Το τέλος της αθωότητας σηματοδότησε για τον Γιάννη Φετφατζίδη και τον Γιάννη Ποτουρίδη ο αγώνας του Ολυμπιακού με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι. Οι δύο νεαροί ποδοσφαιριστές των Ερυθρολεύκων δεν απογοήτευσαν απλώς με την εμφάνισή τους στην ήττα (3-1) της ήδη πρωταθλήτριας πειραϊκής ομάδας. Ουσιαστικά δικαιολόγησαν την επιλογή του κ. Ερνέστο Βαλβέρδε που τους αγνόησε στο δεύτερο μισό του πρωταθλήματος.

Και αν για τον 19χρονο Ποτουρίδη τα δύο γκολ που… πρόσφερε στους επιθετικούς του Ατρόμητου, μπορούν να αποδοθούν στη νεανική επιπολαιότητα την οποία ως κεντρικός αμυντικός επέδειξε σε δύο καθοριστικές φάσεις για την έκβαση του αγώνα, δεν ισχύει το ίδιο για τον Φετφατζίδη. Ο 21χρονος μεσοεπιθετικός με τη σπάνια τεχνική κατάρτιση, φροντίζει με την απόδοσή του να δικαιώνει εκείνους που υποστηρίζουν ότι το ποδόσφαιρο εκτός από ταλέντο χρειάζεται τσαγανό και δύναμη.

Απόντος του τιμωρημένου Αριέλ Ιμπαγάσα ο «Φέτφα» ανέλαβε να οργανώσει το παιχνίδι του Ολυμπιακού στον αγώνα με τον Ατρόμητο. Το τι κατάφερε καταγράφηκε από τη στατιστική υπηρεσία. Μηδέν σουτ, μηδέν ασίστ, τρεις πάσες, τρία λάθη και ένα κερδισμένο φάουλ σε 65 λεπτά συμμετοχής. Εν ολίγοις πέρασε σχεδόν απαρατήρητος.
Αν ο κ. Βαλβέρδε ή ο όποιος προπονητής καθίσει το καλοκαίρι στον πάγκο του Ολυμπιακού, ζητήσει να παραχωρηθεί δανεικός προκειμένου να αποκτήσει εμπειρίες, δεν θα πρέπει να προκαλέσει εντύπωση.

Ο Φετφατζίδης παρέμεινε στάσιμος τη σεζόν που ολοκληρώνεται. Η απόδοσή του στον αγώνα με τον Ατρόμητο δεν είχε καμία σχέση με την αντίστοιχη στον αγώνα της πρεμιέρας του πρωταθλήματος με τον Ηρακλή. Στα τέλη Αυγούστου οι οπαδοί του Ολυμπιακού στο πρόσωπό του Φετφατζίδη οραματίστηκαν τον διάδοχο του Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς, τον παίκτη που σε ένα δύο χρόνια θα γινόταν ο ηγέτης της ομάδας. Αντί αυτού την Κυριακή στο Περιστέρι είδαν έναν αδύναμο και άτολμο παίκτη χωρίς πρωτοβουλίες και διάθεση να βάλει τα πόδια στη φωτιά.

Την αρνητική εξέλιξη στην καριέρα του Φετφατζίδη επεσήμανε και ο ομοσπονδιακός προπονητής κ. Φερνάντο Σάντος σε μια προσπάθεια να τον συνεφέρει αγωνιστικά προτού υποχρεωθεί να του κλείσει την πόρτα της εθνικής ομάδας. «Ενιωσα απογοήτευση για τον Φετφατζίδη επειδή ξέρω τι μπορεί να κάνει. Αυτό το πισωγύρισμα που είχε στα παιχνίδια με τη Μάλτα και την Πολωνία με απογοήτευσε. Λέω τα πράγματα έτσι όπως έχουν. Ποτέ στη ζωή μου δεν χάιδεψα αφτιά. Αυτή είναι η ουσία της εποικοδομητικής κριτικής. Δεν είναι ωραίο τώρα που τον βρήκαμε στα κάτω του να τον ρίξουμε πιο χαμηλά. Πρέπει όμως να σηκώσει το κεφάλι. Εχω αισθανθεί και για άλλους παίκτες έτσι. Το «δώστε μου την μπάλα να βάλω γκολ» δεν το κάνει ούτε ο Μέσι» τόνισε χαρακτηριστικά και πολύ παραστατικά ο κ. Σάντος.

Εν ολίγοις στο Περιστέρι ο Φετφατζίδης κατά κύριο λόγο και ο Ποτουρίδης κατά δεύτερο, απώλεσαν τα ελαφρυντικά που συνόδευαν ως τώρα την κριτική στην απόδοσή τους. Στο εξής κανένας προπονητής δεν θα τους εμπιστευθεί επειδή είναι ταλαντούχοι. Η θέση στην ενδεκάδα κατακτιέται και δεν χαρίζεται σε κανέναν. Κι όποιος στην ηλικία τους δεν αρπάζει τις ευκαιρίες που του δίνονται, είναι άξιος της μοίρας του.