση των τραπεζιτών για μείωση των βασικών αποδοχών των τραπεζοϋπαλλήλων κατά περίπου 10%.

Το Γενικό της Συμβούλιο της ΟΤΕΟ που συνεδρίασε την Τετάρτη, επικύρωσε την απάντηση που έδωσε στους τραπεζίτες η διαπραγματευτική ομάδα στη συνάντηση των δύο πλευρών την 1η Απριλίου.

Συγκεκριμένα, το Συμβούλιο επισήμανε «την ανάγκη υπογραφής Κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης που αποτελεί τον υπ’ αριθμόν ένα στόχο του κλάδου, διεκδικώντας αποφασιστικά την προστασία της απασχόλησης στις τράπεζες και την υπεράσπιση του θεσμού των συλλογικών συμβάσεων, ο οποίος αμφισβητείται από τους τραπεζίτες με πρόσχημα τις επιταγές του μνημονίου και τις εντολές της Τρόικας».

Στην κατεύθυνση αυτή, η ΟΤΟΕ όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της «θα αντισταθεί στις επιθέσεις που εκδηλώνονται από τις Τράπεζες, είτε σε κλαδικό, είτε σε επιχειρησιακό επίπεδο και θα απαντήσει αποφασιστικά σε όσους μεθοδεύουν την απαξίωση και τη διάλυση του συνδικαλιστικού κινήματος, προκειμένου να αφαιρέσουν όλα τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις των εργαζομένων».

«Η προκλητική ενέργεια της Διοίκησης της Γενικής Τράπεζας, που προσέφυγε στον ΟΜΕΔ ζητώντας μειώσεις κατά 10% των αποδοχών των συναδέλφων μας, πέρα από την αυτονόητη και ομόφωνη καταδίκη από το Γενικό Συμβούλιο, θα αντιμετωπισθεί σε όλα τα επίπεδα πολιτικά, συνδικαλιστικά και νομικά» προστίθεται στην ανακοίνωση.

Το Γενικό Συμβούλιο εξουσιοδότησε την Εκτελεστική Γραμματεία της ΟΤΟΕ για προκήρυξη αγωνιστικών κινητοποιήσεων με στόχο την υπεράσπιση των κατακτήσεων των εργαζομένων στην Γενική Τράπεζα, που αμφισβητούνται προκλητικά και παράνομα από τη Διοίκηση της Τράπεζας.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk