πΓΔΜ – Εκλογές στις 5 Ιουνίου προκηρύσσει ο Νίκολα Γκρούεφσκι

Προς τη διάλυση της Βουλής και την προκήρυξη πρόωρων εκλογών οδηγείται η πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας.

Προς τη διάλυση της Βουλής και την προκήρυξη πρόωρων εκλογών οδηγείται η πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας.

Πιθανότερη ημερομηνία για την προσφυγή στις κάλπες είναι η 5η Ιουνίου και σύμφωνα με όλες τις δημοσκοπήσεις το κυβερνών κόμμα VMRO-DPMNE του πρωθυπουργού Νίκολα Γκρούεφσκι θα επικρατήσει, αλλά με μειωμένο ποσοστό σε σχέση με τις εκλογές του 2008. Η αντιπολιτευόμενη Σοσιαλδημοκρατική Ένωση (SDSM) αναμένεται να σημειώσει αύξηση του ποσοστού της.

Ο πρόεδρος της Βουλής της πΓΔΜ Τράικο Βελιάνοφσκι ανακοίνωσε ότι το σώμα πρόκειται να διαλυθεί την προσεχή Πέμπτη και την επομένη θα προκηρυχθούν οι εκλογές, οι οποίες σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις θα διεξαχθούν στις 5 Ιουνίου.

Τα κοινοβουλευτικά κόμματα στην ΠΓΔΜ συμφώνησαν ότι η διεξαγωγή πρόωρων εκλογών στη χώρα προβάλει ως η καταλληλότερη λύση, μετά την αποχώρηση της αντιπολίτευσης από τη Βουλή, στα τέλη του περασμένου Ιανουαρίου.

Ο αρχηγός του κόμματος SDSM Μπράνκο Τσερβένκοφσκι, σύμφωνα με κομματικές πηγές, αναμένεται να ανακοινώσει τις επόμενες ημέρες ότι σε περίπτωση που το κόμμα του κερδίσει τις εκλογές, τότε ο ίδιος δεν προτίθεται να γίνει πρωθυπουργός και θα προτείνει κάποιο άλλο πρόσωπο για τη θέση αυτή.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κόσμος