Σε ποια πόλη θέλουμε να ζούμε;

Συζήτηση με θέμα την πόλη οργανώνεται σήμερα, Τρίτη, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών στο πλαίσιο των εκδηλώσεων Megaron Plus. Πρόκειται για έναν διάλογο αρχιτεκτόνων, λογοτεχνών και μελετητών, ανθρώπων που ζουν στην Αθήνα και θα ήθελαν να μιλήσουν γι’ αυτήν, για να γίνει καλύτερη.

Συζήτηση με θέμα την πόλη οργανώνεται σήμερα, Τρίτη, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών στο πλαίσιο των εκδηλώσεων Megaron Plus. Πρόκειται για έναν διάλογο αρχιτεκτόνων, λογοτεχνών και μελετητών, ανθρώπων που ζουν στην Αθήνα και θα ήθελαν να μιλήσουν γι’ αυτήν, για να γίνει καλύτερη. Η συζήτηση διεξάγεται παράλληλα με την αποψινή συναυλία της Νένας Βενετσάνου «1000 + 1 Πόλεις».

Συμμετέχουν: Αριστείδης Αντονάς, Δημήτρης Διαμαντόπουλος, Αλέξανδρος Ίσαρης, Μένης Κουμανταρέας, Αλέξανδρος Τομπάζης, Λίζη Τσιριμώκου, Δημήτρης Φιλιππίδης.

«Αν δεχτούμε αυτό που έλεγε ο Άρης Κωνσταντινίδης, “κτίζουμε όπως ζούμε”, τότε πρέπει να διερευνήσουμε τι είδους ζωή προτείνει η αρχιτεκτονική σήμερα, αν έχει ένα όραμα για την πόλη κι αν αυτό είναι ουτοπικό ή ρεαλιστικό», λέει ο δημοσιογράφος Γιάννης Μπασκόζος, διευθυντής του περιοδικού «Διαβάζω», ο οποίος θα συντονίσει τη συζήτηση.

«Οι λογοτέχνες που έχουν αποτυπώσει την πόλη στα κείμενά τους βλέπουν κι αυτοί τα αρνητικά και τα θετικά της σημεία, κινούν τους ήρωές τους μέσα σε αυτήν και έχουν εκ των πραγμάτων μια δική τους, ιδιαίτερη, άποψη για τον τρόπο ζωής στην πόλη. Ένας διάλογος για ανθρώπους που ζουν στην Αθήνα και θα ήθελαν να μιλήσουν γι’ αυτήν, για να γίνει καλύτερη…»

Στην Αίθουσα Νίκος Σκαλκώτας, στις 6.00 μ. μ. Ελεύθερη είσοδος με δελτία προτεραιότητας. Η διανομή των δελτίων αρχίζει στις 4:30 μ. μ.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτισμός
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk