Πρόσκληση Ιερωνύμου στη Μόσχα από τον Κύριλλο

Πρόσκληση του Πατριάρχη Ρωσίας, κ. Κυρίλλου στον Αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο, να επισκεφθεί την Εκκλησία της Μόσχας, απηύθυνε ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ και πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Υποθέσεων κ. Ιλαρίωνας.

Πρόσκληση του Πατριάρχη Ρωσίας, κ. Κυρίλλου στον Αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο, να επισκεφθεί την Εκκλησία της Μόσχας, απηύθυνε ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ και πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Υποθέσεων κ. Ιλαρίωνας.

Ο στενός συνεργάτης του Πατριάρχη Μόσχας επισκέφθηκε το Σαββατοκύριακο την Αθήνα, με αφορμή την παρουσίαση του μουσικού του έργου «Τα Κατά Ματθαίον Πάθη» στο Μέγαρο Μουσικής, λειτούργησε στο Ναό του Αγίου Παντελεήμονος και συναντήθηκε με τον Αρχιεπίσκοπο, με τον οποίο συζήτησε για όλες τις τελευταίες εξελίξεις που σημειώνονται στην Ορθόδοξη Εκκλησία.

Συνοδευόμενος από τον Αντιπρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Υποθέσεων, πρωτοπρεσβύτερο κ. Νικόλαο Μπαλασώφ, ο κ. Ιλαριώνας είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τον κ. Ιερώνυμο, για τα προβλήματα που υπάρχουν στην προετοιμασία της Αγίας και Ιεράς Συνόδου – την πρώτη που θα συγκληθεί στην Ορθοδοξία μετά το Σχίσμα των Εκκλησιών – μετά το ναυάγιο που σημειώθηκε στις συνομιλίες που διεξήχθησαν στη Γενεύη και κάλεσε τον κ. Ιερώνυμο να επισκεφθεί την Εκκλησία της Μόσχας.

Από την ημέρα ανάρρησης του στον αρχιεπισκοπικό θρόνο πριν από τρία χρόνια, ο κ. Ιερώνυμος έχει επισκεφθεί το Οικουμενικό Πατριαρχείο και τα Πατριαρχεία Αλεξανδρείας και Αντιοχείας.

Το Μάιο έχει προγραμματίσει να επισκεφθεί την Εκκλησία της Κύπρου.

Και το επόμενο χρονικό διάστημα, όπως ορίζει το εκκλησιαστικό πρωτόκολλο για κάθε νεοεκλεγμένο προκαθήμενο, πρέπει να επισκεφθεί το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων και στη συνέχεια το Πατριαρχείο Ρωσίας.

Ομως, τόσο ο ίδιος ο Αρχιεπίσκοπος όσο και Συνοδικοί Μητροπολίτες τονίζουν, ότι το ταξίδι στη Μόσχα πρέπει να προετοιμαστεί με κάθε λεπτομέρεια, ώστε να αποφευχθούν τυχόν προβλήματα και παρεξηγήσεις.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
  • Μυστικά και ψέματα Οι περισσότεροι θα περάσουν τις ημέρες και νύχτες των Χριστουγέννων στην Αθήνα με παρουσίες σε διακριτικά ιδιωτικά δείπνα αλλά... ΣΙΒΥΛΛΑ |
Helios Kiosk