Χρυσοχοΐδης: Δεν κινδυνεύουμε από τα «Οχι» των βουλευτών

Σε μια «πυροσβεστική» προσπάθεια μετά την αναταραχή που δημιούργησε το «αντάρτικο» των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ σχετικά με το νομοσχέδιο για τα τυχερά παιχνίδια, ο υπουργός Ανάπτυξης Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, μιλώντας στον ΒΗΜΑ 99,5, τόνισε πως «δεν κινδυνεύει η σταθερότητα της κυβέρνησης, ούτε η ενότητα του ΠΑΣΟΚ» από υψηλούς τόνους, τους οποίους χαρακτήρισε «έκφραση διαφωνίας» των βουλευτών στο πλαίσιο του διαλόγου.

Σε μια «πυροσβεστική» προσπάθεια μετά την αναταραχή που δημιούργησε το «αντάρτικο» των βουλευτών του ΠαΣοΚ σχετικά με το νομοσχέδιο για τα τυχερά παιχνίδια, ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Μ. Χρυσοχοΐδης, μιλώντας στον ΒΗΜΑ 99,5, τόνισε πως «δεν κινδυνεύει η σταθερότητα της κυβέρνησης, ούτε η ενότητα του ΠαΣοΚ» από υψηλούς τόνους, τους οποίους χαρακτήρισε «έκφραση διαφωνίας» των βουλευτών στο πλαίσιο του διαλόγου.

{{{ audio1 }}}

«Η κατάσταση δεν είναι συνήθης και είναι δύσκολη η πραγματικότητα που προσπαθούμε να διαχειριστούμε. Οι συμπεριφορές αυτές αποτελούν έκφραση διαφωνίας και διατύπωση γνώμης, στο πλαίσιο του διαλόγου. Αλλιώς τι νόημα θα είχε εάν πήγαιναν οι υπουργοί τα νομοσχέδια στη Βουλή και οι βουλευτές έλεγαν απλώς «όλα καλά»» σημείωσε ο κ. Χρυσοχοΐδης.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης υπογράμμισε: «Δεν κινδυνεύει η σταθερότητα της κυβέρνησης, ούτε η ενότητα του ΠΑΣΟΚ από αυτές τις αντιδράσεις. Οι βουλευτές μεταφέρουν την αγωνία των πολιτών, αλλά παράλληλα δίνουν κι εκείνοι αγώνα. Δεν αποτελούν πρόβλημα οι υψηλοί τόνοι. Γίνεται μια συζήτηση».

Η ένταση δημιουργήθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης στη συνεδρίαση του Κοινοβουλευτικού Τομέα Εργασίας του ΠΑΣΟΚ, όταν ο υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου παρουσίασε το νομοσχέδιο για τα τυχερά παιχνίδια.

Οι βουλευτές ζήτησαν την απόσυρση του νομοσχεδίου σε υψηλούς τόνους, με αποτέλεσμα ο υπουργός Οικονομικών να αναγκαστεί να δηλώσει ότι η κατάσταση τον ξεπερνά και πως θα πρέπει να ενημερώσει σχετικά τον πρωθυπουργό, ο οποίος βρισκόταν στην Πολωνία.

Το «αντάρτικο» των βουλευτών δημιουργεί μείζον θέμα, καθώς το νομοσχέδιο έχει ήδη περάσει δύο φορές από Υπουργικό Συμβούλιο, έχουν προϋπολογιστεί έσοδα 700 εκατ. ευρώ, ενώ αυτήν την εβδομάδα έχει προγραμματισθεί να συζητηθεί στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής.

Τα γεγονότα ενίσχυσαν τη φημολογία για σημαντικές πολιτικές εξελίξεις εντός του Απριλίου, εξ αιτίας κυρίως της κατάστασης της οικονομίας.

Το ζήτημα αναμένεται να απασχολήσει τη συνεδρίαση του άτυπου Υπουργικού Συμβουλίου το απόγευμα της Δευτέρας, ενώ τις επόμενες ημέρες θα συνεδριάσουν η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ, ενώ θα συγκληθεί εκ νέου Υπουργικό Συμβούλιο.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
  • Ο γρίφος της Μποτσουάνα Οι αγορές είναι προεξοφλητικοί μηχανισμοί, στην περίπτωση της νέας μετάλλαξης , προεξόφλησαν ξανά το χειρότερο, δηλαδή νέους περιορισμούς στις... ΒΗΜΑτοδότης |
Σίβυλλα
Helios Kiosk